העשרה

סטולפסי

New member
העשרה../images/Emo63.gif

בעקבות שאלתו של לייזער, שביקש מידע באשר לשאלה האם כתב יד אינו ענין טכני של היד אלא מגיע מבפנים, להלן ציטוט מספרו של פוקורני, "גרפולוגיה שיטתית": "נתנו לאנשים לכתוב בידם השמאלית, ברגליהם, בפה או במצב של היפנוזה. אגב כך התברר, כי הקשר בין ´סימנים´ של הכתב לבין תכונות נפשיות לא היה קשר חיצוני. במקום זה הבינו כבר אז, כי כתב היד אינו מיסודו תופעה המונחית ע"י היד, כי אם כזאת המכוונת מן המוח, ממרכז האישיות. הוכח, כי הצורות והסימנים הייחודיים של כתה היד קשורים באופי מבפנים. הם ´מבטאים´ אותו, כשם שהוכר כבר קודם, במיוחד ע"ע דארווין, חוש כזה של ´ביטוי´ לגבי התנועות הגופניות (החקייניות)." אם למישהו יש מידע על מקורות ספיציפיים שבהם אוכל לקרוא על ניסויים אלה יותר בפירוט, אנא שתפו! (אגב הכנסתי את זה כהודעה חדשה, כי הדיון על מדעיות הגרפולוגיה התארך כ"כ עד שאי אפשר להבחין שם בהודעות חדשות). סיגל.

סטולפסי

New member
תיקונים קטנים...

כתה=כתב כמובן, ע"ע=ע"י, והציטוט הנ"ל נלקח מעמוד 12 בספר.

כתב יד ככתב מוח

,הניסויים שהבאת מבוססים על ניסויים של פרופ´ וילהלם פרייר (Preyer), רופא ופסיכיאטר גרמני. תיאור קצר שלהם נמצא כמעט בכל ספר מבוא על גרפולוגיה,והמקור הוא ספרו של פרופ´ פרייר משנת 1895 "ZUR PSYCHOLOGIE DES SCHREIBENS" (על הפסיכולוגיה של הכתיבה). הספר מצוי כמובן רק בגרמנית, והוא די נדיר להשגה. אם מישהו בכל זאת מעוניין לקרוא, אשמח להעמיד לרשותו את העותק מספרייתי לצילום.

סטולפסי

New member
תודה רבה שייקה ../images/Emo13.gif

אבל לצערי אני לא יודעת גרמנית... בכלל מדבריך הקודמים הבנתי שאם אני רוצה ממש להתמצא בתיאוריה אני צריכה לשלוט בשפות אירופאיות. מאוד חבל שלא מתרגמים את הספרים החשובים והבסיסיים הללו לעברית. ובכלל מוזר שקשה מאוד למצוא ספרים מהותיים בגרפולוגיה (כמו למשל "כתב יד ואישיות" של אודם) בחנויות. למזלי מצאתי את זה האחרון בספריית אוניברסיטת ת"א - וצילמתי אותו במהרה... על כל פנים
על המקור הביבליוגרפי. אולי עוד כמה שנים כשיהיה לי קצת יותר זמן אפתח בלימודי שפות... סיגל.

לייזער

New member
נסיון

נראה לי שיש צורך להוכיח הנחת יסוד בסיסית והיא, שכתב היד איננו דבר פעוט, טכני, מכשיר וכו´ אלא בעל משמעות מיוחדת. משהו כמו: "הבט, הכתב שלי הוא איננו אוסף של סימנים. הכתב שלי הוא החותם הייחודי שלי. ולא, לא רק בי מדובר. כתב היד האנושי בכלל הוא הביטוי למותר האדם." זה רק תנאי יסוד שלא עוסק בעצם הרציונל של הגרפולוגיה.

עטרה ב ט

New member
אנחנו מקום ראשון בעצם

אבל לא מגלים לאף אחד שלא יקנאו ויעשו עין הרע
NOT................

עטרה ב ט

New member
חשבתי שאתה מדבר על רשימת

הפורומים הכי הכי גדולים ופופולריים, למזלינו אנחנו פורום קטן ואינטימי
.

עטרה ב ט

New member
אין לי מושג../images/Emo5.gif אני לא עוקבת אחרי

סטטיסטיקות ורשומות................. זה מספיק חשוב כדי שאני אברר ?

לייזער

New member
פרויד וחבורתו היו עושים מזה מטעמים.

כמו בציור ההוא כל אחד מבין משהו אחר. אני מתכוון לרשימה של הפורומים. בכלכלה ועסקים לא היינו שלישיים יענו שהיו 2 פורומים לפנינו ברשימה? כאילו פיזית, גרפית, טקסטואלית. לא רייטינג.

עטרה ב ט

New member
אהההההההה, תשמע, תראה..............

גם בזה אין לי מושג............ אני נכנסת רק דרך הפייבוריטס......... והפורום הוא דף הבית אצלי.............אז ממש אני לא הבן אדם לשאול.......... זה מסודר לפי א"ב בעיקרון.

סטולפסי

New member
כן לייזער,

אתה צודק. היינו שלישיים וכעת אנו שניים. אבל אין לי מושג מה נעלם שם, או למה השתנה הסדר...

למעלה