העצרת של כל העם!

spraizler

New member
העצרת של כל העם!

זהו הפלייר של תנועת בני המושבים, וחשבתי שחשוב שתקראו אותו, ותעשו מה שתעשו. העצרת של כל העם! מדי שנה אנו מתכנסים בככר רבין כדי לזכור את הרצח המתועב של ראש ממשלה במדינת ישראל. בכל שנה הטון הדומיננטי בעצרת הוא של מפלגות השמאל. העצרת נהפכת פוליטית, לא עממית. אי אפשר להאשים את אנשי הימין שאינם מוצאים את מקומם כאן. אם אני שואפים ללמוד משהו כחברה, 10 שנים אחרי, אנו חייבים להחזיר את העצרת לכל העם, לכולנו. כדי שכל אזרח ימצא עצמו כאן. שכל אחד יוכל לבוא ולהצביע ברגליו כנגד האלימות ההולכת וגואה, ובעד תרבות הדיון ושיח המחלוקת בחברה הישראלית. היום, יותר מתמיד, הדבר מתחזק שבעתיים. אל לנו להוביל לנתק, ההולך ומתעצם בין חלקי העם. כוחנו באחדותנו, רבין היה אומר. חטיבת בני המושבים גרעין עודד 2005-6

חע?!

בעצרת רבין יש מסר פוליטי משאלני??? ואללה.. איפה...? מתחת לשטיח??? העצרת היא כלכך שיטחית שהיא זוכה לשם הנחמד "פסטירבין"

spraizler

New member
יהיה פסטיבל אם את עושה ממנו כזה

הכל תלוי בגישה שלך. ואיך את יכולה להגיד שאין מסרים פוליטיים? מה היה בדיוק הנאום של עמיר פרץ אם לא נאום בחירות שמאלני? מה היו הכרזות של הסכם ג'נבה? נוער מרצ? מה כל זה אם לא שמאל?

jast

New member
אני מסכימה איתך לגמרי!

למרות ששמחתי לראות שהיו גם כמה בני עקיבא בעצרת... אבל זה נכון, עצרת רבין זה לא מקום לפוליטיקה(למרות שאני חייבת להודות שאני דיי משתפת עם זה פעולה, כי כשהביאו לי פלאיירים לחלק, חילקתי..)... בקשר לנאום של עמיר פרץ(עם כמה שאני תומכת בו והכל..), הוא באמת דיבר קצת יותר מידי על עצמו, וכמה שהוא רוצה ש"ילדים יהודים ופלסטינים ישחקו ביחד"(שזה גם קצת דבילי למען האמת..) מה שיותר גרוע, שהרבה אנשים לא באים בשביל להזדהות, הם באים כי זה כייף... כאילו "אתה בא לפסטירבין לראות את אביב גפן?". עצוב.

לירן מם

New member
מצד שני....

אתם בטוחים שזו צריכה להיות עצרת של כל העם? עצרת לזכרו של רבין? או שמא עצרת שתמשיך את דרכו-דרך השלום...? וזה כבר מאוד פוליטי... כי לפעמים אני תוהה-האם באמת צריך לדבר רק על ההסתה עצמה ועל הרצח בעצרת רבין... ושזה צריך לדבר לכל העם... או שזו צריכה להיות דרך ההמשך של חזונו-עצרת לשלום... עצרת שבאה להראות שחזונו עוד קיים ויש אחריו עוד אנשים... וזה די פוליטי... מה אתם אומרים?

spraizler

New member
ובכן

לjast..אם את נגד הפוליטיות וכן חילקת פליירים פוליטיים.. מה ההגיון בזה? איך את רוצה לשנות משהו? ללירן, כן זוהי העצרת של העם. לשלום דרכים רבות, וזוהי עצרת להראות שאנו רוצים שלום. הדרכים שונות מאדם לאדם אבל לכולנו מטרה משותפת. אסור להפוך את זה לפוליטי.. אפשר לדבר על חזונו אבל יש הבדל בין דיבור על חזון לבין לעשות מעשים כמו תעמולה פוליטית, נאומי בחירות פוליטיים כמו לדוגמא עמיר פרץ.. שלטים וכרזות פוליטיות.

