העסקת עובד זמני

• פותח הנושא Acct
  • פורסם בתאריך

נפתלי ג

New member
ל- בב

העיקר זה לא למתוח יותר מדי את הגבולות. כאשר מדובר בסכומים קטנים זה יעבור (ביחוד עם נערים) כי אינם מגיעים לחבות במס. הדוגמא של צבעי קצת עוברת את הגבול לדעתי.

Acct

New member
העסקת עובד זמני

שלום, יש לי עסק קטן ("פטור" לעניין המע"מ). לעיתים אני אצטרך להעסיק עובד אחד או שניים לתקופה קצרה. כיצד עלי לעסות את זה? ומה קורה אם אני מעסיק נוער, למשל, לחלוקת פליירים בתיבות דואר? תודה

נפתלי ג

New member
עובדים זמניים

אין דרך חוקית להעסיק עובדים ללא פתיחת תיק ניכויים והכנת תלושי משכורת או נכוי במקור של מס הכנסה מהתשלום. אבל... אם מדובר באמת בסכומים קטנים ביחוד בתשלומים לנערים: תכין מסמך שיכלול את כל פרטי המקבל: שם, ת.ז, כתובת, תאריך לידה. והצהרה בנוסח: הריני מאשר שקיבלתי סך של ___ עבור ___ שעות. חתימה ____. רצוי מאד לשלם בשקים של העסק לפקודת העובד. סביר להניח שאם תנהג בדרך זו לא יעשו לך בעיות.

Acct

New member
תודה :) ... אז, אני הבנתי ש

כדי להעסיק עובד זמני, בעיקרון צריך לפתוח תיק בביטוח הלאומי ולנכות במקור את מס הכנסה. האפשרות החלופית שהצגת... אם קורה משהו לנער בדרך (חלילה רכב יפגע בו.. או ישבור רגל... איך הביטוח הלאומי פה נכנס לתפקיד? תודה

נפתלי ג

New member
ל- ACCT

בדרך החוקית זו הדרך (סביר להניח שאין חבות במ"ה). באפשרות החלופית זה נכון שיש בעיה. אבל בטוח לאומי מכסה בכל מקרה רק פצוי בגובה שכר העובד החל מהיום העשירי לפגיעה. המעסיק משלם את תשעת הימים הראשונים.וגם הוצאות אשפוז טיפול וכו' ונכות במקרה הצורך (ספור ארוך נקוה שלא תצטרך) נזקים יש לתבוע ממי שגרם את הנזק (תאונת דרכים-בטוח רכב, מדרכה עקומה-העיריה וכו').בכל מקרה

תמירי

New member
יש תקנות בדבר תשלום חד פעמי

התקנות מדברות על תשלום חד פעמי של עד כ-3500 ש"ח ללא צורך בחשבוניות או באישורים אחרים וזה מתאים למי שאין תיק ניכויים וזקוק לעובד לעזרה לכמה שעות.

למעלה