העצם כנשק ומגן.

AMuMu

New member
העצם כנשק ומגן.

שלום, לאחרונה התחלתי באימוני קרב מגע משולב. (אני סומך עליכם שלא תהפכו את זה לדיון על איזו אומנות עדיפה..) (מה גם שהשאלה לא קשורה לסוג האמנות). כידוע לכם, חלקי הגוף השונים משמשים הן להגנה והן להתקפה. האגרופים כמובן, אמות הידיים משמשות להגנה והשוק משמשת הן להגנה והן לתקיפה. כעיקרון שמתי לב שעיקר הכאבים הם לא מהמכות שאני חוטף אלא יותר באזורי הגוף התוקפים. אחת מסוגי המכות הנפוצות יותר היא בעיטה והצלפה עם השוק כאשר הנקודה באמצע בין הברך לכף הרגל היא זו הפוגעת. אותה נקודה גם משמשת להגנה. שמתי לב שהמכה באזור - במיוחד עצם על עצם במהלך תקיפה/הגנה - גורמת לכאב לא קטן שבאופן לא מודע גורם לי להימנע מלתת מכות כאלו. אני מניח שהאזורים האלו צריכים לעבור חישול אחרי זמן מה אבל השאלה היא, האם העלאה של כמות הסידן בתפריט היומי תעזור להגדיל את צפיפות העצם ובכך לשיפור היכולת/הורדה בכאב? איזו עוד דרכים יש לשיפור המצב?

zoti

New member
מאחר וזו שאלה שעולה הרבה בדיונים על

מואי תאי אני ארשה לעצמי לענות. במואי תאי עצם השוק היא הנשק העיקרי של הלוחם. ישנם כל מני סיפורים על איך זה שהתאילנדים לא מרגישים כאב בעצם השוק ועל איך שם מחזקים אותה. אנשים מספרים על תאילנדים שבועטים בעצי בננות ומכים על העצם שלהם עם מקלות קטנים לאורך זמן. אז שתדע לך שרוב הסיפורים האלה הם אגדות אורבניות שבינן לבין האמת יש מעט מאד. ישנן מספר סיבות שבגללן עצם השוק של התאילנדים "חזקה" יותר (יש סיבה למרכאות". 1. התאילנדים מתחילים להתאמן מגיל צעיר מאד. בין 6-8 שנים. 2. הם בועטים כל יום וכל הזמן. עובדים הרבה על פאדים ועל שקים קשים יחסית. מה שגורם לעצם השוק להתחזק ולתחושת הכאב להתכהות. (תקראו לזה חישול אם אתם רוצים) 3. בתאילנד, אם אתה לא רוצה להלחם (וזה לא משנה אם כואבת לך הרגל או אתה סתם עצלן) ישר יזרקו אותך מהמכון. לאף אחד אין זמן להשקיע בך. תאילנדי אחד טען בפני שניתן לחזק/להקהות את התחושה ברגל ע"י שימוש במערוך ופשוט לגלגל אותו על עצם השוק אבל זה דורש השקעה וצריך לעשות את זה לאורך זמן. לא בדקתי את היעילות של זה בעצמי. אם תסתכל על קרבות מואי תאי מתאילנד תשים לב שהתאילנדים בועטים בעיקר לגוף. אחת הסיבות היא שניתן לעשות בלוק לבעיטות לרגל בצורה קלה יחסית. לסיכום, אין תחליף לאימון חוזר ונשנה של בעיטות. כשעובדים עם שותף רצוי לעבוד עם מגינים בכדי לא להיפצע. אם עושים קרב אז ניתן לרוב להשתמש בבעיטות לרגליים כי גם אם זה כואב האדרנלין שמציף אותך בקרב ימנע ממך להרגיש את הכאב. אח"כ זה כבר סיפור אחר ולמכה על השוק לוקח בד"כ כמה שבועות להחלים לחלוטין.

zappon

New member
../images/Emo45.gif תראה לדעתי במציאות זה לא יעיל

אתה יודע איך זה שובר את הרגל איזה כאב ונזק זה לבעוט או להגן עם החלק הזה של הרגל. אתה מצפה שזה יתפוס במציאות...(היריב זה לא שק שמלא בדים) רק אם אתה תאילנדי כמו שזוטי אמר ואמא שלך כבר דפקה לך מכות עם מקל על הרגל שהיית ברחם שלה אולי זה יהיה ישים בעתיד. החיים זה לא סרט גרוע של ון דאם ששובר לך עצים של בבמוק בבעיטות עם החלק הזה של הרגל. אלם יש דברים בגו,ראיתי בהדגמות רציניות איך שוברים מקלות ביסבול ככה(עם חלק העצם שבין הברך לכף הרגל) אבל הבן אדם הזה היה זקן ורגיל, בטח כל החיים שלו התאמן לחיזוק הזה. המלצתי זה לא לבנות על זה כלל הרגל שלך תתרסק. אז מה אם מלמדים אותך את זה זה לא אומר שזה רציני(מצטער זאת המציאות).

zoti

New member
אתה טועה.

