הערות לא במקום

מירי 23

New member
הערות לא במקום

שלום לגרא ולחברי הפורום ,תמיד היתה לי בעיה להגיד שנפגעתי.עד היום אם היו פוגעים בי הייתי מסתגרת ולא מדברת עם אותו אחד,פשוט מוחקת אותו וזאת כנראה היתה הסיבה שאנשים היו דורכים עלי חופשי ומעירים לי על מה שבא להם-כי לא הייתי עונה והייתי משחקת אותה כאילו שלא נפגעתי אבל כולם ראו שנפגעתי.בשנתיים האחרונות אני מנסה להתגבר על הבעיה,גם בזוגיות וגם בעבודה (עבודה חדשה),כשאומרים לי משהו שלא נראה לי אני מעירה על כך לאותו אדם ואומרת שנפגעתי מדבריו/שמה שנאמר לא היה לעניין או שואלת למה התכוון בדבריו. אבל כאן יש לי שתי בעיות: הראשונה היא שיש לי נטיה לדחות את ההערה עד לפעם הבאה שזה יקרה ואז אני אעיר וזה חוזר על עצמו שוב ושוב עד שאני אוזרת אומץ ומעירה. הבעיה השניה היא שאני רועדת בכל הגוף לפני שאני ניגשת להוכיח את אותו אחד על מה שאמר/ה ומשננת מספר פעמים את מה שאני הולכת לומר,למזלי ברגע שאני מתחילה לדבר אני תופסת ביטחון ואומרת את מה שיש לי לומר כמו שצריך.אבל למרות זאת הלב שלי דופק במהירות וכולי רועדת. האם לדעתך אני מתמודדת כמו שצריך או שיש עוד דרך שבה אוכל להיות פחות פגיעה ויותר תקיפה כאשר מעירים לי הערה שלא במקומה או מתערבים בתחומים שלי-שלא שייכים להם (כמו בעבודה הקודמת). מצפה לתשובתך.

גרא.

New member
מירי,ראי תגובתי לאירית שבעייתה דומה

בשונה ממכתבה,את מתארת את עצמך ככאילו את מאבדת את עשתונותייך,שעה שבכוונתך להגיב לאדם שפגע בך..והסמפטומים שאת מתארת,אופיניים מאד בתגובה למצבי לחץ.בנוסף להשתתפות בסדנא לדינמיקה קבוצתית,בה תוכלי לרכוש כלים איך להתמודד עם ביקורת/משוב/פידבק,כפי שהצעתי לאירית,אחרי שתסיימי סדנא כזאת,חפשי סדנא נוספת לאסרטיביות (תקיפות).בה תוכלי ללמוד איל להגיב בלשון הגוף,וכמובן בצורה מילולית כיצד לעמוד על שלך,על זכויותייך,ועל כל מה שאת רוצה שיקרה באינטראקצייה בין אנשים,בצורה אסרטיבית,תקיפה.תוכלי ללמוד איך להציב גבולות ביחסים בינאישיים בחיי היומיום ובעבודה..ואני מאמין שגם תרכשי את המיומנות לא רק להגיב כפי שמתבקש,אלא להגיב מיידית בלא מורא או משוא פנים.

מירי 23

New member
גרא,

אני לא מכירה מקומות שבהם מקיימים סדנאות - תמליץ לי בבקשה על מקום באזור פתח-תקוה/ראש העין . תודה,מירי.

גרא.

New member
נסי לחפש ב"עכבר העיר",מוסף של

"העיר" בכל יום שישי.נסי גם בירחון "חיים אחרים"..דומני שנעמ"ת,וכן גם ויצ"ו מקיימות לעיתים סדנאות כאלה.וכמובן,כדי לבדוק בחוגים לפסיכולוגיה של אונ´ "בר אילI",וכן אונ´ תל-אביב.יתכן שבקליניקות הפסיכולוגיות הצמודות לחוגים הללו,נפתחות מדי פעם סדנאות מתאימות לך.

למעלה