הערות על סרסיי

ned sturk

New member
הערות על סרסיי

לדעתי סרסיי היא אחת הדמויות הלא כל כך אמינות סמרטין יצר. מצד אחד היא מתנהגת כמו פרחה יפהפיה בלונדינית ומטומטמת, ומצד שני היא מאוד דואגת לילדים שלה ומתחמנת ומתככת על ימין ועל שמאל מה שלא כל כך מתאים לתדמית הבלונדית המטומטמת שכל היום רק חושבת על סקס, ככה שהיא דמות לא כל כך אמינה, במיוחד בקטע של הילדים. מה דעתכם?

osravan

New member
דווקא דמות אמינה.

קצת קשה לשפוט את סרסיי מאחר ואין לנו POV שלה (מה שיתוקן במשתה לעורבים), אבל מההתנהלות שלה עד סוף סופת החרבות אפשר לומר עליה מה שמורה שלי בתיכון אמרה על עצמה:" אני אולי לא חכמה, אבל אני בהחלט לא מטומטמת!"
במילים אחרות, סרסיי היא לא מוח פוליטי כמו טייוין,אצבעון,מלכת הקוצים וכו', אבל יש לה, כמו שטיריון אמר, "עורמה נמוכה": היא יודעת טוב מאוד איך לפתות גברים ולגרום להם לבצע עבורה את העבודה השחורה (לאנסל), היא מסובבת את ג'יים על האצבע הקטנה שלה וכו', ובכל זאת היא מצליחה לשמור על תדמית חיצונית של מלכה מהוגנת ומכובדת. כך שהיא לא לגמרי מטומטמת, וזה מה שהופך אותה לדמות אמינה, לא חד ממדית, ולא לגמרי סטראוטיפית. כמו גם נקודת האור היחידה באופי שלה - האהבה לילדיה, ובמיוחד לג'ופרי, למרות שהוא מפלצת. תכונה מאוד אנושית, ואמיתית.

כריכרכה

New member
אבל בפרק החדש של משתה לעורבים

מסתבר שהיא אינה אוהבת את ג'ופרי למרות מפלצתיותו אלא בגלל מפלצתיותו שהיא עודדה, ואת טומן לעומת זאת היא אוהבת למרות אופיו הטוב ומקווה להפכו לפראי.

Envinyatar

New member
אפשר להתייחס לזה

כאילו היא משקיעה את המרירות והשנאה שלה דרך הדמות של ג'ופרי, בבחינת "אני מגדל נחש בחיקה של רומא" (טיבריוס) - נראה לי, כאילו דרך ג'ופרי היא חיה את העוצמה שנשללה ממנה, וכנראה שגם את הנקמה בעולם שקיפח אותה.

כריכרכה

New member
אבל מבחינתה זו דרך-חיים

והיא מסתכלת באותו האופן על טומן וכנראה על כל הגברים שבחייה. מה גם שלא ברור איזו מרירות ושינאה מקננות בה, דומני שהיא מוצגת כאישה משוחררת שיודעת ליהנות מהחיים.

Envinyatar

New member
להנות?

אולי סרסי מפיקה הנאות פה ושם - כמו ההנאות שלה ממין, אבל אם נסתכל עליה בראיה מפוקחת (שים לב לנאום שהיא נותנת לסאנסה בסוף עימות המלכים), ההנאות האלו בטלות בשישים לעומת המרירות והקיפוח שהיא חשה. נראה לי שמבחינתה, היא חיה בכלא, חיים חסרים שנשללו מהם הסיפוקים האמיתיים - והמין המשוחרר שלה הוא רק דרך, מאד חלקית, בכדי לפצות על זה קצת.

כריכרכה

New member
בדיוק התפרסם פרק חדש של סרסיי

באתר של מרטין שהוא המשך ישיר לסופת החרבות, כך שאין מניעה לקרוא אותו. הוא אכן מציג את סרסיי כאישה חריפה אך פרנואידית ואימפולסיבית משהו. יש לראות את סרסיי על רקע המהפיכה הפמיניסטית. מרטין אמנם משתדל לדייק בפרטים היסטוריים אך מבחינת מעמד האישה הוא פמיניסט גמור, ולכן אנו רואים שליטות, לוחמות, מצביאות ומכשפות רבות עוצמה בסדרה. על רקע זה אתה יכול לראות בסרסיי מעין אישה משוחררת מודרנית ושאפתנית שמשלבת כל זאת עם חיי-מין סוערים.