כמו שכתבתי, עצם השוק היא העצם החזקה בגוף. זהו אחד מכלי הנשק הכי טובים שיש לך בגוף. עם קצת אימון היא הופכת לכלי נשק מאד יעיל. אולי לא תוריד מישהו לריצפה בבעיטה אחת לרגל אבל תאמין לי שהוא יחשוב פעמיים אם להתקרב אליך אחרי שתכניס לו לאו-קיק רציני. שבירת עצים בבעיטות ואיגרופים היא שטות שאינה תורמת לכלום. אלא אם כן אתה עושה מדורה.

COGAN BENY

New member
זותי צודק במאה אחוז

גם הבעיטות של רוב השיטות בארץ באות מיפן,עם אגן מסתובב וגוף עליון מוטה, כשהשינוי הוא שבאותה בעיטה פוגעים עם השוק במקום עם כף הרגל העדינה מאוד לעומת השוק. הבעיטות הדרום מזרח אסייתיות (תאילנד, קמבודיה, לאוס ובורמה)שונות בטכניקה, והרגל משמשת כמעין מקל שבו אתה מכה. השוק שהיא העצם החזקה השניה בגוף, אחרי השן, מספיק חזקה לעמוד בהלם של המכה, אבל גם כואבת במקרים מסויימים. כדאי לעבוד ללא מגינים כדי להכיר את תחושת הכאב ולהתרגל אליה, לא לבעוט בברכיים ובמרפקים, ובגדול לדעת שלכלי הנשק שלך יש גם נקודות תורפה- הכאב. תדע מתי להכות חזק ומתי להכות ללא כוח , במיוחד איך לעשות בלוק רך. אם תכנס למועדון של אגרוף תאילנדי, אז תשים לב שהבעיטות הן שונות לגמרי וגם אופי האימון (ללא "חישול") שונה לגמרי. בתחרות מורחים את הגוף בשמן מחמם שנקרא "למנמויי" , ואת הרגליים והשוקיים גם. בזמן קרב, גם אם נפצעת בשוק באופן רציני, וזה ממש בלתי נסבל למרות האדרנלין, תעבור לבעיטות דחיפה במקום בלוקים, תתפוש רגליים ותתחמק כשבועטים בך, אם תרצה לבעוט תעדיף בעיטות דחיפה וברכיים במקום בעיטות עגולות. מסקנה : אגרוף תאילנדי זה לא הכל בחישול, שוקיים "מברזל" ולאו קיקים

zappon

New member
אני מסכים איתך אבל לא התכוונתי לעצם

השוק יכול להיות שיש פה בילבול...

שי רגב

New member
פציעות בעת התקפה

בלי לענות בנושאים הרפואיים (תרומת הסידן לחיזוק העצם...), רציתי לענות לך ולאחרים (פשוט, לאחרונה נתקלתי בכמה מקרים כאלה) לנושא הפציעות בעת התקפה: 1. חשוב לזכור שעת התקפה אתה נחשף (זה לא קשור לפציעות, אבל גם). 2. יש הגנות כנגד התקפות. אחת ההגנות הפשוטות והחזקות הנה ההגנה כנגד בעיטת לואו-קיק (מנסיון שלי, מחוויה "בלתי-אמצעית": מתקיף שאינו מודע לכך יוצא בנזקים איומים
). 3. גם בעיטות נוספות ניתנות לחסימה, כאשר הנזק נגרם למתקיף ולא למגן. מנסיון, רוב הפציעות הללו קורות למתחילים, שאינם מודעים לאפשרות ההגנה או לאפשרות הפגיעה בהם, ע"י המתגונן. פציעות כאלו עלולות לקרא גם לכאלה שעובדים "בלי שכל" (למשל: "עצבניים" למיניהם). עם הזמן והנסיון, אתה לומד מתי ניתן להכניס בעיטה ואיזה סוג של בעיטה ובאיזה עוצמה. אין הגנה כנגד הכאב (במקרה הטוב זה נגמר רק בכאב...) שבחסימת לואו-קיק! בהצלחה ועבוד בשכל!

zoti

New member
או משהו כזה

אאוצ' חבר שמתאמן איתי שבר לפני כחודשיים את העצם הקטנה בשוק בזמן קרב. בתחילה הוא חשב שהוא קרע רצועה בברך אבל בצילום הרנטגן רואים בבירור שבר בעצם. עברו כחודשיים ורק היום הוא חזר להתאמן ועדיין כואב לו.

o603

New member
האם אתה משתמש במגיני שוקיים ?

