הערב שהיה

ycyclop

New member
הערב שהיה

ערב המשחקים שהיה בביתינו הראה שוב את הגידול שיש באנשים המתעינים במשחקים. הגיעו 10 אנשים כאשר 7 נוספים ביטלו מסיבות שונות כך שפוטציאל האנשים הוא גדול. הכרנו שני שחקנים חדשים ארי וורד וזה תמיד נחמד. לחימום שוחק PIT ואז התפצלנו Oasis בשולחן אחד עם 4 אנשים שהיה נחמד לפי התגובות (ראו שרשור שאלה לגבי מה שקרה בשולחן זה) Toutankamon בזמן שחיכינו לשחקן האחרון ולאחריו Hansa ששוחק בשלושה. משחק חביב שלצערי במהירות הלימוד שכחתי לספר חוק חשוב בניקוד בסוף. מה שמעלה את הבעיה מה יקרה אם יהיו עוד אנשים. מתחיל להיות קשה ללמד כמה משחקים בערב, ואם יגדל המספר זה יהיה קשה יותר khronos גם שוחק בשלושה. לקח קצת יותר מחצי שעה ללמוד בפעם הראשונה את החוקים. המשחק מעניין לפי דעתי זרם יותר מהר ממה שחששתי ולקח לו שעה וחצי להסתיים (תחת לחץ פיזי מתון על אחד השחקנים לזרז את פעולותיו) בזמן שסיימנו את המשחק הארוך שיחקו Diamant ועוד סיבוב של PIT

kobyshachar

New member
ערב מוצלח במיוחד

מאוד נהנינו ביום חמישי האחרון. מגמת ההתעניינות ברורה, וערב שבו נפתחים 3 'שולחנות' משחק הופך לשגרה. הבעייה של ללמד מספר משחקים בערב מוכרת, ולכן אני מכין את כל אותם מערכי לימוד שנועדו להקל על התהליך. לגבי החוק החשוב של הניקוד במשחק Hansa, זה לא ממש שינה. הכרנו את המנגנון של המשחק ואהבנו (ההזמנה בדרך...). עוד משהו בעניין ערבי משחקים, במיוחד מרובי משתתפים, אנא הגיעו בזמן. אנחנו מתחילים בשעה מאוחרת, ואיחורים מקשים על מציאת הקומבינציה הנכונה של משחקים וקבוצות משחק. הגעה בזמן הוא הכלל הראשון ב-רשימה בשם Ten ways to kill a game night שפורסמה בפורום של BGG. למי שמעוניין לקרוא עוד כללים: http://boardgamegeek.com/thread/186795

IirionClaus

New member
ערב מצוין ../images/Emo13.gif

תודה לגלעד ולטלי על האירוח הנפלא, כרגיל. א) אם יהיו יותר אנשים, אפשר למנות עוד מלמדי משחקים. בערב האחרון גם קובי לימד משחק. למרות שלמיטב הבנתי הוא גם שכח איזשהו חוק (משהו בנוגע למכפילי נקודות ב-Oasis...?) ב) אני תומך בהצעה להשתמש בתקצירים, רעיון מצוין.

kobyshachar

New member
סליחה!? אני שכחתי חוק!?

זה יכול לקרות, לא היה לי את המערך שאני מפרסם מיד בפורום... לגופו של עניין, אני מניח שאתה מתייחס לחילוקי הדעות שהיו בנוגע לזכותו של שחקן להתבונן במכפילים שלו עצמו. חוסר הבהירות הובהרה אחרי בדיקה בחוקים עוד לפני התחלת המשחק.

IirionClaus

New member
לטענת השחקניות...

משהו בנוגע לגמלים... גמלים בד"כ לא נותנים נקודות, אלא אם כן יש לך משהו שמכפיל את הנקודות שלהם, משהו כזה **מבולבל**

לועהארי

New member
"במהירות הלימוד שכחתי לספר חוק חשוב"....

המממ אולי בגלל שמיהרת לעבר כרונוס
אנחנו נהננו מאוד, דאגתי שאשתי שחדשה בעולם הגיימינג לא תהנה ותשתעמם, התבדתי לחלוטין. תודה על האירוח החם והנחמד, נשמח לבוא שוב. ניתן לסכם את הערב במילותיו של קובי - "ההזמנה בדרך".

טלד

New member
רעיון לעתיד

להחליט מראש על רשימה של משחקים (כמו שקובי עשה בפעמים האחרונות) ולבקש מכמה מהמשתתפים ללמוד את החוקים לחלק מהמשחקים מראש. לי באופן אישי לא איכפת לקחת חלק במלאכת ההסברים.

chief21

New member
למה לא הייתי מודע לערב? :O

חבל... מאוד רציתי לבוא למפגש כלשהו. אם יש רשימת תפוצה אנא צרפו אותי [email protected] תודה

למעלה