לא ממש מסכים

טריון אמר הרבה פעמי שמה שסרסי באמת רוצה זה להיות גבר-ולאחוז בכוח באופן רשמי ומוחלט מבלי שאיש ימשול בה. כן-כמו רוב האריות היא סובלת מבעיות כבוד-כגון היותה אישה (לפי דעתה) ולכן מנהלת חיי מין כאלה כדי להוכיח שהיא חופשייה ממש כמו בואו נגיד רוברט

ned sturk

New member
שאלה ללוגיין

נראה לך שזה קשור לכך שהיא אומרת לטיריון שאין לה זין ובגלל זה היא מסוכנת? ושמי שאי לו זין הוא מסוכן, הרי לבנות אין זין...

ned sturk

New member
התנצלות קלה

סליחה עם פגעתי במישהו עם המילים הלא יפות

לא דיברתי על זה

טריון חושב לעצמו שסרסיי מצטערת מאוד שאין לה זין -אני לא זוכר בדיוק איפה

כריכרכה

New member
זה בדיוק מה שהיא עושה בפרק החדש

אחרי שטיוין מת וטיריון, ואריז ופטיר עזבו אין מישהו ששולט בסרסיי. טוב, קוואן מנסה, אבל לא ברור אם הוא מצליח.

ned sturk

New member
אין סיכוי

אין סיכוי, קוואן הוא בובה של טיווין ואין סיכוי שהוא בחיים ינסה על דעת עצמו לפחות, לשלוט במישהו, ואני מהמר גם שבספר הבא הוא יכנס להלם רציני בעיקבות מותו של השליט הבלעדי שלו, טיווין. מעניין מה הוא יעשה אז, אבל ניראה לי שפעולתו הראשונה תהיה לנסות להיאבק על מאבק הירושה, הרי אחרי סרסיי יש לו את העדיפות הראשונה במאבק. אבל בטוח שהוא לא שולט בסרסיי, לפחות לא עד משתה לעורבים, אבל גם אז ממש לא נראה לי שהוא יצליח ולדעתי אין לו בכלל עורמה ויהיה לו קשה מאוד להתאושש בלי טיווין.

הלדין

New member
מממ...

קוואן נותן כבוד לטייוין כאחיו הבכור והשליט שלו. טיריון מציין שקוואן הוא אדם היגיוני ושקול לרוב. הוא ראה מה טייוין עשה למתנגדיו ולכן הוא מסתפק במה שהוא יכול להשיג תחת פיקוחו של טייוין. הוא אינו אדם רגשני. לא כל הלאניסטרים נחטבו מאותו עץ, כידוע. אך אתה צודק בכך שקוואן אינו רוצה להיות יותר מלורד לניסטר. לפחות זה מה שהבנתי ממה שנאמר עליו עד כה.

כריכרכה

New member
לא בהכרח, בפרק החדש הוא דורש

מסרסיי להפוך להיות העוצר של הממלכה, או העוצר של צוק-קסטרלי.

ned sturk

New member
לא בהכרח

הוא יכול לדרוש מה שהוא רוצה, אין סיכוי שהוא יצליח לגרום לסרסיי לעשות משהו שהיא לא רוצה, קוואן הוא בובה של טיווין! או בחיים לא יצליח לנהל את הממלכה או אפילו רק את בית לאניסטר לבד או לכפות משהו על מישהו שהוא לפחות ברמה של סרסיי, חוץ מיזה שאף אחד מהאנשים החשובים לא שם עליו

Ergil

New member
הוא דווקא דיי רגשני

בנוגע לטייוין.הוא נושא נאום בשבחו בפני טיריון לקראת הסוף וטיריון מאוד מתרשם מכמות הרגשות שקוואן מפגין.

ned sturk

New member
נכון אבל...

זה נכון אבל רק בגלל שמדובר בטיווין וזה רק בגלל שהוא בובה שלו, הרי טיריון חושב לעצמו אחרי זה שזו הפעם היחידה שקוואן אמר משהו שלא בא מפיו של טיווין קודם לכן. אבל בכל מקרה, הוא בהחלט לא מתאים לנהל את הממלכה או את בית לאניסטר, הוא רק גירסה גרועה יותר של טיווין, והיחסים ביניהם מוכיחים זאת.

myochay

New member
בדיוק הוא היה בובה של טיווין

אבל עכשיו אין מי שיאחוז בחותים וקוואן יכול לעשות מה שהוא רוצה. אחרי מותו של טיווין הוא המפקד של כוחות המערב בתור הסגן של טיווין אז הכוח נמצאה אצלו והוא יכול לבקש מסרסי מה שהוא רוצה. ולדעתי הוא ימשיך עם מה שטיווין רצה לשלוח אותה בחזרה לקסטארלי רוק. היא לא יכולה להתנגד לו כול עוד הוא ישלוט על הצבא.

למעלה