העצב הזה

העצב הזה

עד לפני שנה וחצי בערך חייתי לצד המחלה שלי: עבדתי וניהלתי חיים תקינים יחסית.
מאז נפל דבר. מצבי הדרדר ומאז אני חווה את החולי כחלק בלתי נפרד מהזהות שלי. המחלה השתלטה על הכל, אינני מרתה שיש לה הרבה חלקים שונים וגם מחלה, אלא אני, מרתה, חולה. ככזו, שאר החלקים הבריאים שיש בי כאילו נעלמים ולא קיימים.
הפסיכולוגית שלי אומרת שלאנשים אינטליגנטיים יותר קשה להיות חולים, כי יש פער עצום בין הקוגניציה שלהם לבין היכולות בפועל.
אני מרגישה שההכרה של ביטוח לאומי בנכות שלי והצורך בשיקום הוא כעין אות קלון עבורי.
חולי נפשי שונה הוא מחולי גופני, כי לא רואים עלי כלום. אני כאילו בסדר, אבל לא בסדר.
ההבנה והידיעה שאפשר אחרת, כמו שהייתי עד לפני שנה וחצי, ואני לא מסוגלת לכך כרגע - מתסכלת אותי.
זהו, שפכתי.

חוויית החולי כחלק מהזהות

שלום מרתה יקרה
השיתוף שלך נוגע ללב, זה עוזר להבין שאולי חוץ מהדיכאון את כעת באבל על אובדן חלק מהזהות הקודמת, הזהות שלך כ"בסדר, כמו כולם", זה בטח לא פשוט.
יש לכולנו עמדות וסטראוטיפים לגבי נזקקות, נכות וחולי, וזה בטח קשה "לעבור קבוצת השתייכות" כפי שמצטייר מדבריך. מצד שני אפשר לראות שיש לך אומץ להודות במצבך ולהיעזר במי ומה שצריך כדי להשתקם.
בעניין הסטראוטיפים- אני מאמינה שלכל אחד מאיתנו יש גם אזורים פגועים וחולים, שהרבה פעמים פשוט פחות רואים כלפי חוץ, ולמי שכן רואים- נאלץ להיות "גיבור בעל כורחו" ולהתמודד. טוב שההבנה בעולם שלנו כיום לגבי חוליים שלא רואים- הולכת וגדלה, (כמו לגבי פוסט-טראומה ) ועדיין רחוקה הדרך לעולם שיכבד כל אדם... אני מציעה לך ולקוראים בפורום לצפות בהרצאת Ted של אנדרו סולומון, עיתונאי וסופר שחווה דיכאון מג'ורי בעצמו והמשיך לחקור את הנושא אחרי שיצא מהדיכאון. זה מרגש ומלמד. מאחלת לך שתוכלי לשמור על התקווה לחזור לחיים תקינים יותר יחד עם ההכרה המציאותית במה שיש עכשיו - איזון לא פשוט, אבל יש בך גבורה רבה באופן שאת נושאת בעול.

האם המחלה היא אני או חלק ממני?

שלום לך מרתה,
אכן השיתוף שלך בכאבך נוגע ללב, כמו שנוגעות ללב גם תגובותיך הרגישות והחמות לאחרים המבטאים כאן בפורום את קשייהם וכאבם.
מסכימה עם נעמי שאת חווה כרגע תהליך של אבל על אבדן בריאותך, ומקווה שבסופו של תהליך תגיעי להשלמה עם המצב ותחזרי לראות את עצמך כשלם שהוא הרבה יותר מאשר המחלה.
אפילו אנחנו כאן רואים בך הרבה יותר. אני בטוחה שבעלך ויקיריך רואים בך עוד הרבה מעבר, וכאמור, שבמהרה תחזרי גם את לראות בעצמך הרבה מעבר.
ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

תודה נעמי,

אכן, מאוד קשה לי לעבור קבוצת השתייכות.
לגבי הסטריאוטיפים - יש בי חמלה לגבי אנשים אחרים חולים, אך לא כלפי עצמי. אני כאילו צריכה להיות מושלמת, אסור לי להיות חולה (חשיבה פרפקצוניסטית שלא ממש עוזרת לי להתמודד).
ראיתי את הסרטון שהמלצת עליו. מאלף.

למעלה