הערב, יום שני

הערב, יום שני

20/1 בשעה 19:00 בסינמטק ת"א תתקיים הקרנה חגיגית של סרטו הדוקומנטרי של הבמאי דייויד לינץ' "מדיטציה, יצירתיות, שלום".

הסרט מתעד מסע של דייוויד ב-16 מדינות כולל ישראל.

לרגל יום הולדתו, שחל ב-20/1, ישוחח הבמאי דייויד לינץ' בתום ההקרנה, בסקייפ עם הקהל באולם ויענה לשאלות.

הקרנות נוספות בירושלים ובחיפה:

בסינמטק ירושלים
– ביום חמישי 30/1 בשעה 21:00. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם הקהל.

בסינמטק חיפה – ביום חמישי 6/2 בשעה 19:00. בתום ההקרנה תתקיים שיחה עם הקהל.

lightflake

New member
זה אחד הבמאים

שיוצר את הסרטים הכי מופרעים, רוויי אלימות קשה, מין ביזארי, הזיות, רוצחים פסיכופטים ומה לא... אתה מכיר את הסרטים שלו ?

הוא מציג

כמו שענה לפני כמה שנים לשואל בת"א, את המציאות של העולם כפי שאנשים רואים אותו.
הוא לא צריך להזדהות עם המציאות הזו.
ליהפך.
הוא אחד האשנים שעושים הכי הרבה כדי לשנות אותה.

ולא.
אני לא סובל את הסרטים שלו.
ולכן גם לא רואה אותם.
('סיפור פשוט' או איך שקראו לסרט על האדם שנסע לבקר את אחיו על מכסחת דשא, היה די נחמד.)

lightflake

New member
זה טיעון מתחמק ואפילו פחדני

לפחות שיודה ויאמר "זה קיים אצל כולנו בתת מודע" או משהו כזה, טוב אולי לא ציטטת מדויק אז אני לא מאשים אותו, בכל אופן יש הרבה אפשרויות לעשות סרטים והוא בוחר להציג עולם מאוד מעוות רוצחים פסיכופטים, אנסים מטורפים, דמויות מאוד מפחידות וכו', סרטים שלא רק "מציגים את המציאות" אלא ללא ספק גם מפיצים בעולם משהו מאוד שלילי ואפל שאני בטוח נובע ישירות מתוכו, אחרת לא הייתה לו התשוקה לעשות סרטים כאלה דווקא.

חבל שלא היית

בין ה-400 פלוס אנשים שלשום בסינמטק בת"א.
היית יכול לשאול את דייוויד לינץ' ישירות ולא לעשות ספקולציות של מה הוא התכוון ומה הוא לא התכוון.

lightflake

New member
הספקולציות הם לפי איך שאתה מצטט אותו

לכן אמרתי שאני לא מאשים אותו כי אני לא יודע כמה אתה מדייק
שיחה בין 400 איש לאדם אחד דרך סקייפ זו לא צורה רצינית לדבר על נושא רציני, לכן אני ממש לא מצטער שלא הייתי שם... סתם די מצחיק שהוא מודאג להפיץ שלום ומדיטציה אחרי שהוא עשרות שנים מפיץ את הצד השני של המטבע, אולי המצפון מכאיב לו

lightflake

New member
אגב מבחינה קולנועית יש לי הערכה אליו

יש דברים שהוא עושה הכי טוב ובכלל הוא עושה לרוב סרטים מאוד לא קונבנציונלים ושמאוד מאתגרים את השכל הישר והוא יצר סגנון אישי משלו, לפעמים הוא משתמש באמצעים שאני סולד מהם ושנראים לי ילדותיים ומעצבנים ומצד שני הוא אחראי לכמה מהיצירות היותר מעניינות ואהובות עלי ככה שאני לא סולד ממנו כבמאי או משהו כזה

