העץ של השכן

AVRAHAM87

New member
העץ של השכן

על פי חוק מותר לי לכרות ענפים מעץ שעוברים לשטח שלי ?
לשכן יש עץ גדול והענפים שלו עוברים עמוק לצד שלי, החלטתי לגזום את הענפים שעוברים לשטח שלי.
הבעיות :
אני ביחידת דיור, דיברתי עם בעל הבית וזה לא מעניין אותו, מבחינתו שהץ והענפים יישארו.
אני לא כל כך בעמדה ללכת לשכן ולדבר איתו על הענפים.
מה אתם אומרים ?
תודה מראש.

dudi4321

Active member
אם מפריע לגשת לשכן ולדבר איתו

אם בענפים היו פירות יכולת לקטוף בכייף.

AVRAHAM87

New member
לא מתאפשר

זה עץ "כליל החורש" פרחים ורודים לשבוע בשנה ובשאר השנה שלכת מעצבנת
זה שכן שלא רואים ואין דרך במקרה להיתקל בו.

dudi4321

Active member
משאירים מכתב מנוסח יפה

ו/או מביאים לו/להם עוגה בצלחת.

למה הענפים מפריעים לך?

פוגעים בחלונות שלך? העלים מלכלכים לך את הקרקע?

וכן אםאתה ביחידת דיור אז בעל היחידה צריך לדבר עם השכן. לך באמת שאין כל סמכות בעניין.

AVRAHAM87

New member
מפריע מאוד :

* שלכת ב3 חלקים - עלים בחורף, פרחים באביב, תרמילים בקיץ - שאת כולם אני צריך לאסוף.
* כל כביסה שאני משאיר לייבוש או סופגת אבקה כלשהיא מהעץ או שציפורים משלשלים עליה - מעצבן מאוד
*צל על הגינה שלי ועל הצמחים שלי שצריכים קצת יותר שמש
בתמונה רואים את הגדר בצד שמאל ואת הענפים עוברים לצד ימין, הרגע צילמתי ושימו לב לעלים ולתרמילים שבקרוב יתחילו לנשור...

AreYouReady

New member
הנה כללי החוק

החוק קובע, כי בעליו של העץ הוא מי שמגדלו. משום כך במקרה בו ענפי העץ או שורשיו פולשים לחצר השכן, אין היתר לשכן לפגוע בעץ. השכן אינו רשאי לגזום את הענפים או לנסר את שורשיו של העץ הפולשים לחצרו. יותר מכך - הוא אינו רשאי לדרוש מבעל העץ לסלק את הענפים או את השורשים.

עם זאת, כאשר הענפים או שורשי העץ גורמים להפרעה של ממש לשימוש בקרקעין או אפילו להנאה מהם, רשאי השכן לדרוש מבעל העץ להרחיק את הענפים או השורשים המפריעים. אם הוא לא עושה זאת בתוך זמן סביר, הוא רשאי לסלק אותם בעצמו על חשבון בעל העץ.

המשמעות: רק במצב בו ניתן להוכיח הפרעה של ממש ולאחר התראה ברורה ובכתב, רשאי השכן לגזום את הענפים או לסלק את השורשים בעצמו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4130897,00.html

AVRAHAM87

New member
תודה על התגובות

כנראה שאין מנוס מלפנות לשכן, בעייתי מאוד בגלל שאני רק שוכר יחידת דיור ובעל הנכס אדיש למצב
או פשוט לכרות ולראות מה תהיה התגובה.

פיטנגו4

New member
אסור לך לכרות עץ מוגן !!!

ובטח לא עץ כלשהו השייך לשכן.
אבל לגזום כמה ענפים אתה יכול, אחרי שתודיע לו שאתה מתכוון לעשות את זה בעוד שבוע, אם הוא עצמו לא יעשה זאת. לדעתי, זו שכנות רעה מאד, כי העץ לא ממש מפריע לך.

הפתרון הנכון יותר הוא להחליף את הטוף המלוקק של שנות ה90 בצמח משתרע כלשהו, ואז כל מה שנופל הוא לא לכלוך אלא קומפוסט לצמח.

קרניבל

New member
פיטנגו, אותו דבר גם לגבי פיקוס?

כי אני סובלת מאד מהפיקוס של השכן <וכן כן, ברור לי שזה יכול להרים לי את הביוב, ותכלס- אני מחכה שזה יקרה, כי אי אפשר לדבר עם השכן הספציפי הזה
>

מתחת למעטה הפיקוסים שלו <שכבר הבאתי גנן שיוריד את כל מה שנמצא בצד שלי, רק שזה בגובה של 6 מטרים, אז לא את הכל אפשר לכרות מבלי לפחד שהענף יפגע בחלון של השכן
>

אז כאמור מתחת לענפי הפיקוס שלו שתלתי פרי הדר אחד ועץ זית ממש ממש קטן <פחות ממטר> , לאפשר לעלי הפיקוס להצטבר שם? אני כל הזמן גורפת את העלים של השכן ועכשיו אני מבינה שיכול להיות שאני טועה...

פיטנגו4

New member
סבל

מידת הסבל היא סוביקטיבית. אם את מרגישה סבל, ואם הצל מפריע לחיים שלך ממש, אין לי שום זכות לאמר לך אחרת.

לשאלות העניניות:

אם אין פגיעה עדין בביוב, אז אפשר להכניס יריעה נגד שורשים - ביו בארייר.

העלים שנופלים הם לכלוך אם הם על ריצוף או טוף מלוקק. הם לא לכלוך עם הם בין צמחים. הם חיפוי אורגני, חיובי ומבורך מאד.
באמת שחבל לגרוף.

קרניבל

New member
זה סבל כי אני גורפת אותם

אבל מלבד העלים, יש גם כדורים קטנים קטנים, כמו גולות שנופלות לי על הראש

בקיצור, זה סבל כי הם לא עצים שלי, אני רוצה להשקיע את הזמן שלי בגינה שלי, לא בפיקוסים של שכן מצד אחד ובברוש לימוני של שכן מצד אחר, אבל אלו החיים

קרניבל שלום. אז כך התובנות שלי לנושא

קיימת בעיה של השפעת העץ שלך על השכן ולהפך. ואין פתרון שלם לבעיה.
מניסיון גיזום קצת ענפים מעל גינתך יפתח הגינה ליותר אור בנושא העלווה לא יעזור הרבה, הרוח מעיפה.
לגבי הבית והביוב אם הם מבוצעים כנדרש אין בעיה

ובתמונה פיקוס בנגלי ליד בית בריכת נוי וביוב כבר 33 שנה ללא סימן לנזק (בקישור ישנה עוד תמונה ברורה יותר לנושא זה)

פיטנגו4

New member
אז הפסיקי לגרוף

והתיחסי לזה כחיפוי

לו היה לשכנים שלי עץ שנותן לי צל (במידה) בגינה שלי, הייתי מברכת אותם.
לו זה היה כליל החורש - הייתי שמחה ומאושרת.

למעלה