העשרות

העשרות

אני מעוניינת להכניס לקורס שלי מעט העשרות בנושאים שונים למישהו יש רעיון ומהיכן אני יכולה להשיג מידע על העשרה זו? דוגמא אחת שמצאתי היא העשרה בת כשעה על הנטן הציוד בו והתרופות שבו חשוב לציין שזוהי רמה של קורס 60

Action force

New member
העשרות - תלוי

תראי, גם אני לפני פתיחת הקורס שלי חשבתי על העשרות, והדברים היחידים שראיתי לנכון להכניס לקורס שלי הם: קצת - תאונות צלילה בעלי חיים ימיים ולהדגיש מאוד כמה נושאים מהקורס הרגיל. בסופו של דבר לא הכנסתי את הנושאים הנוספים. אבל אולי בקורס הבא, אם אמצא לנכון. בברכה יונתן

מער

New member
לדעתי...

אני לא הייתי ממליץ על העשרות בקורס 60 אלה לדעת החומר של הקורס הכי טוב שאפשר , ולהיתמקד רק בחומר של 60 העשרות ניתן לעשות בהישתלמויות לאחר מכן! הדעה שלי לגביי חומר נוסף על קורס 60 זה שכמה שאפשר יותר לדעת יותר טוב. הריי ידע זה כח! , והוא רק יעשה אותנו יותר מיקצועיים.

יש הבדל קטן בין אילת ומודיעין

כאן אין תאונות צלילה וחיות ימיות.... אבל אחלה רעיון שאשר לך מער אני חושבת שיש מקום מאוד חשוב להעשרות... חומר של קורס 60 הוא אפילו לא קצה הקרחון של מה שיש בתחום ולכן אני חושבת שהמערים החלדשים צריכים לדעת קצת יותר.... ניסיתי את העיניין בקורס הקודם ואני חושבת שהחברה שלי הם ברמה מאוד גבוהה... אין קשר בין שעות הקורס לבין השעות של העשרה אלו שעות מעבר הן עדיין יקבלו יותר מ-60 שעות של שקידה בחומר הקורס ולא יבחנו על העשרות

מער

New member
העשרה בקורס 60......

אוקיי , זה יכול לעזור אבל אני רוצה לראות שעוד חצי שנה שתשאלי חצי מהחניכים שלך מהיא סכמת ה- PHTLS ,איפה היא עצם הקלויקולה , ההבדל בין היפר להיפו גליקמיה , והסימנים לטנשן פנאומוטורקס. כמו כן (זאת דעתי בלבד ) כדיי להיתמקד בחומר שצריך להעביר בקורס ולדעת אותו בצורה כמה שיותר מושלמת ולאחר הקורס ניתן להעשיר את הידע. כי גם עם החניכים שלך ברמה גבוהה הם לא יכולים לזכור כמויות גדולות של חומר בצורה המדוייקת ביותר. להיתייחס לנושאים הספציפים שהעלתם שכן תאונות צלילה ופגיעות בעלי חיים אכן חלק מקורס ה - 60 (לפחות לפי מה שידועה לי) כן חשוב באילת ובאיזור החוף . הריי את רוצה שהם ידעו את את החומר כמה שיותר טוב, אז למה להעמיס עליהם עוד כמויות חומר. (אייכות זהיא לא מילה גסה - מתנדבי מד"א ! )
אקונומיקה יקרה אני לא בא ליתקוף אותך אלה להעלות בך כמה נקודות תצפית אחרות כדיי שתהיה בטוחה במה שאת הולכת לעשות הריי את מעצבת את דור העתיד שהמתנדבים בתחנה שלך. וכן שום דבר כאן לא בא להתקיף או ליקטול ( עם זה נישמע כך סליחה)

מער

New member
תיקון למשפט...

אייכות זאת לא מילה גסה - מתנדבי מד"א !

אני בטוהח שאתה לא בא לקטול אבל...

כמו שכבר ציינתי חומר של קורס 60 הוא אפילו לא קצה הקרחון ואתה יכול לגשת לכל החניכים שלי מהקורס האחרון ולשאול אותם את הדברים שאמרת והם יענו לך פיקס חוצמזה אתה לא מצפה ממתנדב אלא אם כן הוא מדריך לזכור את כל החומר העיוני מהסיבה שהוא לא צריך- הוא צלריך לדעת סימנים איך לזהות אותם ואיך לטפל... מנגנונים סכנות וכו תמיד טוב לדעת אבל אחרי הקורס לא מחייבים לזכור במליון אחוז... גם זה שזוכרים את החומר לא מעיד על מקצועיות ואני יכולה להעיד על כמה מתנדבים כאלו מעבר לזה העשרות הן דבר מאוד חשוב בגלל העובדה שקורס 60 מכסה מעט מאוד חומר, קלוויקולה לא נמצאת כחלק מקורס 60 אולי מלבד אותו עמוד בחוברת שהם צריכים למלא את העצמות... העשרות לא באות אחר כך לבחון וידוע שהם לא יזכרו כל מילה שנגיד אבל הם כן יכירו את המושגים וכן ידעו איפה ומתי להשתמש ולא כשיראו נטן בפעם הראשונה יכנסו להלם אני יכולה לספר לך שבקורס 60 שלי לא קיבלתי העשרות ואם לא הייתי הולכת מתעניינת ושואלת לא הייתי יודעת חצי ממה שאני יודעת היום.... אותן העשרות היו מאוד חסרות לי...

amitzahavi

New member
אז גם לי יש משהו קטן קטן להגיד

כמו תמיד. אני מתנדב חדש (3 חודשים בלבד). אני וחברי מהקורס כול הזמן חוזרים על החומר שנלמד. לא חוכמה לזכור אותו בשביל המבחן ואחר כך להיות בשטח עם 0 ידע ולקבל BLACKOUT. חן לפחות יודעת איפו אני שומר את הספר מד"א שלי
וקורא אותו כול הזמן. אני לא חושב שמלמדים את זה בכול קורס 60 אבל בקורס שלנו הסבירו לנו על תנועת האמב' באר"ן, איך ואיפו מתפלים, מעמיסים, וכול זה. זה נתן לנו רעיון איך מתנהלים הדברים בשטח ועם פעם נצטרך, אז איך לפעול באר"ן . חן, אני מקווה שגם למע"רים הקצת ישנים ימשיכו להיות עוד העשרות כי זה באמת נחמד לדעת עוד ועוד דברים חדשים

לאנשים היקרים שלנו

קודם כל, אני ממליץ על העשרות אבל לא מעבר לחומר שצריך מתנדב נוער לדעת, את שאר החומר אם הם ירצו, ניתן לעשות השתלמויות וקורסים נוספים וגם ללמוד לבד כדי להעשיר את החומר. העשרות שאני מדבר עליהם הן במידה ורוצים למשל להעשיר בעניין M.I וכו' אז להסביר על מערכת ההולכה של הלב, כיצד הוא מתפקד מהי טכיקרדיה וכו' אבל ממש באופן בסיסי על מנת שיכירו עוד דברים ולא להשקיע בזה יותר משעה-שעה וחצי.

למעלה