העסקת עובד בחו"ל

ARIELIS

New member
העסקת עובד בחו"ל

מעסיק ישראלי המעסיק עובד תושב הארץ בחו"ל צריך לנכות ממשכורת אותו עובד את ההוצאות של העובד (דיור,חינוך,בריאות) במגבלות, ולחשב מס לאחר החלק הפטור ממס לפי התקנות. ועל כך שתי שאלות: האם על-מנת שהמעסיק יוכל לקזז הוצאות העובד כאמור לעייל הוא נדרש לקבל אסמכתאות מהעובד על אלו. האם אותו מעסיק נדרש לדיווח מיוחד, בפרק זמן מסוים, למס הכנסה לגביי אותה העסקה של עובד ולו בשל כך שמקזז הוצאות העובד בחו"ל במגבלת התקנות ומחשב אף את הפטור בהתאם לגובה השכר ומדינת חוץ בה שוהה העובד.

נפתלי ג

New member
לאריאלי

לא רק שצריך אסמכתאות אלא ברוב ההוצאות צריל לצרף תצהיר. מצורף קישור לתקנות שים לב לסעיף 6. לא ידוע לי על טפסים מיוחדים למעסיק. נראה מובן שצריך לשמור את כל האסמבתאות והתצהירים.

ARIELIS

New member
לנפתלי תודה, אתה מוכן להתייחס

לשתי הבהרות שעלו מקריאה של התקנה- 1. האם ידוע לך באם אותו עובד משכיר דירתו בארץ אזי זה מקוזז מהוצאות הדיור על-פי התקנות. 2. אם המעסיק שהוא לא המדינה מעמיד לרשות העובד רכב בחו"ל האם ידרש העובד לשווי במשכורותו לפי התקנות בארץ.

נפתלי ג

New member
לאריאלי

1. שאלה מעניינת. נראה לי שאם דורשים נתון גם משתמשים בו. (לא ברור בדיוק כיצד). לצערי אין לי תשובה חד משמעית. 2. כן ראה סעיף 5א הקובע את המקסימום שווי.וגם יש התייחסות שזה לא נחשב כ"משכורת חוץ".

ARIELIS

New member
לנפתלי, סעיף 5א מתייחס לעובד מדינה

לכן שאלתי לגביי שווי לא עובד מדינה. בעל חברה פרטית ששולח עובד לחו"ל.

נפתלי ג

New member
לאריאלי

מסעיף זה אתה למד כי לגבי כל שאר העובדים זוקפים שווי רגיל, ולגבי העובד הבכיר במדינה יש הגבלה על השווי.

למעלה