הערות

הערות

במוסד בו שוהה אבי \אני מוצאת עצמי לעיתים מתרעמת על התנהגות חלק מהמטפלות. ואני מדגישה מטפלות שכן המטפלים נהדרים. לאו דוקא ביחס לאבי כי אם בסטלבט ...ראש קטן...אך אני חוששת להעיר הגם שהפלאתי בקולי ערב החג על אחת מהן כיוון שלדעתי לא התייחסה כראוי לאבי בסיטואציה מסוימת. חזרתי לביתי עם חששות....(נקמה מצידה או משהו שעלול ביחס לפגוע באבי) יחד עם זאת איני יכולה בשל פחדים כאלה לשתוק כשנראה לי שאני ממש צודקת...וכידוע בתחושות אלה אולי איני אוביקטיבית. עמדתם במצב כזה?האם עלי לשוחח עם מנהל...אך לא בא לי להיות מצוטטת שוב מאותן חששות. באופן כללי ישנם גם דברים חיוביים . אך אולי בשל עובדת המוסד זול.....יחסית....(הגם שממש יקר עבורנו)זה מתבטא ברמת עובדים שניכר שחלקם עובדים רק לשם פרנסה וללא נשמה יתרה. הרבה זמן לא התבטאתי כאן הגם שעוקבת.אז.....אתם "סובלים" אריכות טקסט.מה אומר לכם איך שלא פותרים זה כואב וקשה.

hregev2

New member
פרידות יקירתי

הזכרת לי סיטואציה בה אני גם צעקתי ועשיתי בלגן במקום בו בעלי שהה, יום אחד הגעתי למוסד הסיעודי בשעת צהרים וראיתי שכולם קיבלו כבר אוכל (כמובן שהיו צריכים להאכיל אותון) ורק הוא עדיין יושב ומחכה, זה ממש הרתיח אותי כי כמעט כל יום הייתי מגיעה להאכיל אותו וכנראה שזה מצא חן בעיניהם - אז הם חיכו לי. אני התפרצתי בצעקות ואמרתי להם שאם הוא אינו מסוגל לדבר ואני אחרתי אז הוא לא יכול לקבל את המנה שלו? חצופים. מאז כשגם אחרתי הוא קיבל את המנה שלו בין הראשונים וישבו להאכיל אותו, אני רוצה לציין שהמוסד לא היה זול בכלל והיתה השתתפות של משרד הבריאות ובכל זאת הדבר קרה כך שזה לא שייך לזילות המקום אלא לבני האדם שבו. בהזדמנות חגיגית זו אני רוצה לאחל לכל חברי לצרות וגם לפורום מועדים לשמחה ושבת שלום. להתראות לאחר החגים חני

ענתי44

New member
יש מי שבא לעבודה ויש מי שבא לעבוד

יש מי שבא רק להתפרנס ויש, והרבה מאוד, שבאים ןמרגישים שליחות ואוהבים את העבודה.יש עובדים שהם אנשים טובים אבל האינטלגנציה הרגשית שלהם לא גבוהה ויש את העובדים בעלי הלב הרחום. ככה כולנו. בכל עבודה. וזה נכון בעיקר לעבודה כזו, סזיפית ושוחקת.עבודת קודש. יש לך כמה אפשרויות לנהוג . להתיידד עם הצוות במקום וזה יסייע גם ביחס לאביך, להעיר בכל מקרה לגופו, בלי להרים קול, באסרטיביות ובחביבות. אם התגובה של אותו עובד לא ראויה אז להתלונן או אפילו להרים קול. את הרי האוזניים, העיניים ובעיקר הפה של אבא. אין קשר בין זה שמדובר בבית אבות זול ומסופסד, או בית אבות יוקרתי, ואין קשר מה תנאי העבודה של העובד. לא את המעסיקה אותו ואת מצפה שיתנו את הטיפול הטוב ביותר לאביך או לכל אדם שנמצא שם. גם במרכז היום, למרות שאמא אהובה מאוד ומקבלת טיפול נפלא ויחס טוב יש לפעמים בעיות. למשל אחרי רחצה שלה. התבקשתי לשלוח טיטול תחתון כי קל יותר לצוות להלביש לאמא אותו. אני תמיד מצרפת עוד טיטולים רגילים ובגדים להחלפה על כל יציאה לא צפוייה. ואמא החלה לחזור רטובה. התחתוני טיטול לא סופגים הרבה, המכנסיים וגם הכרית עליה היא יושבת. אני כמובן מתלוננת. ואחרי שזה שוב חזר שוב התקשרתי למנהלת. לא בזעם ועם הבנה שאמא שלי לא המטופלת היחידה אבל עם טון נחרץ שלא מקובל עלי. המנהלת נתנה הוראה שעם אמא שלי ילבישו רק טיטול רגיל עם כושר ספיגה ובא לציון הגואל.... אולי זה עוד עבודה למטפלות ואולי הן מקטרות אבל היחס האוהד לאמא שלי נשאר גם נשאר.

zs1957

New member
שלום פרידות.

בכל מוסד קיימים כמה שחוקים שמזלזלים בתפקידם. אני היית פונה למנהל ומתלוננת בפניו. שיחה אחת של המנהל עם אותה עובדת תפתור את הבעיה. לא לפחד. אבא שלך זכאי לקבל טיפול הולם וחם , טיפול מקצועי ואת חייבת לדווח למנהל על ליקויים. את משלמת כסף הם לא עובדים בהתנדבות אין זה חשוב אם זה מוסד יקר או זול. החולה זכאי לקבל את הטיפול הטוב ביותר בכל מוסד בו הוא נמצא. שבת שלום וחג שמח. זהבה.

תודות..

חן חן על התגובות. חיזקתן אותי..... אשתדל להגיב מיידית ולא לצבור כי אז אני מרעימה קול וזה גם אולי לא לעניין. האמת שאפילו נתתי פה ושם צ'ופרים לחלק ודווקא למי שאני לא הכי סובלת הכל בשביל אבא.... אך איישם דבריכם .תבורכו ....

למעלה