הערה.

ה מ ש י ח

New member
הערה.

אני באה ממשפחה דתיה. מאוד. יש משהו שנורא נורא נורא נורא נורא מעצבן אותי בקרב הציבור הדתי וזו הקביעה של: "מה שלא יפה לא מראים" והמידה הכל כך רבה הזו של הצביעות פשוט משגעת אותי, ואלה דברים שאנשים עושים הכל כדי להסתיר אותם מחשש ל"איך הקהילה תגיב", או "מה אנשים אחרים יחשבו". אם זו הבת- דודה החרשת; אם זה המצב הכלכלי של משפחת הכלה בשידוך, אם זאת הבן שנידו אותו מהקהילה רק כי הוא לא כמו כולם.. וכל הלשונות הרעות האלה שבכוח התפילה הקיבוצי פשוט הורגות אותך ומנדות אותך לאט לאט רק כי העזת לתת יד לבן/ בת המין השני בגיל ההתבגרות... מבינים? מה דעתכם על הצביעות הזו?

LadyTitania

New member
הממ.. אין לי נושא

קודם כל שלום לך מחוסר זמן זה יהיה קצר לצערי. האם זה רק בציבור שלנו או פשוט מנהג אנושי נפוץ? בכל ציבור התופעה באה לידי ביטוי בצורה אחרת. לומר את האמת, אני לא רואה שבחברה שבה אני מסתובבת יש בושה מדברים כמו בת דודה חרשת, אח ש"חזר בשאלה", ילד עם פיגור וכו. לפעמים מנסים להסתיר את המצב כדי שלא יהיה מצב ש"ירחמו עליהם". אני לא יודעת מאיזה רקע בדיוק את באה, אחרי הכל הציבור הדתי במדינת ישראל נע בין התמני הזקן שעוד מסתובב עם הלבוש המסורתי, לחרדי ממאה שערים ועד לאלה שמגיעים לבית כנסת רק בחגים...
That´s it for now יום טוב
הדסה

למעלה