הערב בגני התערוכה

כתר 111

New member
הערב בגני התערוכה

ערב הצדעה לשלוחי ומנהלי חב"ד. אני חושב שמגיע להם מה דעתכם?

הודעה של לביא:

היא נמחקה מכיוון שהיא שורשרה לתגובות שנמחקו מהפורום בגלל קללות. אבל התגובה של לביא כ"כ יפה שחבל למחוק אותה. לכן, אני מעתיקה אותה לפורום: תגובה לכל מצטייני ההתבטאויותו לביא4 √ יש כאלה שלא עושים כלום בנושא שבין אדם לחברו וקירוב רחוקים, ולא מספיק שהם לא עושים כלום גם מדברים נגד אלו שעושים ולא רק מדברים אלא מחרפים מכפישים ולא בוחלים במשפטים ומילים, (כנראה התוצאה מלימוד המוסר והחינוך שמקבלים) מי שלא נמצא בשטח ולא רואה את התוצאות בשטח של הפעילות עדיף שישתוק ולא ידבר וישמור את הדעות שלו לעצמו בבית, הפלגנות המחלוקת ושנאת חינם שמופגנת בהידור לא מוסיפה לאף אחד וזו הסיבה שעם ישראל בגלות. ולכל מזלזלי הנחות התפילין בדוכנים, בוודאי שמעתם על ירמיהו ברנובר, מדען בינלאומי שעלה מרוסיה, (כיום עובד באוניברסיטת באר-שבע) הוא היה אתיאיסט מוחלט וחזר בתשובה בעקבות הנחת תפילין פעם ראשונה בחיים וזאת דוגמא אחת מאלף. השליחים הפזורים ברחבי העולם עושים עבודת קודש ראשונה במעלה ומגיע להם את כל ההערכה והיחס, אותם הם מקבלים מכל שכבות הציבור החרדי והלא חרדי ויישר כוחם!

לביא צודק אבל צריך להזכיר

שהיו גדולי הדור שהיו נגד המבצע הזה. ועוד משהו חשוב, כאן בתפוז יש מנהל פורום שהיה חב"דניק ואת חילול השבת הראשונה שלו הוא עשה בגלל זה שהוא יצא למבצע תפילין בתחנה מרכזית, בסופו של דבר הוא יצא בשאלה. אז צריך לדעת שיש צדדים לכאן - חזרה בתשובה. וצדדים לשם - חזרה בשאלה.

י-וס-י

New member
אני לא חבדניק ואין לי בדעה בנושא,

אבל כולנו זוכרים איך שכל הליטאים וגם חסידים יצאו נגד הקירוב רחוקים ואמרו שזה גם משפיע על החבדניקים לבד וזה מקלקל אותם, ועדיף שיישבו בבית וילמדו, וכו' ומה היום, לב לאחים שזה ארגון ליטאי למהדרין, שולח אברכים לישובים כדי לקרב רחוקים, וכן עוד ארגונים כאלו, וכל הסמינרים זה הכל חיקוי של חב"ד. וכאן הבן שואל, אם היום כולם עושים את מה שחב"ד עשו כל השנים, האם זה לא מוכיח על צדקת הדרך ? אני רק שואל.

לביא4

New member
אתה סותר את עצמך

מצד אחד אתה אומר שאסרו את זה, מצד שני כן יש סמינרים וקירוב רחוקים ע"י ליטאים, אני יכול לומר שאני לא ראיתי בשום מקום יציאה נגד קירוב רחוקים זה דבר שמחייב כל אחד ולא נחלתם של חסידי חב"ד. הדוגמא שהובאה לחסיד שחזר בשאלה לא קשורה למבצעים שעושים אנשי חב"ד בכל פלג יש נושרים אבל התוצאות שרואים בשטח מדברות בעד עצמן! תודה לאריאלה שהואילה להשאיר את התגובה שנכתבת מדברים היוצאים מהלב ויה"ר שגם יכנסו אל הלב...!

קצת סדר...

לב לאחים הוא הארגון שכבר קיים כבר עשרות שנים והוא הוקם ע"י מרן הרב שך זצוק"ל, כל מה שיצאו בזמנו נגד חב"ד זה היה על זה שכל נער צעיר בחב"ד נשלח לשינקין כדי להניח שם תפילין, שזה מוצדק כי זה לא לענין שיהיה כזה דבר, אבל לב לאחים שולחים אברכים נשואים(אתה בעצמך אמרת את זה) ולכן אין אף בעיה בזה.

כתר 111

New member
הסיכסוך עם הרב שך - חב"ד

התחיל בגלל סיבות שונות אחת מאילו זה שהרב שך זצ"ל רצה להיות ראש ישיבה בחב"ד והיו מתנגדים ובסוף זה לא יצא לפועל לכן התחילו התגרויות משני הצדדים שהתגלגלו וכולם יודעים לאן זה הגיע...

