הערה

shivie

New member
הערה

יש לי משו להגיד לכולם... אני לא יודע איך זה אצל אחרים אבל לפחות אצלנו אני לא רואה אפחד שממש איכפת לו בקשר לתנועה... אני יודע שאני ממש אוהב תתנועה ועוד ילדה אחת שכאילו איכפת לה אבל אני לא רואה אנשים שממש איכפת להם נניח מהערכים של התנועה... אני כל הזמן מנסה לזום דברים שנעשה ביחשוב כטרומפים ואף אחד לא רוצה... וזה משגע... רציתי לדעת איך זה אצלכם אור

tuty fruty

New member
אצלנו זה תלוי כמו בכל מקום...

התנועה מחולקת ככה כמו בכל חברה... אלה שלא ממש איכפת להם מהתנועה הם שם רק כדיע לפגוש אנשים חדשים או סתם למצוא זיון טוב(סליחה על הביטוי) אלה שבאים לתנועה כדי לשנות להראות שאיכפת להם. ואלה שמשלבים בין השניים גם למצוא חברים חדשים וגם באותו הזדמנות לשנות ולהראות שאיכפת להם... ככה זה בערך אצלנו וניראה לי שגם אצל כל המועצות...

Scripter

New member
בגלל זה יש יותר מד"צים ממד"מים וכו'

כי בסוף (הגרעינרים) רק האנשים שבאמת איכפת להם נשארים... בגלל זה יש פחות מש"צים ממד"מים ופחות מד"מים מדצ"ים ככה זה... אלא שבאמת איכפת להם מהתנועה הם בד"כ אלא שמגיעים להיות גרעינרים

אצלינו אני יכולה להגיד לך שכמעט לאף

אחד לא באמת אכפת.. אנחנו 80 בשכבה (מכל המועצה!) לפעולות במקרה הטוב (וגם זה לעיתים מאוד רחוקות) באים מקסימום 25.. ואפילו פחות.. וגם פה הרבה זה אנשים כדי לראות אחד את השני ולא באמת כי אכפת להם מהתנועה.. ואני באמת מרגישה כאילו אני היחידה מהמועצה שבתנועה.. שבאמת אכפת לה וכל זה.. נגיד לטיולים ארציים לא מוציאים מפה.. ואני היחידה מהמועצה(!) שיצאתי לבעקבות לוחמים (המסע שהיה לנו בקיץ..) לטיול חנוכה.. ואם הייתי יכולה אז הייתי יוצאת גם ליוסי יפה (אם הייתי יודעת ונזכרת בזמן..) ככה שאני מבינה איך אתה מרגיש! זה מאוד מתסכל! אני רוצה להרגיש נגיד שאני עושה משהו.. אבל בעצם לא עושים כ-ל-ו-ם אצלינו במועצה.. אני מרגישה פשוט חסרת תועלת ולא מבינה לשם מה השנה הזאת נועדה.. (נכון.. זה בשביל שיכינו אותנו לשנה הבאה.. לשנת המד"צים וכל זה..) אבל הפעולות הן פעם בשבועיים(!) גם אז בקושי מגיעים אנשים.. וגם האנשים שמגיעים לא רציניים.. (המד"בים (שהם המדריכים שלנו בפעולות) צועקים כמה פעמים כדי שיהיה שקט.. ורב הפעמים גם לא מספיקים להעביר לנו את הפעולה כמו שצריך בגלל האי שיתוף של כולם..) עכשיו נגיד ואני היחידה שאכפת לה מהתנועה במועצה.. הכי עצוב שאני כבר לא גרה שם! עדי

kedeman

New member
ברוך הבא לחברה הישראלית.....

לרוב האנשים לא באמת אכפת. יש הרבה מדריכים שעושים את זה כי זה מסורת במושב או כי התחננו אליהם כי אין מספיק אנשים במושב למרות מה שאמרו מעלי (אני חושב שמישל אמר את זה) לדעתי גם לא לכל אלו שהולכים לגרעין אכפת - גם לגרעין יש אנשים שהולכים מסיפות של פופולריות או כי כל החברה הולכים לגרעין אז גם אני. אבל בגרעין יש הרבה אנשים שבאמת אכפת להם (יחסית למה שיש במד"צים) כמה שתישאר יותר בתנועה ככה תמצא יותר אנשים שאכפת להם ויותר אנשים שרוצים לעשות.... לאט לאט כל השאר נעלמים. אבל עד אז? אל תוותר. תנסה לעשות מה שאתה יכול. תנסה לארגן דברים - למרות שלפעמים זה אומר לעבוד עד שעות מוזרות לבד ואחרי זה לקבל הערכה אפסית. או שאנשים שכן יעריכו אותך יצטרפו אליך או שלאט לאט תמצא אנשים אחרים שגם להם אכפת. ואז תקימו סמינר :)