לירן מם

New member
שלום...

או קיי... אין ספק שזרמים רבים ושונים בפוליטיקה הישראלית מעוניינים בשלום... אבל אם הרעיון הוא להמשיך את חזונו של רבין... זה אכן פוליטי... אז אולי לא שווה להפוך אותו למשהו של כל העם, שזה יכול להיות בבתי הספר נגיד...שם ידברו על ההסתה וכל מה שהיה לפניכן...והדמוקרטיה וכאלה... ובעצרת...שתהיה עצרת שתהווה המשך לעצרת השלום שכונסה בלילה בו נרצח רבין... עצרת לשלום בדרכו של רבין.... עצרת שהינה פוליטית...אין מה לעשות... אני באמת תוהה...אני לא יודעת מה דעתי המוחלטת בעניין...אבל קצת נמאס לי שאת הכל הופכים לעממי, של כולם, וככה מפספסים, או שמא מדלגים במכוון, על דרכו, ועל התהליכים הפוליטיים שהוא ייצד והנהיג, לשם כך... בעיני יש מקום לשני הדברים...

spraizler

New member
את יכולה לדבר על דרכו של רבין

במסגרות המתאימות..(תנועה, חברים, מסגרות שמאלניות) ותגידי לי... אם ראש ממשלה ימני היה נרצח, היית באה לככר?

jast

New member
אבלאבלאבל..

העצרת לא קיימת כדי "להמשיך את חזונו של רבין", היא קיימת כדי לזכור אותו.. לא כמו בבצפר... לזכור למה רצחו אותו, ולמה לא צריך לחזור על הטעות.. משתי הכיוונים, כי יצא לי להתווכח עם אנשים שאמרו שרק בימין יכולים לרצוח, אבל זה לא נכון! רבין היה של כולם, לא רק של השמאלנים! בשביל להמשיך את דרכו של רבין, יש הפגנות, יש ראש ממשלה.. עצרת רבין לא צריכה להיות הפגנה נגד הכיבוש ובלה בלה..(שאגב, מנאום של עמיר פרץ, היה אפשר להבין שהוא נגד הכיבוש..), עצרת רבין צריכה להיות קיימת בשביל שנזכור אותו!!

לירן מם

New member
אני לא יודעת...

יכול להיות.... אבל מצד שני-חזונו של רבין נשכח... נעלם... נגוז... אז אני לא יודעת...מצד אחד צריך להיות משהו עממי בעניין ההסתה ובלגאנים... מצד שני-צריך להיות מקום בו ימשיכו את דרכו וחזונו, ולא-הרצח יצא טוב..הוא השתלם...

לירן מם

New member
הממ..

יש לי לעורר תהייה... זה לווא דווקא צריך להיות משהו ברור ומוצהר... :)

jast

New member
אבלאבלאבל

העצרת לא קיימת כדי "להמשיך את חזונו של רבין", היא קיימת כדי לזכור אותו.. לא כמו בבצפר... לזכור למה רצחו אותו, ולמה לא צריך לחזור על הטעות.. משתי הכיוונים, כי יצא לי להתווכח עם אנשים שאמרו שרק בימין יכולים לרצוח, אבל זה לא נכון! רבין היה של כולם, לא רק של השמאלנים! בשביל להמשיך את דרכו של רבין, יש הפגנות, יש ראש ממשלה.. עצרת רבין לא צריכה להיות הפגנה נגד הכיבוש ובלה בלה..(שאגב, מנאום של עמיר פרץ, היה אפשר להבין שהוא נגד הכיבוש..), עצרת רבין צריכה להיות קיימת בשביל שנזכור אותו!!

פורה

New member
השלום של רבין

או יותר נכון תוכנית השלום של רבין לא מיועדת רק לתומכיו. היא מיועדת לכל העם ומה לעשות אבל יש אירועים שיהיו ותמיד חייבים להיות עממים.

jast

New member
ובכן,

אני אומרת שאתה צודק.. אבל, זה לא כזה חשוב לי שאני לא אחלק פלייארים שאני מסכימה איתם... אבל אתה צודק, זאת לא צריכה להיות "עצרת של השמאל":]

למעלה