העץ שלי בסכנה

ranyeh

New member
העץ שלי בסכנה

שלום אנשים נחמדים של פורום בונסאי. נראה לי שמצבו של העץ שלי הוא לא טוב קניתי אותו לפני חודשיים ולפני שלוש שבועות העברתי אותו לכד אחר, הכל היה נראה לי ממש טוב אחרי שהעברתי אותו הוא הצמיח עלים והוא היה כולו ירוק ושמח לפני כמה ימים ראיתי שהעלים שלו מתחילים להיות יותר ויותר צהובים. אז הורדתי את העלים שנראו לי צהובים ממש והשקתי אותו טיפה יותר מהרגיל. היום רוב העלים שלו נראים לי צהובים. האם זה בכלל העונה או שהוא גוסס???? נ.ב הבאתי כמה תמונות שתוכלו לראות בעצמכם

biggoron

New member
מותר לשאול האם העברת אותו

יחד עם האדמה או שמת אותו באדמה חדשה?או הוספת אדמה חדשה? ואומנם אני לא מצליח לזהות אם הוא ירוק עד או לא אך שינוי המקום שלו אולי גרם לכך זו ההשערה שלי.

minigan

New member
ועוד שאלות...

ערב טוב. האם הצמח נרכש כבונסאי? האם החוטים היו מלופפים על הצמח כשרכשת אותו או שזו עבודה שלך? האם השורשים היו חשופים בזמן הרכישה או שאתה חשפת? מדוע העברת אותו? מה היתה המטרה? כיצד אתה משקה אותו? תכיפות? שיטה? כמות? האם דישנת אותו מאז הרכישה? מה מיקום הצמח? בשמש ישירה? צל חלקי? האם פנית לאחרונה למוכר והתייעצת? זהו לבינתיים... מידע נוסף יתקבל בברכה. יוסי

סן תאי

New member
זהו illex aquifolium

או בשמו הנפוץ english holly. רגיש מאוד להעתקות והתעסקות עם השורשים. נראה לי שההעתקה במועד זה הייתה טעות.

ranyeh

New member
מה זה אומר לגבי העץ שלי??

האם הוא יצליח להתאושש מהטרומה הזאת או לא? האם יש משהו שאני לתת לו כדי לעזור לו? האם לדשן אותו כי עד עכשיו לא דישנתי אותו, המוכר שקניתי ממנו את העץ נתן לי גם תערובת של אדמה שהוא אמר שיש בה כבר את הדשן.

ranyeh

New member
אז ככה...

את הצמח קניתי כבונסאי שהוא כבר היה מעוצב עם החוטים והכל. השורשים שלו היו רובם בחוץ אבל שהעברתי כיסיתי אותם חלקתי כי זה לפי דעתי יותר יפה. העברתי אותו כי שקניתי אותו מהמשתלה הוא היה בכלי עגול מפלסטיק ממש מכוער! אני משקה אותו בדרך כלל פעם ביום בימים ממש חמים השקתי אותו פעמיים. כאשר קניתי אותו שאלתי את המוכר האם אפשר להעביר אותו לכלי כרסינה והוא אמר לי שאפשר אז עשיתי את זה. ושוב פעם בשבוע שבועיים אחרי שהעברתי אותו הוא נראה ממש ירוק והצמיח עלים חדשים רק עכשיו הוא ניהיה צהוב.

סן תאי

New member
יותר מידי נעלמים בפרשה

האם הוא ממוקם במקום מוצל? ייתכן שפיספסת השקייה והמצע התייבש באחד הימים? אחרי העתקה העץ חייב להיות במקום מוצל ותחת משטר השקייה קפדני במיוחד.

ranyeh

New member
העץ היה במקום מוצל יחסית...

היה עליו שמש אבל הוא היה מוצל יחסית. השקתי אותו קבוע לא נתתי לאדמה שלו להתייבש. שהעברתי אותו לכד החדש הורדתי לו בערך חצי מהשורשים והעברתי אותו לכד החדש עם מעט מהאדמה שהייתה לו בכד הישן. זה לא אמור לקרות לעץ שלי נכון? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לעזור לו?

סן תאי

New member
בהחלט אמור לקרות

אם גזמת לו חצי ממסת השורשים, בתקופה כזאת... אני חושש שייתכן וחרצת את דינו.

minigan

New member
האם גזמת שורשים בהעתקה?

או שפשוט העברת לעציץ גדול ויפה יותר. האם העציץ החדש בעל חורי ניקוז גדולים?

elonliberman

New member
תקווה לטוב...

זוהי לא העונה שבה מומלץ לגעת במסת השורשים ועם אתה מוריד חצי מכמות השורשים צריך לעשות זאת במימינות וזהירות. בנוסף ישנם זנים שלא מומלץ להוריד להם בבת אחת כמות כזאת של שורשים בשום עונה אלה לעשות זאת בהדרגתיות במספר העברות שבינהם תקופה ממושכת של התאקלמות. לפי דעתי (קצת קשה לזהות בתמונה) זהו זוג של מלפיגיה דמויית אלון. דרך הגב איפה רכשתה את הצמח??? מחזיק לך אצבעות אלון zen bonsai

למעלה