אתה לא לבד

להרבה אנשים לא אכפת או שלא אכפת להם מספיק. הבנים בשכבה שלי שיצאו לקורס מדצים,נתנו הרגשה [לי לפחות] שהם באים בשביל להזדיין [הם הביאו חבילות של קונדומים...]. הרבה אנשים נמצאים בתנועה בשביל למצוא שידך,בשביל הטיולים, בשביל החברים, לא כולם באים כי הם מאמינים בערכים של התנועה והם מסתכלים על עצמם כאנשי חינוך. באופן תיאורטי במושב שלי יש עוד מדריך חוץ ממני [היה עוד אחד אבל הוא פרש] והיום החניכים שלו בכו לי שאין להם פעולות. לטקס יום הזיכרון, למשל, הוא בכלל לא טרח להגיע ולעזור. כבר קרה לי יותר מפעם אחת שמצאתי את עצמי מסדרת ועושה דברים לבד או עם אנשים שהם לא בצוות הדרכה ולא חייבים לי כלום. זה מעצבן וזה מרתיח, אבל זאת החברה שלנו וזה מה שיש. אם באמת אכפת לך תנסה לשנות. דבר איתם או עם הגרעינר שלך שידבר איתם. אם הם ככה עכשיו הם גם יהיו ככה בתור מדריכים וחבל. אתה לא תהנה מזה...

kedeman

New member
אבל מה שכן....

את החניכים שלנו אנחנו יכולים לנסות לחנך ככה שכן יהיה להם אכפת שהם לא ישארו כמו כולם

tuty fruty

New member
נכון!

אבל שקיימים מדריכים ששמים זין אז זה קצת קשה לנסות להביא את החניכים שלנו למצב של שינוי אבל כן אני למשל מנסה בכל הכוח לגרום לחניכים שלי למצב שהם יוכלו לשנות ושיהיה להם את הכוח לשנות מקווה שזה יעזור!

ה טמבל

New member
אור

אם אני לא טועה אתה מיזרעאל נכון? אני לא יודע איך הפורום ט' של השכבה שלכם פעל השנה, אבל זה בהחלט המקום להזיז דברים ולהקים יוזמות. יש לך יוזמה מעניינת שאתה רוצה להריץ ואתה רציני? כתוב לי פה או שלח לי מסר ואני מבטיח שתוך כמה ימים אנחנו כבר נשב על זה במועצה עם הצמ"רניקים ונראה איך עושים את זה. תמיד צריך שמישהו יתחיל משהו, אחרים כבר ילכו אחריו בהמשך.

Miss Understood

New member
האמת שבהתחלה התלבטתי עם להגיב

כי לא הייתי בטוחה שככה זה ממש הולך אצלנו בקן, והגעתי למסקנה שהמצב עוד יחסית טוב כי אני מכירה הרבה שלא אכפת להם ודווקא יש גם הרבה שכן! אצלנו השנה בנגי"ע יש הרבה טרומפים שרוצים לצאת לדעתי חלקם באמת רוצים לצאת רק בגלל הקורס והחברים ולא נראה לי שממש אכפת להם מההדרכה, אבל הבעיה אצלנו שמוציאים כמעט את כל מי שרוצה כי צריכים אותם! יש אצלנו צוות הדרכה של 11 ולמשל שנה הבאה לא יהיו יותר טרומפים אז המדבית שלנו צריכה להוציא הרבה, מה שאני מנסה להגיד פה בעצם לפעמים אין ברירה וחייבים להוציא אנשים כאלה להדרכה (ככה לפחות זה נראה מהזוית של המדבים) כי אין מספיק אנשים שבאמת אכפת להם. אור:)

למען האמת

אם יש אנשים שכפת להם, ובאמת מאמינים במה שהם עושים ומקדישים יותר מעשר דקות בשבוע, אז לא חייבים מסות של אנשים, ואפשר להסתפק במינימום.

kedeman

New member
צוות מצומצם זה סיכון עצום!

זה יכול לגרום לקריסה של הצוות או למצב שבו אתה נותן לפעמים למדריכים לא מנוסים או שאולי הם לא מדריכים טובים אבל היחידים שרוצים

זה אומנם סיכון , אבל זה עדיף...

עדיף שיהיה צוות קטן, עם מדריכים ואנשים שהתנועה באמת חשובה להם, והם משקיעים בפעולות ובחניכים. מאשר צוות גדול שלחצי מהאנשים בו לא אכפת מכלום , ולא עושים כלום.

Miss Understood

New member
והם צודקים שהם חוששים מזה כי

למרות שלעבוד עם צוות מצומצם שאכפת לו יכול לעבוד אבל ברוב המקרים לא כי למרות כל הרצוון הטוב של כולם יש בגרויות ועוד כל מיני עיסוקים שחייבים שיהיה עוד אנשים כי לפעמים צוות מצומצם יכול להיות 5 אנשים וזה יהיה ממש בעייתי כי זה קשה לעבוד עם כל כך מעט אנשים. מקווה שהבנתם אותי...

למעלה