העץ ה"משוגע" בעולם.

העץ ה"משוגע" בעולם.

מקובל לחשוב שלטבע יש "הגיון", ואבטיחים לא גדלים על עצים, אז לא – ודווקא לא אבטיח יותר "דלעת" העץ Shorea Robusta Roxb, מקלקל את הנחת היסוד. העץ נראה ממש כיצירה של שפילברג, פרי בגודל דלעת בינונית תלוי בגבהים של עשרה עד חמש עשרה מטר, כשמבשיל נופל לקרקע, ופרחים מדהימים "תקועים דווקא בגזע ולא על הענפים. לדעת התאילנדים הפרי מאכל תאווה אבל בעל ריח בלתי נסבל בלשון המעטה עד שנאסר להכניס אותו למלונות מכובדים.

צפנתי

New member
משו פה חשוד (סליחה על הראש החשדני

שלי). למה הפירות נמצאים צמודים לגזע והפרחים מרוחקים מהגזע? יש סתירה בכך, או שאני לא רואה כ"כ טוב את הפרספקטיבה בתמונות.

הסתכלתי היטב

וההבדל הוא שבפרחים העוקץ זקוף ובפירות העוקץ כפוף- כנראה בגלל משקל הפרי.

Lizards Master

New member
לדעתי את צודקת בחשדנותך, ויש לי

הסבר אחר - הפריחה והפרי הם מעצים אחרים. הפריחה בתמונות היא לא של jack fruit (הפרי מהתמונה הראשונה). את הפרי שמתאים לפריחה אפשר לראות בתמונה הראשונה של הפריחה (נראה כמו קוקוס מקולף). חוץ מזה שכבר התעוררה הסקרנות שלי וחיפשתי בגוגל - הפרחים של jack fruit הם בכלל ירוקים

רק שאלו לא סחלבים

זו הפריחה של העץ לכול החשדנים - יש עוד מספר רב של תמונות גם מקורבות יותר - אבל על תסמכו עלי - "תגגלו". האמת שגם אני "לא מבין" את העץ המוזר הזה.

עדנה4

New member
מדובר בעץ שמכונה גם "Jack Fruit"

לפני הרבה הרבה הרבה שנים גרנו כמה שנים במזרח אפריקה. היה לנו עץ כזה בחצר, ופרי ענק אחד שקלתי ומשקלו היה 25 פאונדס, שזה בערך 12.5 ק"ג. אני לא זוכרת איך נראו הפרחים. הטעם היה..........משונה כזה. השכנים ההודים שלנו אהבו את הפרי וקיבלו אותו בשמחה. הבעיה היתה שציפורים וסנאים קטנים היו חופרים בו כדי לאכול, ואז הפרי הענק היה עלול ליפול למישהו על הראש. איזה זכרונות הבאת לי פתאום. חג שמח לכולם.

גאורנה

New member
בשפה התאית הוא נקרא דוריין

הפרי טעים אך הריח מבחיל . לדעת המקומיים הוא טוב להגברת כח הגברא

Lizards Master

New member
זה לא דוריאן. דוריאן זה משהו אחר

לגמרי. (הקליפה של הדוריאן היא הרבה יותר "שפיצית" והוא יותר קטן.) דרך אגב - jack fruit יכול לגדול בארץ באיזורים מסויימים - יש עץ ברחובות ופעם ראיתי אפילו שתילים אצל וולך. דוריאן לעומת זאת לא גדל בארץ.

גאורנה

New member
נכון אתה צודק

הJACKFRUIT נקרא בתאית KHANUN ודומה מאוד לדוריאן וגם הוא "ענק" 10 ק"ג ויותר.

למעלה