לביא4

New member
הסיפור הזה נכון ואמתי

ושוב - לא צריך להיכנס בין ההרים הגדולים. מחלוקת ופירוד זה הדבר החמור ביותר ולמה כל הזמן חייבים להדר ולדבוק בזה? למה מתעלמים מהתוצאות של הפעילויות? רק להזכירכם שבליל הסדר האחרון, השתתפו במזרח הרחוק מאות קיבוצניקים שספק אם בארץ ערכו ליל סדר... וכמובן רבים מהם התקרבו והתחזקו! ואיך אמר הרבי: (בתירגום מאידיש) "אנחנו פועלי יום, תפקידינו להדליק את הפנסים ולהאיר את החושך"

כתר 111

New member
יש כאלה שקשה להם לקבל

את האמת לכן תבררו לפני שאתם קובעים שזה שקר.. :)

י-וס-י

New member
אל תשכח שהקירוב רחוקים של לב לאחים

התחיל בעשור האחרון בלבד, בעוד שכולם צעקו על חב"ד בעשורים הקודמים על עצם קירוב הרחוקים גם של האברכים.

לביא4

New member
הפעילות של הצעירים והנוער-

וההדגשה - במבצעים שחב"ד עושים ומפעילים נוער וצעירים לא נשואים אני בעצמי השתתפתי איתם לא פעם והם עושים עבודה מצויינת שנושאת פירות! ואין להם שום השפעה על יראת שמים או דבר אחר שבקדושה. ושוב אני מזכיר, שלא שמענו על גדולים שאסרו פעילות כזאת, אנחנו לא צריכים להיכנס בין הרים גדולים כמו ששוב מזכירים עם הרב שך, ולהזכירכם שהסטייפלער זצוק"ל היה בין הראשונים שקנה אות בספר תורה כאשר הרבי יצא עם כתיבת אות בס"ת לכל אחד. ושוב להזכיר את גדולי התורה (הליטאים) שהיו בקשר אמיץ עם הרבי - הרב אפרים הכהן יאלעס, הרב משה פיינשטיין, וכיו"ב שגם תמכו ואימצו את הפעולות שהרבי פעל בעולם.

אלישיר

New member
רבי נחמן מברסלב אומר!

בעזי"ת "מי שרוצה לחוס על חייו צריך להתגבר שלא ישמע וישגיח כלל על המריבות שבין הצדיקים והשלמים רק להאמין בכולם. ואדרבא כששומע המריבות שבין הצדיקים יקח לעצמו מוסר ויסתכל על עצמו היכן הוא בעולם. כי בזה מוכיחין אותו על שפגם בטיפי מוחו כי אלו לא היה נפגם מוחו לא היה שומע המריבות שבין הצדיקים ולא היה נכנס בלבו שום קשיא עליהם כלל, ועיקר המריבה היא רק בשבילו, היינו בשביל זה בעצמו הנ"ל, כדי שיבין ויזכור ע"י המריבה שבין הצדיקים היכן הוא בעולם, שרוצים לגרשו מן החיים האמתיים שהם הצדיקים האמתיים ע"י המריבה הזו, שמחמת שפגם בטפי מוחו שעליה נאמר כל באיה לא ישובון ולא ישוגו אורחות חיים. ומי שהוא כסיל ואינו מבין את זאת באמת נתרחק עי"ז ואובד את עולמו. אבל מי שרוצה לחוס על עצמו באמת אדרבא עי"ז דייקא נתעורר ומזכיר את עצמו היכן הוא בעולם כנ"ל, ומבין שזה הנסיון שלו וצריך לעמוד בזה הנסיון שלא ישמע ולא יסתכל על המריבה הזאת, ונתקרב דייקא עי"ז לצדיקים אמתיים שעי"ז עיקר תיקונו לנצח. כי עיקר המריבה שבין צדיקים הוא בשביל זה דייקא כי מחמת שפגם כ"כ א"א לו להתקרב כ"א ע"י נסיון זה דייקא והבן. כי באמת הש"י חפץ חסד הוא ורוצה לקרב המרוחקים אע"פ שאין ראוים לקרבם אבל אין יכולים להתקרב כ"א ע"י נסיון זה כנ"ל" -ליקוטי עצות ע"פ ליקוטי מוהר"ן ז' ג'- .

שיSY

New member
קירוב רחוקים יש גם...

אצל הספרדים, שמרן הגר"ע יוסף שליט"א מוסר את כל נפשו בשביל זה, כדי להקים עוד ועוד תלמודי תורה, וכל תנועת ש"ס קמה בשביל זה. ולא נראה לי שהגדולים יצאו נגד קירוב רחוקים. בשעה שמיליון מילדי ישראל לא יודעים מה זה "שמע ישראל", חייבים לעשות את זה.

לביא4

New member
יישר כח שי

יש את ישיבת אור החיים של הרב אלבז שמחזירה בתשובה, ויש את אירגון ערכים, ו"תורה ואמונה" של בלז, וכו' וכו', זה מראה לנו שכולם עושים מעשים חשובים ורצויים ומחזק את מה שאמרתי שגדולי הדור דווקא בעד קירוב רחוקים.

למעלה