הערה בקשר לסקר

הערה בקשר לסקר

הרבה אנשים בחרו במשינה וציינו שמשינה הוקמה כבר ב-84 ולכן היא אופציה נכונה. לפי דעתי הרבה אנשים קצת התבלבלו, מכיוון שאמנם משינה הוציאה ארבעה אלבומים במהלך שנות השמונים, אבל אני חושב שמשינה של אז לא משתווה ללהקה כמו תמוז או כוורת, שאוכלות את המשינאים החביבים (וזייהו...) של דאז בלי מלח. הגדולה של משינה הגיעה בארבעת האלבומים שיצאו בשנות התשעים- העמותה לחקר התמותה, מפלצות התהילה (!!!), שיא הרגש, ולהתראות נעורים שלום אהבה. כאן באמת נוכחנו לדעת שמשינה היא הלהקה הגדולה ביותר של הרוק הישראלי. מה דעתכם?

maayan15

New member
../images/Emo31.gif

מה שאמרת לדביי השנים וכל זה נכון....אבל השאלה הייתה איזה אתה אוהב...בהווה...ולא "איזה אהבת?"....פשוט כרגע....אם יגדו לי שאני יכולה לשמוע להקה אחת מבינהם...זו תהיה משינה....

שלמונזה

New member
מ-ש-י-נ-ה-!

איך אומר המשפט? שימותו כל הקנאים!!! תסלחו לי אבל אני לא מבינה מה התקוממות פה על מקומה של משינה בסקר! משינה היא בהחלט אחת הלהקות הגדולות והמשפיעות ביותר בתרבות הרוק הישראלי. למי שעדיין בספק אז כן משינה התחילה את דרכה בשנת 84´ היא התחילה עם הלהיטים רכבת לילה וריקוד המכונה שהפכו לשירים לאומיים פה!!! אז איך איך איך מישהו יכול להגיד לי שאין מקום למשינה בסקר? מה הקנאה על זה שמשינה מובילה בגדול מול שאר הלהקות שאומנם היו גדולות אבל לדעתי הצנועה לא השאירו רושם רב כמו משינה, חוץ מכוורת אולי... אז צאו מזה!!! לדעת המנהלים (שדעתם צודקת!!!) אלו הלהקות שצריכות להיות, אם למישהו יש רעיון לסקר אחר שלא כולל את משינה (שכל כך מפריעה לכם כנראה) תשלחו להם מסר. את הצדקנות שלכם תשאירו בצד

וואו...

שלמונזה יקרה, מבחינתי, אין כמו משינה- אין לי ספקות בכלל שהם הלקה הישראלית הטובה ביותר שזכינו לראות. ציינתי עובדה אחת- שרכבת לילה לקהיר וריקוד המכונה, לדוגמא, הם מהשירים הפחות מדהימים של משינה. את באמת חושבת שאם משינה היו ממשיכים כל הקריירה שלהם באותו קו משנות השמונים, היית מחשיבה אותם ללהקה הכי גדולה בהיסטוריה של המדינה שלנו? הרי חוץ מאנה, עתיד מתוק, התותח מצלצל פעמיים, ואולי עוד שניים-שלושה שירים, לא היו להם שירים רציניים ועמוקים, רוב החומר היה די ממוחזר מלהקות מחו"ל למן האמת. משינה הפכו למה שהם לפי דעתי החל מ´העמותה לחקר התמותה´, שהיה דיסק הרבה יותר בוגר ורציני ורגשני, גם מבחינת הליריקות וגם מבחינת המוסיקה עצמה. קיצר, אל תרדי לפסים אישיים, בסה"כ, הדיון די אובייקטיבי ואפילו היה סקר כזה בפורום משינה- איזה עשור של משינה מועדף עליכם? הרוב בחרו את שנות התשעים (שנות התשעים.. עם המנגינה של להתראות נעורים שלום אהבה
)... זייהו בערך אני בסקר הצבעתי לתמוז.

נ.ב.- רק הערה קטנה

שכחתי להכיל ברשימת השירים הגדולים של משינה משנות השמונים אותך עצמך, ´שלמונזה´, את ´אניגודין´, ואת ´פולארויד´. ועדיין, הרבה מהחומר (כל הדיסק השני, והרבה מהשניים האחרים) היה סתם שירים יד שנייה להמונים.

