העצמה

Sivan Golan

New member
העצמה

היי שמי סיון בת 27 אז ככה אני פונה לכאן בגלל שבזמן האחרון אני פחות חזקה , רגישה אני חשה כי ה"חומות" שבניתי לעצמי יורדות וזה משפיע לי על הביטחון העצמי שירד. העניין הוא שאין לי על מה זה כל האבסורד אומנם אני מחפשת עבודה אך זו לא סיבה מספיק טובה . אני רוצה להתעצם מבחינה רוחנית ומנטלית כיצד אעשה זאת?
 

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חיזוק

הי סיון,
תהליך חיפוש עבודה הוא לא פשוט מבחינה רגשית כאשר הוא מתמשך. יש אכזבות ודחיות וזה פוגש מקומות פנימיים אצלנו שהם פחות חזקים. הכיוון שהייתי מציעה לך הוא לעשות עבודה באימון או בטיפול על המקומות האילו - מה קורה כשאת מקבלת תשובה שלילית? איך זה משפיע עלייך? אילו מחשבות רצות לך בראש?
הבירור הזה לא קל ובדרך כלל דורש עזרה מבחוץ. לא את הכול אנחנו יכולים לראות בעצמנו ולשנות.
 
העצמה

התמודדות עם תהליכי חיפוש עבודה, ראיונות, תשובות שליליות וכו' אלו תהליכים לא קלים ואכן, כמו שכתבת - העצמה, חיזוק הביטחון האישי, התמודדות עם אכזבות, הכנה לקראת הראיונות וכו' יעזרו לך.
עבודה עם מאמנת שמשתמשת גם בכלים של דימיון מודרך ו- N.L.P. תתאים לצרכים שלך. אלו כלים יעילים למטרות אלו.
בהצלחה בדרכך.
 
מעניין שלומר לעצמנו

שאין לנו מספיק סיבה למשהו, לא עוזר
שמת לב לזה? זה כמו לומר לילד שאין לו סיבה לבכות (והמהדרין היו מוסיפים - ואני אתן לך סיבה...
) עובדה שיש לו. עובדה שיש לך.

הסיבה שאנחנו ממליצים על אימון (וטיפול במקרים מסוימים) הוא שכמו שענבל כתבה, אנחנו לא תמיד יודעים לעשות את השינוי בעצמנו. אנחנו המאמנים עושים את אותו דבר שאנחנו ממליצים עליו: אנחנו מתאמנים (או מתפתחים בדרכים אחרות) כל הזמן. ולא רק בתוך הראש שלנו. עם מורים, עם מאמנים אחרים, עם ספרים טובים (בתור תוספת לתהליך. לא עומד בפני עצמו, אלא אם כן אדם נמצא כבר במקום מתקדם מאוד - מנסיוני), עם קולגות. זה עובד.

אני חושבת שזה שהחומות יורדות זה סימן לא רע. השאלה איך לקחת את זה לכוון של יותר בטחון - ופחות חומות - מאשר יותר חומות, ועדיין אין בטחון.

בקיצור - אנחנו לשירותך
 

LiroNLP

New member
איך את יודעת שאת לא מתעצמת עכשיו?

גם עובד שמתקדם למנהל מאבד את ההגנה שהמנהל והתפקיד הקודמים סיפקו לו.
זה כמו שכדי להפוך לפרפר, הזחל מוריד את הגולם שהוא בנה סביב עצמו.
מתוך השינוי הזה, האדם בונה את ביטחון העצמי שלו כמנהל.

אני חושב שהתהליך שאת עוברת הוא תהליך של שחרור דברים ישנים שהפריעו לך.
ברור שאת מתעצמת והשאלה היא איך ובאיזה תחומים.

אם את רוצה לכוון יותר במדוייק את תהליך ההתעצמות שלך, את יכולה לקחת מאמן או מנחה.
את גם יכולה לתת לו לקרות כמו שהוא, הוא עדיין יהיה תהליך של התעצמות חיובית,
גם אם לא מכוון באותה מידה.
 

ordanco

New member
שאלה

שלם סיון,
כתבת:
"אני חשה כי ה"חומות" שבניתי לעצמי יורדות וזה משפיע לי על הביטחון העצמי שירד."

מבחינתך, מה הקשר בין חומות לבטחון עצמי?
אורן
 

bencoach

New member
היי סיון

צמיחה מנטלית היא תהליך , זה לא דבר שקורא ברגע. אפשר ללמוד זאת כמו שלומדים כל דבר
אפשר לקבל השראה ממישהו , אפשר לקרוא , ובאופן כללי לחפש ללמוד על זה.
כמו כן , אלו דברים שבניגוד למה שמקובל לחשוב לא "או שיש לך את זה או שלא"
אלא , צמיחה מנטלית זה בהחלט מיומנות והרגלים שניתן לרכוש או לשפר.
 
