ללכת לראיונות עבודה ולקבל תשובה שלילית
שוב ושוב זה דבר קשה ומייאש, במיוחד עם הכסף והפרנסה מאוד נחוצה. לעתים זה יושב על "פצעים פתוחים" של דחייה. בילדות לעתים לא היו קשובים לך, לעתים הרגשת את עצמך דחויה. לקבל תשובה שלילית אחרי ראיון עבודה זה להרגיש דחויה, ואם מקבלים המון תשובות שליליות זה להרגיש לא נחוצה, לא רצויה ודחויה שוב ושוב. לעתים זה גורם להרגשת חידלון וייאוש מכיוון שאת יכולה לאמר לעצמך, אני משתדלת כל כך, שולחת קורות חיים רבים, הולכת לראיונות, מתאמצת ובכל זאת מקבלת תשובה שלילית שוב ושוב.
תאהבי את עצמך ותקבלי את עצמך, תחבקי את הילדה הדחויה שבתוכך, הילדה שנדחית שוב ושוב בראיונות עבודה. תקבלי את עצמך ותנחמי את עצמך, בדיוק כאילו שהיית אמא טובה לילד עצוב שרוצה נחמה, כך תנחמי את עצמך ותאהבי את עצמך.
מותר להיות עצובה, מותר להיות מתוסכלת, לא צריך לברוח מהרגשות הכואבים האלו, אלא להיות מודעת אליהם ולחוות אותם. לפי שיטת ימימה (ימימה אביטל זצ"ל) כדאי לך להיות מודעת וברגע שעולות המחשבות העצובות והמתסכלות של לדוגמא: "שוב קיבלתי תשובה שלילית לראיון עבודה, אני לא שווה, אף מעסיק לא צריך אותי". לקבל את זה, להתבונן על המחשבה כאילו שאת צופה מבחוץ, ולחבק את עצמך חיבוק בדמיון חיבוק אוהב. לחבק את הפחד, לחבק את העצב. לא לברוח מהרגשות האלו, לא להאבק בהם. אלא להיות בתוכם, להרגיש אותם עם כל עוצמתם. לאט לאט הרגשות האלו יעברו ותהיי עם כוחות מחודשים ללכת לעוד ראיונות עבודה, לדמיין את עצמך בדמיון מודרך שאת כן מתקבלת לעבודה שאת באמת חפצה וחולמת לעבוד בה ולהתקבל לעבודה.
עד כאן כתבתי על הכלת וקבלת הרגשות הכואבים והתובנה שאת שווה מאוד ובעלת ערך גם אם את לא מתקבלת לעבודה וגם אם את נדחית על ידי המעסיקים הפוטנציאלים. בפן הפרקטי של הדברים: כדאי לך מאוד שכל עולמך לא יתרכז רק בחיפוש עבודה. בצד חיפוש העבודה, את יכולה לעשות הליכות בחוץ, ללכת לים, להפגש עם חברות אהובות, לשים לעצמך דיסק אהוב בבית ולרקוד או לבצע כל תחביב אחר שאהוב עלייך.
להמשיך לחפש עבודה כי בימינו אלה עבודה מהווה מעבר לאמצעי לפרנסה גם משמעות. והאדם הרי "מחפש משמעות". עבודה עם משמעות וסיפוק היא חלק אינטגרלי מלמצוא את האושר הנכסף. תמשיכי ללכת לראיונות אך תעשי בצד הדברים האלו גם דברים אחרים שגורמים לך הנאה כמו הדוגמאות שציינתי מקודם. כך תרגישי יותר שליטה בחיים שלך כאשר את לא רק נשאבת לחיפוש עבודה וראיונות עבודה, אלא את גם מתענגת כשאת צועדת בחוף הים, נפגשת עם חברה אהובה, שומעת מוסיקה נפלאה, קוראת ספר טוב וכו' וכו'.
אני מקווה שעזרתי