איז

New member
../images/Emo45.gif צודק...

גם אני חושב בדיוק ככה, ואני מאד אוהב את משינה (בזכות שנות ה-90 כמובן).

../images/Emo31.gif

משינה כבודם במקומו מונח אך הם צריכים לקחת חצי מאותו כבוד ולהעניק אותו לאבותיהם הרוחניים (ניסוח זהיר) MADNESS. אני את תואר הלהקה הגדולה ביותר הייתי מעניק למישהו שעשה משהו מקורי לגמרי. משינה לצערי לא היו עד כדי כך מקוריים. נ.ב --- כל האמור לא פוגע בכך שאני חושב ש"דני" הוא אחד השירים הישראלים הטובים ביותר בכל הזמנים.

כאן אני כבר חולק עליך

זה פשוט שטויות... נכון, ´רכבת לילה לקהיר´, ´ריקוד המכונה´, ו´ברחובות שלנו´, אפשר למצוא דימיון ישיר לשירים של מדנס, אבל אני חושב שהגזמת. משינה לא היו עד כדי כך מקוריים?! כבר בתחילת דרכם משינה עשו חומר מקורי וטוב, אך לצערי השירים האלה היו מיעוט לעומת להקה שהייתה גרסא ישראלית למדנס. לכן גם אמרתי שלפי דעתי משינה של שנות השמונים הייתה להקה טובה, אבל לא יותר מזה. לעומת זאת משינה הוציאה ארבעה אלבומים במהלך חמש השנים הראשונות של העשור התשיעי למאה ה-20, שבזכותם היא זכורה כלהקה כזו מדהימה. ואין שום אמן בישראל שהפיק מוסיקה בכזו רמה. פשוט אין. ואגב, גם הקריירה המוקדמת של משינה היא לא דבר שיש כל כך לזלזל בו. לצד כל המדנס-הישראלי יצאו גם כמה שירים ממש מדהימים שבהחלט אפשר לסווג כחלק מהמוצלחים ביותר של הרוק הישראלי. ´אנה´, ´התותח מצלצל פעמיים´ (יש לך מושג על מה נכתב השיר הזה שנראה במבט ראשון כמו סתם עוד שיר הומוריסטי ומטופש?), ´בדרך אל הים´ (רק אני ואנוכי נורמלים מכולם..)´, ´שלמונזה´, ´עתיד מתוק´, ´רני בפאריז´.. ועל כל מה שבא אחר כך, אני בכלל לא רוצה לפרט.. מוסיקה מדהימה..

Gaus

New member
מה שאתם אומרים...

מעוד מעניין.... וגם קצת אירוני... וזה למה?!.. אני זוכר בתור נער, חולה משינה, שאחת הדעות הרווחות, מן מנטרה חוזרת שכל הזמן היו אומרים לי זה.. "אני אוהב בעיקר את השירים הישנים..." ודברים ברוח זו... כאילו משינה התקלקלה לאחר שנטשה את הקו הקופצני משהו שהיה לה בהתחלה... מאחר שאני לא מסכים עם זה,ולפי טעמי האישי, משינה מתחלקת לשניים בדיוק כפי שאתה טענת, עד גבירותיי ורבותיי (כולל) ומהעמותה ועד יום הדין.. גם אני חושב (ובעיקר בגלל מפלצות..) שהחלק השני איכותי יותר... אך, וזה חשוב, משינה לא התפרסמה רק לאחר החלק השני הזה, או בזכותו.. ההיפך... משינה זכתה להוציא דיסקים איכותיים אלו, וחלקם אף לא מסחריים, רק בזכות הקרדיט שצברה מהפופולאריות של הדיסקים הראשונים!!! שבאותה תק´ בעניי רוב הציבור (אני לא נמנתי עליהם) היו הבון-טון של הלהקה , עם אינסוף להיטים (אם אתחיל לפרט לא אסיים) ההוכחה שלי לדברים אלו, זה שבשנות השמונים משינה הייתה זוכה באופן קבע בתואר להקת השנה ברצף מ95 ועד 90 ולעומת שנות ה90 שלא זכתה אף לא פעם אחת עד לפרידה, וגם זה, יותר כמחווה... ויותר מכך, הלהיטים הראשונים של משינה הרבה יותר פופלאריים, ואם תשאל סתם מישהו מהרחוב, מה הוא מכיר ממשינה, ב90% יגידו לך שירים מהאוסף... לסיכום, למשינה יש חלק בשנות השמונים, חלק גדול מאוד, אבן דרך בהתקדמות של המוזיקה בשנות השמונים, ואולי אף החלק הגדול ביותר, שכן 6 שנים בשנות השמונים.. יש עוד להקה עם פרק זמן כזה עד לשנים אלו?!... נ.ב עוד הישג של משינה זה שהיא יצרה את ה"שיר" ללא המילים הראשון בהיסטוריה שזכה בשיר השנה (ריקוד המכונה) דבר שהנחה שנים אח"כ את יוצרי המוזיקה בארץ, שלפעמים לחן מקפיץ וקליט עושה את זה... לא חייבים לדחוף מילים בלחץ.. אורן.

