העצבות ....

העצבות ....

הייצר הרע מתלבש באדם ומנסה להוריד אותו לעצבות כי הוא יודע שכשאדם בעצבות אין לו אנרגיות לעשות כלום,אותו אדם לא מעוניין בתפילה, לא יכול להיות בשמחה, לא מעוניין בחיים האלה בכלל והכל הופך להיות מגעיל ומאוס בעיניו. זו מטרתו של הייצר הרע שרוצה כ"כ לתת לאדם להרגיש רע עם עצמו, המזיקים שהאדם יוצר לעצמו אחרי כל עבירה שעושה מנצלים את ההזדמנות שהאדם חלש ומתנקמים בו על היווצרותם, הם מחפשים את הרגע שאין לאדם כח, שאין לו רצון להתרומם, שהוא נמצא במוחין דקטנות ולא יכול לסבול את העולם הזה ואז רח"ל באים לאדם כל מיני בעיות אחד אחרי השני, כי הם מצליחים להשתלט עליו ולהוריד אותו עוד ועוד. לא סתם אמרו רבותינו שמצווה גדולה להיות בשמחה תמיד, שע"י השמחה מגיע האדם למוחין דגדלות ויש לו רצון טוב תמיד להתקרב לבורא, הכל נמצא בגדר חיובי ואין המזיקים יכולים להתקרב אליו בגלל זה. זו הסיבה שהייצר הרע מנסה להוריד את האדם מהשמחה שהוא נמצא בה. אוייי בורא עולם .... אוייי לנו מייצר הרע שעשוי מאש ואנחנו מעפר ואפר, שאין אנחנו יכולים לו, כי אם היה מתנגח בנו, בוודאי שהיה מנצח בלי שום בעיה. אויי בורא עולם, תודה על כל מה שאתה נותן לנו ועל הניסיונות שאתה עוזר לנו לעמוד בהם שהרי בלעדיך אין לי יכולת להיות אפילו רגע אחד קטן בעולם הזה. יהי רצון שתצילנו מייצר הרע הבא מלפנינו ומאחורינו להזיקנו. יהי רצון שתשמור עלינו מן העצבות שעלולה להביא לכעס ולהידרדרות נפשית בצורה תלולה ביותר ... עוד מעט חודש אלול מגיע, שזהו חודש שבו אתה קרוב אלינו ביותר מכל שאר החודשים, שזהו חודש שאתה נותן לנו את כל משאלות ליבנו לטובה בקלות יותר משאר החודשים. שזהו זמן טוב יותר מכל החודשים להתחיל בו את ההתבודדות אליך ולהרגיל עצמנו לדבר איתך בכל רגע ורגע. שתדע לך בורא עולם, אנחנו אוהבים אותך באמת, אין לנו שום שאלה עליך ח"ו, אין לנו שום בעיה עם מה שאתה עושה לנו, כי הכל לטובתנו רק שאנחנו לא מבינים את זה כמו שאתה רואה את זה בברור. קשה מאוד לעמוד מול ייצר הרע שדואג להשים לנו מחסומים מול העיניים ולהעלים מאתינו את כל הטובות שאתה עושה עימנו כל רגע. בוודאי שלא הייתי יכול לחיות רגע אחד קטן אם הייתי רואה את הטוב שאתה עושה עימי ועם כל אחד מאחיי ואחיותיי היקרים. אני יודע שגם אם קשה לי, יש דרך שבה אתה עוזר לי הכי מהר ... 2
והכל בסדר. אז הנה לך בורא עולם, הנה עוד 2 חיוכים לכבודך, הכל לטובה בורא עולם, הכל לטובה ...

למעלה