סיון היקרה

תקופה של חיפוש עבודה היא תקופה לא פשוטה, שבה את מתמודדת עם אכזבות, דחיות וכדומה.
כדאי ורצוי בתקופה כזו להצטרף לסדנאת מודעות/העצמה או לחילופין לאימון אישי פרטני.

התכנים והתהליכים, שאותם תעברי יחזקו אותך ויתנו לך כלים להתמודד עם המצב ועם מצבים נוספים ואחרים.

בהצלחה
שרית מזרע-ירחי
 

ifat28

New member
ללכת לראיונות עבודה ולקבל תשובה שלילית

שוב ושוב זה דבר קשה ומייאש, במיוחד עם הכסף והפרנסה מאוד נחוצה. לעתים זה יושב על "פצעים פתוחים" של דחייה. בילדות לעתים לא היו קשובים לך, לעתים הרגשת את עצמך דחויה. לקבל תשובה שלילית אחרי ראיון עבודה זה להרגיש דחויה, ואם מקבלים המון תשובות שליליות זה להרגיש לא נחוצה, לא רצויה ודחויה שוב ושוב. לעתים זה גורם להרגשת חידלון וייאוש מכיוון שאת יכולה לאמר לעצמך, אני משתדלת כל כך, שולחת קורות חיים רבים, הולכת לראיונות, מתאמצת ובכל זאת מקבלת תשובה שלילית שוב ושוב.

תאהבי את עצמך ותקבלי את עצמך, תחבקי את הילדה הדחויה שבתוכך, הילדה שנדחית שוב ושוב בראיונות עבודה. תקבלי את עצמך ותנחמי את עצמך, בדיוק כאילו שהיית אמא טובה לילד עצוב שרוצה נחמה, כך תנחמי את עצמך ותאהבי את עצמך.

מותר להיות עצובה, מותר להיות מתוסכלת, לא צריך לברוח מהרגשות הכואבים האלו, אלא להיות מודעת אליהם ולחוות אותם. לפי שיטת ימימה (ימימה אביטל זצ"ל) כדאי לך להיות מודעת וברגע שעולות המחשבות העצובות והמתסכלות של לדוגמא: "שוב קיבלתי תשובה שלילית לראיון עבודה, אני לא שווה, אף מעסיק לא צריך אותי". לקבל את זה, להתבונן על המחשבה כאילו שאת צופה מבחוץ, ולחבק את עצמך חיבוק בדמיון חיבוק אוהב. לחבק את הפחד, לחבק את העצב. לא לברוח מהרגשות האלו, לא להאבק בהם. אלא להיות בתוכם, להרגיש אותם עם כל עוצמתם. לאט לאט הרגשות האלו יעברו ותהיי עם כוחות מחודשים ללכת לעוד ראיונות עבודה, לדמיין את עצמך בדמיון מודרך שאת כן מתקבלת לעבודה שאת באמת חפצה וחולמת לעבוד בה ולהתקבל לעבודה.

עד כאן כתבתי על הכלת וקבלת הרגשות הכואבים והתובנה שאת שווה מאוד ובעלת ערך גם אם את לא מתקבלת לעבודה וגם אם את נדחית על ידי המעסיקים הפוטנציאלים. בפן הפרקטי של הדברים: כדאי לך מאוד שכל עולמך לא יתרכז רק בחיפוש עבודה. בצד חיפוש העבודה, את יכולה לעשות הליכות בחוץ, ללכת לים, להפגש עם חברות אהובות, לשים לעצמך דיסק אהוב בבית ולרקוד או לבצע כל תחביב אחר שאהוב עלייך.
להמשיך לחפש עבודה כי בימינו אלה עבודה מהווה מעבר לאמצעי לפרנסה גם משמעות. והאדם הרי "מחפש משמעות". עבודה עם משמעות וסיפוק היא חלק אינטגרלי מלמצוא את האושר הנכסף. תמשיכי ללכת לראיונות אך תעשי בצד הדברים האלו גם דברים אחרים שגורמים לך הנאה כמו הדוגמאות שציינתי מקודם. כך תרגישי יותר שליטה בחיים שלך כאשר את לא רק נשאבת לחיפוש עבודה וראיונות עבודה, אלא את גם מתענגת כשאת צועדת בחוף הים, נפגשת עם חברה אהובה, שומעת מוסיקה נפלאה, קוראת ספר טוב וכו' וכו'.

אני מקווה שעזרתי
 
למעלה