הערבה על המפה!!!

הערבה על המפה!!!

מי שמעוניין לשמוע סיפור על החיים בתוך בועה: אני גרה בערבה מעט זמן. לפני כן-הייתי עירונית לכל דבר. כשעברתי לערבה-הבנתי מהר מאד שהכל פה שונה. לגור שעה וחצי מהעיר הקרובה (ב"ש או אילת) לשרוד קיץ אחר קיץ לחיות במושב אבל חברתית זה בעצם קיבוץ בקיצור- חיים בתוך בועה מיוחדת. אך מאחר ובריקודי עם עסקינן- יש פה הרקדה אחת. אפילו לא קוראים לה הרקדה- זה חוג של המתנ"ס. פעם בשבוע מגיע המרקיד המסור ירון אלפסי ממודיעין (כלומר נוסע 3 שעות הלוך ו3 שעות חזור!!!) ומקיים את החוג. הוא עושה זאת דרך אגב כבר הרבה שנים. השנה, מסיבות שונות, מספר הרוקדים ירד והמתנס לא רצה לסבסד יותר את החוג. כלומר- עמדנו לפני סגירה של החוג לריקודי עם!
תדמיינו לכם רגע- מבטלים לכם את ההרקדה היחידה, וצריך לנסוע שעה וחצי לכל כוון בשביל לרקוד!
כבר אמרתי שבערבה הכל שונה? אז ככה: הרוקדים עצמם החליטו שהגיע הזמן לקחת עניינים לידיים. לפרסם פליירים,כמו שעושים בעיר-פשוט לא תופס אצלנו. אצלנו,כך מסתבר, צריך משהו אחר- פנייה אישית, שכנוע עדין, אקדח ברקה... ביחד עם ירון, החלטנו לשנות את מתכונת החוג-מחוג של רוקדים מתקדמים בהגדרתו, לחוג עממי אמיתי- שעה ראשונה מתחילים, שעה שניה ריקודי נוסטלגיה ובהמשך-מתקדמים. ואז עשינו פרופגנדה מטורפת-טלפונים לכל מי שרקד אי פעם , ולכל מי שהתעניין, הוצאנו פירסום אחר פירסום בדואר, ובעיקר קיווינו. ביום הפתיחה החגיגית (שחלק ממנו תוכלו לראות בקישור המצורף) לא האמנו למה שקרה- הגיעו קרוב ל- 100 איש!!! תבינו, בשבילנו 100 איש זה כמעט אוכלוסיה של מושב שלם!!! והאווירה...והשמחה...פשוט לא יאומן מה שקרה שם באותו יום!!! ירון אלפסי עשה לנו כל כך שמח, שאף אחד לא רצה ללכת הביתה!!!
תוכלו לראות בקישור המצורף ,את חוסר הביטחון של המרואיינים- "אנחנו מקווים שימשיכו לבוא...רק שיתמידו...מקווים שזה לא חד פעמי..." אז זהו, כבר עברו כמעט חדשיים מאז, וטפו טפו טפו...אנשים ממשיכים להגיע, להירשם, להביא חברים... ובעיקר לרקוד ולרקוד ולרקוד... נכון שהסיפור נורא ארוך, אבל אם הגעתם עד לכאן, תלחצו בבקשה על הקישור- לדעתי זה דווקא מעניין. אולי גם תנסו לנחש מי אני...(סתם בצחוק
)| לסיכום- רציתי לחשוף בפניכם את עולם הריקודים שלי. עם היופי והקושי שבו. בפעם אחרת אתייחס לכך שיש בקושי 4 בחורים בהרקדה שלנו, אחד מהם הוא ירון...

AyeleDance

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד!

לדעתי לכל חוג כמעט, חייב שיהיה חוג למתחילים בצמוד אליו, כדי שימשיך להתקיים. אנשים עוזבים מסיבות שונות, וצריך לאפשר לרוקדים חדשים או חוזרים להשתלב. מקווה להמשך הצלחה - הסוד בשילוב רוקדים חוזרים בחוג, דבר שאני עובדת עליו בשנתיים האחרונות - הרבה ריקודי "נוסטלגיה"(כמו שראינו בוידאו)בהם החוזרים יכולים להרגע ולהנות ממשהו שהם זוכרים + לימוד ריקודים חדשים, קלים יחסית שהושרשו בחוגים האחרים. חוזרת לארוז - היום בלילה נוסעים למחנה "ריקוד" אילת

אליק 31

New member
חדשה, תודה, פקחת לנו את העיניים,

הראית לנו מופת של שמחת ריקוד, אנחנו המפונקים במרכז איבדנו את הפרופורציות, חלוציות אמיתית.

נפלא ../images/Emo13.gif - הזכרת לי....

תקופה יפה בחיי שבה חייתי גם אני בערבה (הדרומית) ולכן חטאתי וצפיתי גם בסרטונים האחרים באתר
. הערבה היא אכן מקום מקסים אך קשה למגורים - יישר כוחם של המתיישבים בה - הם חלוצים אמיתיים.
אני גם מבינה ומוקירה את המאמץ שמשקיעים הרוקדים בעצם ההגעה וההתמדה בהרקדה כזו, ומשום כך נהניתי שבעתיים לצפות בסרטון ההרקדה, רואים שם שמחת חיים ורקדנים באיכויות מצויינות. וכמובן, כל הכבוד לירון אלפסי על התמדתו והשקעתו
מאחלת לכם חוג שילך ויגדל וימשוך אליו אפילו רוקדים מיישובים רחוקים יותר.

