הערצה לכבוד הרב....

מריפוסו

New member
הערצה לכבוד הרב....

הענים הקורנות החיוך המרגיע הפנים העגולות השפה העשירה השקט המוחצן החוכמה הניבטת הלבוש המסרותי יכולת ההקשבה זיחיחות הדעת ההומור החבוי .... כל התכונות שמבדילות בין רב לרב מורם מעם. נהנה מכל מפגש איתו ממתין בקוצר ובהערצה לשיעור הבא אני מאוהב יש בו משהו בנסראאלה

מציץ

New member
יש בו משהו

פשיסטי. מתוך אנציקלופדיה ynet: מכנה המשותף לתנועות השונות שצמחו באירופה ונקראו (לא תמיד בפי חבריהן) פשיסטיות, היה השאיפה למדינה סמכותית, ממושטרת וממושמעת, בראשותו של מנהיג יחיד שכל מוסדות השלטון מרוכזים בידיו. המדינה היתה רעיונו המרכזי של הפשיזם, שהפרט ורצונו משועבדים לו לחלוטין. מדינות זרות נתפסו כאויבות שיש להילחם בהן כמידת האפשר, אם נתפסו כמסַכנות את שלום האומה וטובתה. בניגוד לתנועות ימין מסורתיות, הפשיזם לא היה אליטיסטי, אלא ביקש להתבסס כתנועת המונים פופוליסטית. הואיל והפסיכולוגיה של ההמון מלמדת כי קל יותר להסית נגד מאשר לגייס תמיכה בעד דבר-מה, אין פלא שהתנועות הפשיסטיות הגדירו את אויבי העם כמעט קודם לכל דבר אחר. אויבים אלה היו הקומוניזם , הליברליזם הדמוקרטי, ובמקרים רבים גם הקפיטליזם (יש לזכור כי הפשיזם צמח בימי השפל הכלכלי הגדול, שציין את התמוטטות הקפיטליזם הבלתי-מרוסן). בארצות רבות (אך לא בכולן) היתה בפשיזם נימה גזענית מובהקת, ששיאה באנטישמיות הנאצית.

מריפוסו

New member
לאן?

מצפון תיפתח הרעה ממזרח תזרח השמש ממערב תשקע השמש ורק הדרום נותר יבש

דבורנית

New member
עד השורה האחרונה

הייתי בטוחה שאתה מתכוון לרב לאו או מצגר או בקשי או.....

princess lis

New member
מריפוסו,כמעט בלבלת את האויב...

שבת שלום מהצפון

למריפוסו, אתה צודק

הבעיה שלי שהדמות הזו היא דמות שסוחפת מאחריה מליונים. בעיה. משמעת עצמית, זה חלומו של כל אדם, היכולת לכבוש את יצרי, היכולת להיות אדם פשוט ומאושר. ואז בא נצראללה להמונים ומבטיח את זה דרך ההצמדות לקוראן, כפי שהדתיים פה בארץ מבטיחים לנו את כל זה דרך ההצמדות לתורה. מה לעשות ולפי הקוראן, שליטה של יהודי או נוצרי באדמה מוסלמית זו היא כפירה, זו בגידה באמונה. אותו הדבר לגבי שליטה של בודיסטי באדמה איסלאמית. אנחנו צריכים להיות מסוגלים להתווכח עם הנושא הזה נהזווית הזו, הרי האוייב הכי גדול של האסלאם זה לא נוצרות או יהדות אלא דווקא עובדי האלילים, ודווקא איתם יש סידורים של שלום כמו בין הודו לפאקיסטאן......... בימים טרופים אלו אני מתקשה להוסיף, "באהבה ממני" בסוף, אני מרגיש שזה צבוע ולא בא לי מעמוק.

שום בודיסטי סייח שום שליטה באדמה

אל תגע.. לא לערבב לי בודיזם בודיסטי לעניין בודהיזם זו דת פילוסופית ללא אלוהים לא נצמדת לכלום, מושתתת על הדרכתו של גאוטמה סידהרתא =בודהה , (תקרא את הספר סידהרתא של הרמן הסה מומלץ!!) הבוזהיזם שם דגש על מימוש החיים , על האדם עצמו, כל אחד לעצמו לא על אלוהים או ישות חיצונית כלשהי כמו שיש בשאר הדתות וגם האיסלם לצורך העניין ונצראללה בתוכם ... לפיכך על פי הבודהיזם (בודיסטי לדברייך) אדם החפץ באושר נו מי לא, ימצא אותו תוך התבוננות פנימה ומודעות עצמית , ואולי בגלל זה קל להם יותר לקבל את העולם, או את זה שחושב שלא כמותם ואני לא כל כך מסכימה איתך עם "עובדי אלילים" אבל אני כן מסכימה עם השלום שהם יחלו אליו והבאת כאן את הודו ופקיסטאן וצדקת . ואני גם חושבת שהאיסלם והקוראן שלו זו בעיה ענקית שלא תיפטר בעולם לעולם , ואני גם חושבת שלהגיד ב"אהבה ממני" זה לא קשור למצב , כי לתת אהבה וגם ובעיקר לעשות אותה זה תמיד טוב גם בימים טרופים אלו , וזו לא אמורה להיות צביעות מצידך כי כשיש אהבה ומשהו עמוק בלב הוא נמצא שם תמיד , רק צריך לדעת לנגוע בה ....האהבה. רק טוב ליאור

נראה לי שקוראים אותו

בנכון נצראללה בכאילו "שומר אלוהים" רבי מה לא??? נצר =ניצרה כמו כזו שיש ברובה ששומרים שלא ישפיכו לו הכדורים , טוב אם לא רוצים ואללה זה בכאילו אללה ,סתם מה זה חשוב בעצם הייתי גמבאה לצפון ליאור

לא היית באה....... לא היה פשוט שם

אבל עשינו את זה וכולנו פה חזרה. לא היו זיקוקים, לא היה FUN , היה הרס וריח נורא של עשן וחומר נפץ [כנראה] . היינו אצל דודים צפוניים , רוב הזמן בממ"ד . אני עדיין מתעקשת לעבור לגור בצפון. אגב, בא לך לצאת הערב?

אני מתארת לעצמי שפשוט לא היה לך שם

בכלל ובפרט,.... שומעת?הייתי מתה לצאת, שנשב לאיזה קפה , אבל אל תשאלי אני בעבודה הערב עד 01:00 אבל מה שעושה את זה לא כל כך נורא זה שאני יכולה להתגנב לשניות , מדי פעם , מה שבדרך כלל אסור בתחליט , והיום שבת ואני קושרת את כל העולם , עם על העולם ,בין לבין ישר ובאלכסון וגם יכולה להתגנב לאינטרנט מכאן,,נו היום שבת ליאור

למעלה