העשרה לחלב אם

Elanor Rigby

New member
העשרה לחלב אם

היום היינו עם רומי במכון להתפתחות הילד ואמרו שהעליה שלה במשקל טיפה איטית ואולי כדאי לשקול להוסיף אבקת העשרה לחלב אם (היא ניזונה מהנקה מלאה)
רציתי לשאול אם מישהו כאן קנה את האבקה שמעשירה את החלב ומאיפה? הביאו לנו 2 קופסאות מהפגיה אבל זה בקושי יספיק לנו לכמה ימים. אני רואה אימהות אחרות לפגים שנותנות מטרנה והילדים שלהם עלו הרבה יותר מהבת שלי אבל אני לא רוצה שהיא תוותר על חלב אם...

hope30

New member
את מתכוונת ל HMF?

זה של סימילאק. באתר שלהם כתוב שאפשר להשיג בבתי מרקחת ורשתות הפארמים
http://www.similac.co.il/heb/products/similac-enrich-breastfeeding-infants/
אם את לא מוצאת תתקשרי לשירות לקוחות שלהם.
והכי חשוב, בלי השוואות משקל לילדי מטרנה, חלב אם זאת התזונה הטובה ביותר, עלייה במשקל זה פרמטר יחיד יש עוד הרבה פרמטרים כמו התאמה מושלמת למערכת העיכול, העברה של נוגדנים וכו׳.

yayash80

New member
כן

אנחנו השתחררנו בזמנו עם הנחייה לתוספת HMF, יש בארץ בשתי חברות,
יש לסימילאק, (תתקשרי למוקד שלהם, בטח יידעו, אם לא תצליחי אני אברר לך אצל התועמלנית שעובדת מולי).
ובזמנו היה גם לפרמהבסט מיד ג'ונסון http://www.pharmabest.co.il/fam.html אבל אני לא יודעת אם עדיין.
שוב, אני יכולה לברר לך מולם אם לא תסתדרי, פשוט כבר מזמן לא הגיעו מטופלים שמשתמשים ואצלנו זה היה לפני שנה וחצי בערך.
תתכונני.... זה יקר איימים, תשווי מחירים קודם (מצד שני לטווח הרחוק זה כמובן יותר זול להניק - במידת האפשר).

בהצלחה,
תעדכני.

tamlav1

New member
מה שלא יהיה אל תוותרי על חלב אם (לדעתי).

אותי שכנעו (הצוות הרפואי, כמובן) לוותר על חלב אם בגלל עליה איטית במשקל ולצערי נכנעתי אחרי הרבה איומים ושכנועים. אני כל כך מצטערת על זה.
כמו שאמרו לך יש עוד מדדים לתזונה מספקת מלבד עליה במשקל.
הבת שלי עדיין מאוד קטנה אבל מתפתחת טוב. כך שהמעבר לתמ"ל לא שינה כמעט כלום.
יש כל מיני דרכים להעשיר את החלב, תפני לדיאטנית טובה (אני יכולה להמליץ לך על מישהי בצפון, אבל אני חושבת שאת במרכז). ה HMF מאוד מאוד יקר אבל מומלץ, ויש גם אופציות אחרות.
בהצלחה.

גנזר

New member
כשאנחנו ביררנו

היה גם מאד יקר וגם היה מחסור בארץ (למשל בית מרקחת טבצ'ניק שבד"כ מחזיק, לא הגיעה לו אספקה)
התזונאית הנחמדה שגם היא ניסתה לברר במקביל, הזדעזעה מהמחיר ו"רקחה" לנו מרשם העשרה אחר, שהיה מבוסס על MCT, פוליקוז, דיסה ואבקת מטרנה פגים ==> כל זה לתוך החלב השאוב.

אני לא ראיתי הבדל גדול בין העשרה ע"ב HMF להעשרה ע"ב מטרנה, כך שלא היתה לי בעיה לדחוף מטרנה לחלב, אבל היה לי חשוב להמשיך ולתת חלב עד כמה שאפשר (שנה ועשר של שאיבות, כבוד!) כך שהפתרון הזה מצא חן בעינינו (ובעיני הכיס שלנו...)
שווה להתייעץ!

Elanor Rigby

New member
אולי באמת ננסה להוסיף מטרנה לחלב...

חבל שלא שאלתי אותם אתמול מה הם אומרים על זה. אני נותנת לה רק הנקה ופעמיים שלוש ביום היא מקבלת חלב שאוב, ולחלב הזה אנחנו רוצים להוסיף את ההעשרה. ניסיתי למצוא באינטרנט וראיתי קופסא לכמה ימים ב52$! אין מצב שאנחנו נעמוד במחיר כזה... אני מניחה שבארץ מוכרים באותו מחיר בערך?

גנזר

New member
יותר... לפחות בזמננו

הקופסא של אנפמיל (200 יח' שכ"א מתאימה ל-25 מ"ל) עלתה 1000 ש"ח
והקופסא של סימילאק (150 יח'?) עלתה 300 ש"ח...

בכל מקרה, אל תוסיפו מטרנה בלי להתייעץ כמובן (על מינון ובכלל)

נס לי 910

New member
אנחנו קיבלנו הוראה מהדיאטנית של הפגיה

להוסיף פוליקוז לחלב אם שאוב. לא חושבת שהמחיר היה כל כך יקר. תנסי לברר אם לזה הכוונה.
חוצמזה גם הייתי צריכה לתת לה פעמיים ביום מטרנה פגים.
ברוך ה' פיצפונת התגברה די מהר על העליה האיטית במשקל וחזרנו להנקה מלאה.
המון הצלחה!!

טחיא

New member
העשרת חלב אם

נתנו לך שם של האבקה?

אנחנו השתחררנו אתמול עם נגה התאומה הקטנה יותר מאישפוז נוסף במחלקת ילדים והומלץ לנו ע"י הדיאטנית בבית החולים

להעשיר את החלב אז מאתמול היא מקבלת חלב שאוב עם קורנפלור ופוליקוז (פחית פוליקוז עולה בסביבות 40 ש"ח )

כמו שארתי רק רתמול נתחלנו אחרי שנאמר לנו באישפוז שהיא לא עולה מספיק

טלי 220

New member
"עליה טיפה איטית"

האם היא עולה ביחס לעצמה? עזבי כרגע את העקומות... השאלה שלי האם נכון להילחץ בכלל.....
שתי הבנות שלי מגרדות את העקומות מלמטה. האחת נולדה 826 גרם בשבוע 26 והשניה 3260 בשבוע 41. אבל שתיהן עולות ביחס לעצמן.
אני לאאומרתשלא צריך להעשיר, אבל לפעמים הלחץ הוא מיותר כשהילד גודל ביחס לעצמו ואם המגמה היא כן עליה, אז השאלה אם להיכנס לכל העניינים האלו, וכמה זה נחוץ...

למעלה