הערכה עצמית נמוכה

• פותח הנושא MTFNK
  • פורסם בתאריך

MTFNK

New member
הערכה עצמית נמוכה

מחיפוש באינטרנט מצאתי כל מיני שיטות ותרגילים להעלאת הערכה עצמית נמוכה. למישהו/י יש פה נסיון איזה שיטה יעילה ומהירה יותר? אני לא רוצה להתפזר ולהשקיע זמן בשיטות לא יעילות.

תודה

sharpantie

New member
תרגילים מהאינטרנט

לא יעזרו לך לשיפור הערכה עצמית נמוכה. אם היית מסביר כאן קצת יותר על עצמך ובמה ההערכה
הנמוכה מתבטאת והאם היא מפריעה לך בחיי היום יום, אולי זה היה עוזר יותר למי שמעוניין
לייעץ לך.
בגדול, ומבלי להכנס לפרטים אישיים , נראה לי שבמצבך עדיף שיחה/ ייעוץ עם פסיכולוג.

ommerl

New member
שיטה ותרגול זה לא מה שיעזור לדעתי האישית

צריך לעבור תהליך עמוק עם איש מקצוע שיודע מה הוא עושה.
לחבר אותך למשאבים שלך ולעזור לך לקחת אחריות על מערכת היחסים שלך על עצמך.

MTFNK

New member
נראה שנפלתי על פורום של פסימים

עוד מישהו רוצה להפנות אותי לטיפול פסיכולוגי?
&nbsp
לא כל בעיה בחיים = פסיכולוג. גם כשמדובר בבעיה כביכול פסיכולוגית, מה גם שפסיכולוגיה מקיפה את כל תחומי החיים ועל כל דבר אפשר להסתכל כסוגייה פסיכולוגית

sharpantie

New member
את ממש צודקת

התשובה שלך שכנעה אותי שטיפול פסיכולוגי לא יעזור לך.
ביקשת תרגילים? תבקשי בקופת חולים הפנייה לפיזיותרפיה. יש להם תרגילים שאולי יעזרו לך.

ב ה צ ל חה

גם אני "פסימית"

ולא מאמינה שאפשר להעלות הערכת עצמית לבד.
לא חייבים בשביל זה קשר עם פסיכולוג. יכול להיות הורה (לילדים) או מאמן (קואוצ'ר) למבוגרים. אבל זה צריך להיות אדם.

אם את כן מאמינה שאת יכולה לעשות את זה לבד, את יכולה גם לחפש לך את התרגילים לבד. למה את צריכה אותנו?

ommerl

New member
תראי

עברתי דבר או שניים בחיים שלי. מגיל 16 אני בתחום של התפתחות אישית ותת מודע. היום אני בן 27.

אני מכיר מלא תרגילים מכל מיני סוגים. שום דבר לא חזק כמו מה שעברתי עם איש מקצוע. ואני בכלל לא מדבר על פסיכולוג. למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ולא מצאתי שם שום תיאוריה מספיק מעמיקה על רגשות שיכולה לעזור עם דימוי עצמי בצורה מספיק חזקה (לפי דעתי לפחות ובהשוואה לדברים שחוויתי).
את התהליכים הכי חזקים ועמוקים עברתי דווקא במסגרת של NLP. מי שהנחה אותם זה בן אדם שהיה בתחתית, היה קרוב למות מההרס העצמי שהיה לו. היה מתמכר לכל דבר אפשרי ופוגע בסובבים אותו. ה- NLP הציל לו את החיים והוא העיף לי את החיים גבוהה מאוד.

אני ממליץ לך לצפות בהרצאה של ברנה בראון על פגיעות ואשמה. תתחיל בהרצאה על פגיעות. תראי אותה הרבה פעמים. ואז תעברי להרצאה על אשמה. אני בעצמי צפיתי בהרצאה וסיכמתי אותה כמה וכמה פעמים. הרצאה מאוד חשובה לדעתי.
https://youtu.be/iCvmsMzlF7o
אחר כך תחפשי את השם שלה עם המילה "shame" אבל תתחיל מהלינק ששמתי (ההרצאה על פגיעות). אגב בטד יש גם כתוביות בעברית אבל אני לא כל כך מתמצא באתר שלהם.

ויש כמובן את האחד והיחיד- אנטוני רובינס. גם לו יש המון המון הרצאות ביוטיוב עם מלא ערך. באנגלית: tony robbins. מאוד מאוד ממליץ. אני בטוח שיש לו הרבה דברים על הערכה עצמית.

MTFNK

New member
סבבה תודה!

איך אתה מסכם 9 שנים של התפתחות אישית?

יש עוד לאן לשאוף?

ommerl

New member
וואוו בטח שיש לאן לשאוף
המון

בהתחלה שאפתי רק להתגבר על הביישנות שלי מבנות המין השני.
היום יש לי זוגיות טובה יותר ממה שאיי פעם תיארתי לעצמי.
וגם לא רק שאין לי בעיה ליצור אינטראקציות בהנאה ובאותנטיות עם אנשים חדשים אני מרצה מול אנשים
ומעביר סדנאות לגברים שמתביישים לגשת לנשים כמו שאני הייתי ואני עושה את זה בביטחון ובכיף.
&nbsp
גם בעסקים עברתי המון התפתחות אישית: התחלתי מקליניקה קטנה. טיפלתי פה ושם באנשים.
ואז התחלתי להתפתח בעולם העסקים. השאיפות שלי השתנו והן רק הולכות וגדלות.
&nbsp
יש מליארדים של ספרים עם המון ידע שעוד לא קראתי. יש המון קורסים בהתפתחות אישית מכל מיני כיוונים שיכולים לפתח אותי בכל מיני דרכים שעוד לא עברתי.
&nbsp
יש לי הרבה מאוד לאן לשאוף. אני לא אפסיק ללמוד ולהתפתח לעולם :)

למעלה