באופן טבעי זה יעזור להורדת הכאב.

avima

New member
כן - אתה צודק - זה כואב

חשוב מאוד לתרגל בהדרגה לא לבעוט בכול הכוח בהתחלה להרגיש את הגנת היריב וכמובן להתאמן - הכאב הוא מורה טוב - תלמד ממנו

AMuMu

New member
אז איך בעצם לומדים לעבוד בשכל...?

count dust הרגת אותי עם הסרטון הזה, עכשיו אני אהיה בפחד מתמיד מהבעיטות האלו... אנחנו משתמשים במגיני שוקיים אם כי לא כל הזמן, באימונים על עוצמה נמוכה למשל לא שמים אותם אבל לפעמים - אם היריב מגן מלואו-קיק כמו שצריך יש עצם על עצם וזה כ ו א ב. את יכולתיו המופלאות של האדרנלין גיליתי רק לאחרונה בקרב ה"אמיתי" הראשון שעשיתי (זאת אומרת רק היריב ואני כשכל הכיתה מסביב וללא הגבלות על עוצמה). היינו בלי מגינים ובמהלך הקרב לא הרגשתי ממש כלום, זה היה ממש קטע מטורף - לא ראיתי את המאמן או את שאר האנשים, רק מטרה מול העיניים. רק כשהקרב הסתיים גיליתי שאני בקושי יכול לעמוד הרגליים מרוב כאבים... לפני כמה זמן גם חטפתי מרפק לתוך העצם כשהיריב שלי הגן על עצמו מבעיטה גבוהה ולמעשה זה כואב עד היום... אני גם בהחלט מקבל את מה ששי אמר על "בלי שכל" לצערי אני אחד כזה... יש משהו בעוצמתיות של הקרבות האלו שמכניס אותי לאטרף נטול מוח בעליל.. אני עוד צריך ללמוד לשלוט בזה כי ברור לי שזה לא טוב לתת לאדרנלין לשלוט בך. אפילו בעימותים רגועים אני נוטה לשכוח את עצמי ולעבור למכות חזקות גם כשלא צריך.

שי רגב

New member
"שכל" מגיע בד"כ עם הנסיון

אבל ישנם גם כאלו שישארו מוגבלים כל החיים...

instr

New member
זו הסיבה

בגללה אצלנו אין מכות סיבוביות (ומתאמנים עם נעליים) אלא רק לאזור המפשעה וברכיים. מכים עם שפיץ הנעל או עם עקב. אם אתה מתעקש לבצע מכה זו - בני כוגן כתב לך איך בדיוק לבצע ואין מנוס מחישול הדרגתי. מה זה קרב מגע משולב (במה?).

AMuMu

New member
קרב מגע משולב

מדובר בשילוב של קראטה ואיגרוף תאילנדי. יש להם אתר: www.cma.co.il www.cma-box.co.il אני תמיד מתאר את זה שהקראטה נותן לך שלווה פנימית, קוארדינציה ושקט עם העולם והאגרוף התאילנדי נמצא שם בשביל להרוג את היריב. שילוב מעניין.

רגע רגע רגעעעע הללוווווווווו../images/Emo4.gif

לחימה משולבת (CMA) ... זה לא קרב מגע משולב!!! קרב מגע זה קרב מגע וכבודו במקומו מונח... ואין לערבב... לחימה משולבת זה קראטה מגע מלא ואגרוף תאילנדי. שיטה בפני עצמה... עושים בנוסף הגנה עצמית, אגרוף, וקרקע......... השילוב של השיטות הוא באמת מנצח! אבל בכדי ללמוד את מסת החומר הנדרשת, צריך להתמיד באימונים, ולעבור בהדרגה מבחנים, וכמובן להשתתף באירועים שמתקיימים. יניב

AMuMu

New member
אני מתנצל. התכוונתי ללחימה משולבת.

תרגום לקוי שלי. CMA - Combined Martial Arts בתרגום חופשי יצא לי קרב מגע משולב. אני מתנצל בהכנעה. השיטה שאליה התכוונתי היא אכן לחימה משולבת.

למעלה