העצבים שלי מרקיעים שחקים

Iris-1

New member
העצבים שלי מרקיעים שחקים ../images/Emo46.gif

עוד שניה, עוד שניה, זהו - התפוצצתי. עכשיו - נשימה עמוקה איריס, להרגע, ועכשיו הסיפור: אז ככה לפני יומיים מתקשרת אלי הרופאה הפסיכולוגית שמלווה אותנו בגהה ומספרת לי ככה בטלפון: "אני לא יודעת איך להגיד לך את זה, אבל בדקנו בראש של רותם ומצאנו כינים". ועוד הציעה לי שאבוא בבוקר לגננת והיא תדריך אותי איך לטפל בכינים. אמרתי לה שאת זה אני יודעת כבר. השעה היתה 13.30 - הילדה חוזרת משם רק בשעה 15.45 בערך ואני על קוצים עד שתחזור ונדע את כל הסיפור. בקיצור השעה 15.40 מגיעה והילדה נכנסת הביתה. והרי הדיאלוג והתוצאות בסופו: אמא: "רותם בדקו לך את הראש" רותם: "כן" אמא: "מצאו משהו?" רותם: "כן, חתיכות לבנות (אמרו שזה הכינים)". (בסוגריים זה לא דברי רותם. אמא: "מסכימה, שנסתכל ונראה מה יש בראש שלך?" רותם: "בסדר, אבל בלי להכאיב לי". בודקים, בודקים, ושוב בודקים כמעט עם זכוכית מגדלת בכל המקומות שאני יודעת שכינים אוהבות בעורף, מאחורי האוזניים, אפילו עם מסרק צפוץ בדקתי. ונאדה אין כלום בראש של הילדה. בצר לי הזעקתי את חמותי לעניין, הנ"ל בדקה שוב את הראש (מזכירה רפואית בעיסוקה). ולא מצאה כלום. אנחנו היינו צריכים לצאת בערב והיא היתה הבייביסיטר והחליטה לקלח את הילדות ולחפוף ואח"כ סרקה במסרק צפוף ולא יצא כלום ולו אפילו כינה אחת לרפואה. בסופו של דבר החתיכות הלבנות היו ממתק שהילדה אכלה והגיע עד לשערות שלה. ככה זה רותם עם ממתקים דביקים (סוכריות). אוי אני הפסדתי כמה שנים טובות באותו היום. והעצבים שלי הרקיעו שחקים. בקיצור אני נרגעתי עוד באותו הערב, אבל כל פעם שאני מספרת מחדש את הסיפור העצבים שלי גואים. הייתי מוכרחה להוציא אפרת. פשוט חייבת. תגובות תתקבלנה בשמחה על המערכת הסתומה של החינוך המיוחד. (סליחה על הביטויים המעניינים שלי). איריס.

@זהר@

New member
החשיבות הנוראית הזאת שעושים לכינים

כאילו זאת איזו מחלה קטלנית!! כשהיא לא ידעה איך להגיד לך.... היית צריכה לשאול אותה "אז מה? מי מת?" כאילו מה זה כינים אצל ילדי הגן? אנחנו לא בשנות החמישים שאז אם לילד היו כינים אז זה סימן שהוא ילד מלוכלך ומוזנח. חמודה, אל תתעצבני משטויות כאלו. מוזר לי שפסיכולוגית מתנהגת כמו פסיכית משנות החמישים. ובקשר לכינים שאיבחנו הגננות, תרדי עליהם חזק
שילמדו שלא כל הנוצץ זהב ולא כל לבן בשיער זאת ביצה של כינה ... (ביצים של כינים בדרך כלל יותר שקופות מלבנות)

נו, אז כינים, אז מה!

איזו היסטריה!! איזה אסון!!! צחקתי עד דמעות, את האמת... קודם כל נחמד לדעת שיש אנשים שלא יודעים מה זה כינים, אני אישית מתמודדת איתם בגבורה מאז שהילדים שלי התחילו להיות ידידותיים לסביבה (כלומר לראשים של הילדים האחרים בגן/בית הספר). ואשר לאותה גברת - מותר ואפשר להגיד לה - אחרי שתרד לך הקריזה כמובן - שזו לא דרך לבשר הודעות להורים.... ואת שאר דעתי אמרתי לך בטלפון...
אוהבת אפרת

דרדרית

New member
אפרופו כינים ../images/Emo55.gif ....

הכינה חיה חביבה למדיי שאוהבת לשכון בראשים של ילדים.. ושל מבוגרים.. חבל שאותה גברת חביבה לא עבדה בכיתות עם תלמידים.. כשמתכופפים לראשי הילדים החביבים, ואין זה משנה של מי הראש- אוהבת הכינה להתאמן בקפיצה לרוחק... כן, היא לא בוחלת בשום ראש ולא מפלה בין שיער בלונדיני, שחור, ג´ינג´י או- צבוע (של המורה).. פרט פיקנטי שלא כתוב בספרים. אבל אנחנו כ"כ גדולים והכינה כ"כ קטנטנה כך שהמאבק נגדה למרות שהיא נוהגת להביא את חברותיה- המאבק מסתיים בניצחוננו. היום כ"כ קל להדביר את הכינה ולמנוע את בואה. יש שמן נדמה לי רוזמרין- שדי בטיפטוף יומיומי של מס טיפות מאחורי אוזני הילד ובעוד אי אילו מקומות בכדי שהכינה תעמוד בפני שתי אפשרויות: או להחנק בגלל הריח (קשה לכינה ללכת עם מסכות אב"כ, נכון?) או שהכינה תצטרך להתאמן שוב בקפיצה לרוחק לראש נטול ריח. זה הכל חוצמזה קוריוז אמיתי סיפור ששמעתי פעם בסוף שנות החמישים עם העלייה הגדולה-באה המורה לבית משפחה לבשר לה על הכינים בראש הילד. הציעה דרכים לחסל את המכה (נפט ..) ענתה האם המבוהלת: לאאאאאא וכשנשאלה הסבירה כי הכינים הן בריאות. כשיש לילד חום גבוה-והוא חולה- הכינים מתות.... דרדרית

יוניא

New member
איריס אמנם כבר עניתי משהוא בוואלה

אבל באמת משהוא שעזר לנו להיפטר מהכיהים בבת הגדולה( 10)זה מסרק חדש מאד סמיך ופועל על סוללות פשוט נפלא ועובד יפה מאד שווה יוני

למעלה