יופי של סירטון ויופי של הרקדה.....

סירטון זה הזכיר לי נוסטלגיה בערבה. לפני כמה שנים טובות הרקדתי שם. הייתי יורד מבאר שבע לערבה בשעה 12:00 בצהריים, ועולה חזרה בשעה 01:00. הרקדתי את ילדי בית הספר בצהריים/ערב (כשעת חובה לתלמידים), ובלילה, חוג למתחילים ולמתקדמים. אגב, גם אז הייתה הבעיה של היענות הרוקדים(בגלל העבודה הקשה). אבל זו הייתה חוויה מקסימה, עם אנשים נפלאים ומלח הארץ. עד היום יש לי שם חברים (זיהיתי את איציק מעוז). כל הכבוד לרוקדים על היוזמה הברוכה וההתארגנות, ולא פחות למדריך ירון אלפסי, שמשקיע את נישמתו בחוג הזה מימים ימימה. חזקו ואימצו, ואינשאלה שהחוג יתיצב ויתפוס גובה. ד"ש חם וחיבוק אוהב לכל החברה שם. יום טוב אוחיון.

../images/Emo51.gif ואינשאללה...

דרך אגב, את איציק זה לא קונץ לזהות, זיהית עוד כמה ותיקים? (ותיקות יותר נכון)

אכן כן...זיהיתי כמה מהוותיקים..

אבל שמותיהם פרחו לי מהראש (הגיל...הגיל. חחח). אני זוכר את שרון הרוקדת, ועוד בחור גבוה מקריח מפארן. בזמנו אחרי כל הרקדה, היינו הולכים לבית של איציק לערב אבטיחים. החוג אז היה בימי רביעי, באיזה יום הוא נערך כעת??????????? יום טוב אוחיון.

../images/Emo45.gif איזה יופי.נהניתי לקרוא

וחשתי את ההתלהבות
.מאחלת לכם שהחוג יגדל והרוקדים ימשיכו ויתמידו.

מיקi

New member
וואלה מגיע לכן ../images/Emo106.gif

כ ל ה כ ב ו ד . עכשיו אני מבין למה את "חדשה ומתלהבת" (איך אפשר שלא?) עכשיו גם ברור למה ירון נוסע כל כך הרבה כדי להרקיד ? (4 גברים עם כל כך הרבה נשים... איך לא ?)
אבל שאלה אחת בכל זאת נותרה פתוחה ... מי מהמחוללות זו את ? אפשר להעלות ניחושים ?

קראתי רק את מה שאת כתבת, ז"א

עוד לא ראיתי את התגובות ותגובתי תופיע "אי שפ בתחתית השרשור", אך כבר עכשיו, לפני שאני קורא את ההמשך, אני רוצה להצדיע לכם! כל הכבוד לכם על מה שעשיתם. הוכחתם שאתם אחראיים למה שקורא אצלכם בבית. במקום להתבכיין, קמתם ועשיתם מעשה! אני נתקל כאן באזור המרכז, בערים כמו אריאל, ובישובים באותו אזור, בהרקדות שנופלות כי אלה שרוקדים ומתמידים הולכים לרקוד בשפלה בנימוק: "אצלנו אין הרקדה ברמה" ואז מה שקורא שבישוב שלהם, קל"ב, אף פעם לא תהייה הרקדה טובה עבורם כי כל מי שקצת מתקדם ישר "הולך לרעות בשדות זרים", ז"א הם, במקום לקחת את גורל ההרקדה בידיהם ולעשות מעשה כפי שאתם עשיתם בערבה, הם מעדיפים לנסוע קילומטרים רבים למקום אחר. ברור שבצורה כזו אצלם בישוב לעולם לא תהייה הרקדה שמחה מרובת משתתפים. ולך המתלהבת - הוכחת לנו שאת ראוייה ל"ניק ניים" שלך ושגם ההתלהבות שלך מדבקת וסוחפת... אהבתי את המסר שלך.

וכן... לירון אלפסי מגיע גם כן

חיזוקים והצדעה ופרגון ועוד ועוד... לנסוע כל כך רחוק כדי להביא לכם שמחה למקום מגוריכם. ירון אלפסי! אני מצדיע לך - יישר כח! ובהזדמנות זו, האם ציון ודליה שחר רוקדים אצלכם? אם לא אז תידעו אותם והם ודאי יבואו. בעצם אני בטוח שהם כבר איתכם כי הם גרים בצופר.

ועכשיו, אחרי שראיתי את הסרטון

מי שמרואיין שם ועונה לשם רובי פרטוק, הינו ראובן פרטוק שחיבר מספר ריקודים והנרקד ביותר ביניהם הינו "ריקוד קאובוי" לשירתן של ג'ון דנוור (טוב לא כל כך ישראלי, אבל נרקד רבות). כפי שראובן מספר הוא גם עסק בהדרכה בעבר ועכשיו בא לרקוד להנאתו.

למעלה