העשרה תזונתית

spottyd

New member
העשרה תזונתית

יש לי תאומים כיום בני 7 וחצי חודשים, גיל מתוקן 5 חודשים. נולדו בשבוע 29 במשקל 1200 פלוס מינוס.
הובחנו עוד בפגייה כסובלים מרפלוקס, מה שהקשה מאוד על העלייה במשקל. כיום יש שיפור בנושא הרפלוקס ואנחנו מנסים לעבור לאוכל רגיל.
כיום שוקלים 6 ק"ג מה שמעמיד אותנו עדיין מחוץ לעקומות המשקל גם לפי גיל מתוקן.
הופננו לתזונאית בניסיון לקבל עצות איך לעזור להם להעלות במשקל היות ובזמן האחרון יש האטה רצינית בקצב העלייה שלהם.
היינו אצל התזונאית והיא המליצה על הוספת פרוביוטיקה בדמות תוסף תזונתי וכן הוספה של חצי כפית חמאה מומסת לכל בקבוק.
לדבריה זה יביא לתוספת של כמאה קלוריות ליום ועשוי לעזור היות והם לא אוכלים את הכמות הרצויה של התמ"ל ליום.
הם אוכלים כיום רק בקבוק והתחלנו לפני כשבועיים עם טעימות בלבד.
האם יש מישהו במצב דומה שיכול לספר מניסיונו מה עשה כדי לשפר את העלייה במשקל? מה דעתכם על הרעיון של התזונאית להוסיף חמאה? אני קצת מסוייגת מהנושא...
תודה מראש!

טובה53

New member
מנסה לעזור

אני הוספתי חמאת שקדים לבקבוק. זה מאוד טעים ומכיל גם שומנים וגם חלבונים.
לסירוגין הוספתי שמן קנולה.
בגיל שנה הריפלוקס התחיל להשתפר בהדרגה וחלף בגיל שנה וחצי. באמצע התקופה הזאת נפגשנו עם העקומה המיוחלת. מעולם הילד שלי לא אכל את הכמות "הרצויה" של תמ"ל.
בהצלחה!

המלצה מקובלת מאוד

אנחנו עם הגדולה (לא פגה אבל מתישהו הפכה לילדת ftt) קיבלנו המלצה להוסיף שמן לבקבוק, בסוף הוספנו שמנת מצוקה (מרגיש יותר נעים מסתם שמן, מתערבב יותר טוב) והםרופסור אמר שזה פתרון מעולה.

yayash80

New member
תוספת קלורית

הי,
אני לא בטוחה למה הכוונה בפרוביוטיקה בדמות תוסף תזונתי, את יכולה לכתוב את השם?
כמה קלוריות יש ב-100 גרם וכמה היא אמרה לך להוסיף לכל בקבוק?
מעולם לא שמעתי את ההמלצה הזו.
יש תוספת של דייסה, יש תוספת של פוליקוז שאפשריות, הכמות תלויה בגודל הבקבוק ובעוד דברים.
לגבי החמאה, אני מכירה הוספת שמן קנולה לבקבוק (יש עוד אפשריות), זה תוספת קלורית עם מעט טעם לכן רוב התינוקות יתמודדו עם זה בגבורה.
(משהו כמו 1CC לבקבוק, תלוי בהרבה דברים אבל כמות כזאת מתאימה גם לבקבוקים קטנים.).

את יכולה לתת עוד פרטים? (גם לגבי התזונאית, האם מדובר על דיאטנית ילדים מהקופה?)
אני גם דיאטנית ילדים בנוסף לאמא לפגית, בגלל זה כל השאלות....

spottyd

New member
תשובות

היא דיברה על תוסף של סולגאר בשם ABC , לא כתוספת קלורית אלא כדי לחזק את מערכת העיכול
אני מעדיפה לא לחשוף את השם שלה כי זה נראה לי לא אתי לפרסם את שמה על גבי האינטרנט בהקשר זה, בכל מקרה מדובר בדיאטנית ילדים מהקופה
לגבי החמאה היא אמרה להוסיף חצי כפית לכל בקבוק! (מכינה בקבוק של 150CC בפועל מסיימים רק לפעמים)

yayash80

New member
הי

הבנתי,
מעניין.
לא התכוונתי שתתני לי את השם, רק לוודא שהיא אכן דיאטנית קלינית (שלומדות לתואר ועוברות הכשרה מעשית של משרד הבריאות בבתי חולים, יודעות מה זה פג וכו'.....).
תוספת החמאה/ שמן/ שמנת כמו שהציעו לך, מטרתן להוסיף קלוריות בלי להוסיף כמות גדולה, נפח, לבקבוק.
בעצם לא מתווכחים עם תינוק שלא מסוגל/רוצה לאכול כמויות גדולות/נפח גדול של מזון אלא משפרים את כמות האנרגיה/קלוריות שהוא מקבל מהבקבוק.
שמן קנולה הוא שמן איכותי מבחינת חומצות השומן שבו ואין לו טעם חזק לכן משתמשים בו לעיתים קרובות על מנת להוסיף קלוריות.
שמן MCT הוא גם אופציה טובה, נספג בקלות אצל התינוק.
האמת שלא נתקלתי בהוספה של חמאה/שמנת אבל בעצם אין שום מניעה.
צריך לזכור להפסיק כאשר המצב משתפר בהמשך כדי לא להוסיף קלוריות לחינם.
עוד אופציה היא הוספת פוליקוז, גם מוסיף קלוריות, צריך להתאים יחד עם הדיאטנית כמויות לפי כמות החמאה שאתן מוסיפות לבקבוק (היא אמורה לחשב כמה קלוריות יש במ"ל ולהשתדל לא לעבור 1 קלוריה ל-1 מ"ל, יש גם אחוזים מקסימליים להוספה של כל רכיב: שמן, פוליקוז).
התוסף של סולגאר נשמע מעניין, מרגישה שעוזר? ראיתי שעשו איתו מחקר על פגים.
http://www.solgar.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/ProbioticHammerman(2).pdf
בהצלחה,
תעדכני בבקשה

למעלה