יצא לי להנות מהסרטים שלו

אבל אין לי שום עניין באמונות שלו.
זה לא נדיר שלאנשים יצירתיים יש דתות פראיות ומשונות שנועדו, מבחינתם, להסיר את המכשולים המוסריים מעל היצירתיות שלהם.
ובכלל- לאנשי מעשה קיצוניים יש דתות פרא. גם לנאצים היתה דת פראית של "חזרה לאלי הטבע" ששירתה את הפונקציה של הסרת מכשולים מוסריים מפני ביצוע פקודות והגשמת האידאולוגיה שלהם ( מעצורים כמו אשמה ורחמים).
כמובן שאני לא משווה את ד' לינ'ץ החביב לנאצים, אבל רק אומר שכל עסקי הכתות והאמונות הם בדר"כ מאותה מהות- פונקציה של השקטת חיבוטי נפש ורגשות אשמה וכ"ו.
בהודו הכתות והדתות האלו משרתות את הפונקציה של אי הרגשת כל אשמה על העוני המחפיר של הקסטות המוחלשות.
כל האנשים האלו ש"מתחברים" ל"מוחלט"- מה זה אם לא השתקת הלא מוחלט? השתקת הספק?
אבל הספק הוא המהות החשובה. הוא האש שכל המחפשים הרוחניים רוצים לכבות בתוך עצמם. למצב הכבוי הזה הם קוראים "הארה". הם רוצים להיות "כלי" של ה"מוחלט", כלי בלי ספקות, צינור, מבצע דבריו של הבוס, ואם ה"בוס" יורה להם לטבוח ולהרוג- לא תהיה להם בעיה עם זה.
זה ה"הארה" שלכם. הפנטזיה שמקורה בכך שאתם סמרטוטים ולא אנשים.

מה הקשר

לכתות ולדתות?

הודו אבדה כבר מזמן את הקשר שלה למקורות שלה.
בחלקו זה טוב, בחלקו זה גרוע.
עניין הקאסטות, הוא פונקציה של דהארמה שמאות שנות כיבוש זר עשו ממנו משהו שונה לחלוטין ממה שהיה במקור.

הלא מוחלט הוא לא בהכרח ספק.
והחיבור למוחלט הוא לא השקטת (או השתקת) היחסי.
אלה קיימים בדו-קיום אצל האדם המואר.

המוחלט הוא גם לא בוס.
הוא חוק הטבע.
חוק הטבע לעולם אינו יכול להורות על משהו שלילי.

הארה זה משהו שחי האדם, ברמת ההתפתחות הגבוהה ביותר שלו.
בין אם הוא מבין את זה או לא, רוצה את זה או לא.
הייתי שמח לשמוע את ההבנה שלך לגבי הארה בעוד כמה (אולי כמה מאות) גלגולים שלך.
היא בלי ספק תהיה שונה מההבנה שלך היום.

תתעורר

זה לא משנה אם תקרא לזה "שליליות" במקום "ספק".
העובדה היא שהפנטזיה של "התחברות למוחלט" היא פנטזיה של השתקת השליליות.
"חוק הטבע לעולם לא יכול להורות על משהו שלילי", אתה טוען- הנה, זו הפנטזיה שלך.
אבל האדם לא בנוי ככה, ידידי. אי אפשר להיפטר מהשלילי.
ובכלל- מה זה שלילי? אנחנו מחלקים את הדברים לשליליים וחיוביים, אז ממה אנחנו מנסים להיפטר בדיוק? מהחלוקה? ואיך? על ידי שלילת השלילי, על ידי "התחברות" למשהו אחר שהיא למעשה התנתקות ממה שיש.
על ידי התנתקות אתה מנסה להשיג התחברות, על ידי שליליות אתה מנסה להשיג חיוביות, על ידי שיטה אתה מנסה להשיג חופש, על ידי השתקה אתה מנסה להשיג תודעה.
זה אבסורד. אתה טועה בכל תפיסתך היסודית, טועה מהשורש, טועה ומטעה!
מה לך ולהארה? אתה משווק של שיטה להדחקה. בדיוק כמו שהיית משווק פרוזק או כל סם (שגם הוא משתיק חלקים בתודעה) זה הכל. אתה סוחר במוצר שדומה לסם, וטוען שהמוצר שלך יביא לפיתרון של כל הבעיות בחיים. אולי תפסיק להתנהג כמו אחרון הפושרים ותצמיח עמוד שידרה?

אתה מדבר

מתוך שמועות ורכילות.
לא מתוך ידע.
צר לי.
לא אוהב לא רכילות ובטח שלא שמועות.

אני "משווק" את הדבר היעיל ביותר שעושה סדר מושלם בכלי, שהוא הברכה הגדולה ביותר של הבורא לאנושות, המוח שלנו.
אני "סוחר" בהזרמת דם לחלקים רדומים במוח, בעיקר בקליפת המוח הקדמית, שלפי מה שאתה כותב, עדיין מאוד לא מפותחת אצלך.

למעלה