Gaus

New member
מה שאתם אומרים...

מעוד מעניין.... וגם קצת אירוני... וזה למה?!.. אני זוכר בתור נער, חולה משינה, שאחת הדעות הרווחות, מן מנטרה חוזרת שכל הזמן היו אומרים לי זה.. "אני אוהב בעיקר את השירים הישנים..." ודברים ברוח זו... כאילו משינה התקלקלה לאחר שנטשה את הקו הקופצני משהו שהיה לה בהתחלה... מאחר שאני לא מסכים עם זה,ולפי טעמי האישי, משינה מתחלקת לשניים בדיוק כפי שאתה טענת, עד גבירותיי ורבותיי (כולל) ומהעמותה ועד יום הדין.. גם אני חושב (ובעיקר בגלל מפלצות..) שהחלק השני איכותי יותר... אך, וזה חשוב, משינה לא התפרסמה רק לאחר החלק השני הזה, או בזכותו.. ההיפך... משינה זכתה להוציא דיסקים איכותיים אלו, וחלקם אף לא מסחריים, רק בזכות הקרדיט שצברה מהפופולאריות של הדיסקים הראשונים!!! שבאותה תק´ בעניי רוב הציבור (אני לא נמנתי עליהם) היו הבון-טון של הלהקה , עם אינסוף להיטים (אם אתחיל לפרט לא אסיים) ההוכחה שלי לדברים אלו, זה שבשנות השמונים משינה הייתה זוכה באופן קבע בתואר להקת השנה ברצף מ95 ועד 90 ולעומת שנות ה90 שלא זכתה אף לא פעם אחת עד לפרידה, וגם זה, יותר כמחווה... ויותר מכך, הלהיטים הראשונים של משינה הרבה יותר פופלאריים, ואם תשאל סתם מישהו מהרחוב, מה הוא מכיר ממשינה, ב90% יגידו לך שירים מהאוסף... לסיכום, למשינה יש חלק בשנות השמונים, חלק גדול מאוד, אבן דרך בהתקדמות של המוזיקה בשנות השמונים, ואולי אף החלק הגדול ביותר, שכן 6 שנים בשנות השמונים.. יש עוד להקה עם פרק זמן כזה עד לשנים אלו?!... נ.ב עוד הישג של משינה זה שהיא יצרה את ה"שיר" ללא המילים הראשון בהיסטוריה שזכה בשיר השנה (ריקוד המכונה) דבר שהנחה שנים אח"כ את יוצרי המוזיקה בארץ, שלפעמים לחן מקפיץ וקליט עושה את זה... לא חייבים לדחוף מילים בלחץ.. אורן.

Gaus

New member
מה שאתם אומרים...

איזה ויכוח מטומטם

אני חולה מפלצות התהילה אבל מי שמזלזל במשינה של 4 הדיסקים הראשונים פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.נקודה.אני שהייתי עוד בסיבוב ההופעות הראשון יכול להעיד על ההיסטריה שהיתה בארץ. מה קרה לכם לזלזל בשירים כמו סוזי,אהובתי,אנה,אתם רוצים שאני ימשיך טוב בלדה לסוכן כפול,פולורויד,כל יום אני בולש(מי שלא מכיר הפסיד שיר עעננקק רני בפריז,עתיד מתוק.ועוד

למעלה