הערכה עצמית ובטחון עצמי- מה ההבדל?

ommerl

New member
הערכה עצמית ובטחון עצמי- מה ההבדל?

מה ההבדל בין בטחון עצמי להערכה עצמית?

אני חושב שהערכה עצמית היא הערכה של העצמי. כלומר האם אני מעריך את עצמי לחיוב או לשלילה ועד כמה.
לעומת זאת בטחון עצמי זה בטחון שהעצמי שלי לא יפגע.

בן אדם יכל להעריך את עצמו לחיוב אבל לפחד שהעצמי שלו ייפגע בסיטואציה זו או אחרת.
כמו כן בן אדם יכל להעריך את עצמו לשלילה אבל לא לחשוש שהעצמי שלו ייפגע.

שילובים שונים יכולים להביא לתוצאות שונות:
בטחון עצמי גבוהה והערכה עצמית נמוכה: בן אדם מוחצן, נראה שמח וחברותי כלפי חוץ אך בינו לבין עצמו- אינו מרוצה מעצמו.
בטחון עצמי נמוך והערכה עצמית גבוהה: בן אדם בדרך כלל סגור, מרוצה מהאופי שלו ומהעצמי שלו אבל לא מחצין זאת ולא נחשף מחשש שהעצמי שלו יפגע.

מה דעתכם?

דעתי :

בעיניי הערכה עצמית זה אילו תכונות יכולות וכישורים אני מאמינה שיש לי אולי אפילו בהתייחסות לתעודות וסממנים חיצוניים (כמו תעודות) שהצלחתי להשיג בחיים.
גם מחמאות או הערכה של הסביבה כלפיי אני יכולה לנכס כהערכה עצמית.

הבטחון העצמי לדעתי זה מה שבאמת עמוק אני מאמינה שקשור אליי ברמת זהות מתוך כלל היכולות הכישורים וכמה אני נותנת לעצמי לבטא החוצה ללא חשש לביקורת או לפגיעה.

1.ביטחון עצמי גבוה והערכה עצמית נמוכה - זה מצב שאני לא יכולה לכנות כביטחון עצמי גבוה - זה מצב שהאדם לא באמת מאמין בעצמו אלא נמצא במעטפת של הגנה גבוהה הביטוי שלה הוא מאוד חיצוני וחסר בסיס , לדעתי הביטוי החיצוני של התנהגות זו יכול להיות קצת גס,מתנשא, או כל ביטוי שלא נעים כל כך לסביבה. מין צעקה לסביבה לבקשה להערכה אמיתית וקבלת אישורים מהסביבה.

2.ביטחון עצמי נמוך והערכה עצמית גבוהה - זה מצב שקיים אצל מי שמאמין ביכולות ובכישורים שלו אבל עוד לא הצליח להעלות את האמונה הזו לרמת זהות - ברגע שיעשה זאת הביטחון עצמי גם יעלה ואז הוא יהיה במקום טוב. מסכימה עם הביטוי החיצוני שתיארת : בן אדם בדרך כלל סגור (יותר סגור בסביבה חיצונית לעומת חברה קרובה ומשפחה), מרוצה מהאופי שלו ומהעצמי שלו אבל לא מחצין זאת ולא נחשף **מכיוון שעדיין הוא לא באמת מאמין שזה באמת הוא ברמת זהות.

3.ביטחון עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה - זה מצב שבו האדם יהיה סגור, בדרך כלל עם רמת התלהבות נמוכה, שקט יותר גם בסביבה וגם בחברה קרובה.
4.ביטחון עצמי גבוה והערכה עצמית גבוהה - מצב אידיאלי שבו האדם מעריך את עצמו וגם מאמין ביכולות ובכישורים שלו ברמת זהות. לגבי ביטוי חיצוני - דווקא השילוב הזה מוביל לאיזהשהוא שקט פנימי שמקרין את הביטחון כלפי חוץ , יש פחות תזזיתיות.

אשמח לשמוע את דעתך שוב :)

אצלנו אני מלמד על שלושה הבדלות

שאנשים בטעות מתייחסים אליהם כאל אחד (ביטחון עצמי)

השלושה הם:
1. ביטחון עצמי - הידיעה שאני מסוגל לעשות משהו (בהצלחה)
2. זהות עצמית - ההגדרה שלי את עצמי, מי אני
3. ערך עצמי (הערכה עצמית) - הרגש שלי על עצמי, מה אני שווה

מקווה שעוזר
קדימה הצלוח'ס
מיקי

אתה חמוד אתה

בדיוק כמו כאב שיניים.

התכוונתי לכתוב הבדלים, יצא הבדלות.

נו שוין, תמיד יהיה איזה צדקן שיקפוץ בראש.

למעלה