העסקת גרעינר

העסקת גרעינר

לפני בערך חודשיים גילינו (חלק מהצוות) במקרה שהוועד של המושב שוקל לא להעסיק כאן גרעינר בשנה הבאה. הם טוענים שזה בזבוז של תקציב שיכול להיות מושקע בדברים אחרים שנמצאים יותר גבוה בסדר העדיפויות (כמו.. יום עצמאות מגניב?), שגרעינר לא יעורר שינוי משמעותי בכפר, שהעבודה שלו מצטלבת עם העבודה של המד"בית ושגרעינר מפסיד ימים של פעילות במושב בגלל פעילות מועצתית או ארצית. חלק מהצוות, התקוממנו נגד זה והגענו למקסנה שאולי הוועד פשוט לא מודע לנחיצות של גרעינר ולתפקידים שלו (ברמה המועצתית, הארצית ובעיקר- מושבית). הם צריכים להבין ששווה להשקיע בנוער! בחודשיים האלו עבדתי המון על למצוא מידע, לשכנע אנשים בכפר ולהבין יותר בעצמי. נקבעה (סוף סוף) פגישה עם הוועד המושבי למחר שאליה, מלבד הוועד, יגיעו: נציג של ועדת נוער, נציג מהצוות וכפיר, הרכז של המועצה. בכל אופן- אודה לכם יותר מכל אם תוכלו לעזור לי.. לכתוב מה לדעתכם התפקידים של הגרעינר עד כמה, לדעתכם הנחיצות שלו גבוהה משהו שיעזור (ואולי נשקים נגד ועד שנעול בדעתו?) ו.. אני עייפה וכ"כ לחוצה מכל העסק הזה. לילה טוב

s h e e p i t

New member
גילי מותק...

אחרי שאת מסיימת אצלכם בכפר... יש לך עבודה נוספת בלב שרון... אבל הפעם :
טאם טאם טאם
גרעין שלם! בהצלחה.... והמושבים והמועצות באמת לא רואים את החשיבות של גרעינר אצלינו אולי במושב גרעינר פחות משמעותי אבל יש מושבים שממש צריכים את זה אני יודעת שמורן (ברנס) הוא מדריך במושב חסר צוות... ואם הוא לא יעביר את הפעולות והכל אז מי כן ? וזה מושבים שצריכים את העזרה הזאת... לא כל המושבים בלב שרון במצב טוב (לא דווקא מבחינה כלכלית...) זהו... הלכתי לים
ביי

בבקשה תגיבו..

בעוד שעה יש לי ישיבה עם הצוות ובערב עם הוועד אני כ"כ לחוצה.. לפי מה שהבנתי- האנשים שפחות או יותר "שולטים" בוועד- נורא נעולים בדעתם והם יהיו אטומים למה שנגיד. אני לא אוכל לסבול את זה שלא יתנו לי לדבר..

לי יש מה להגיד לך!

לדעתי, גרעינר נחוץ, אפילו נחוץ מאוד, אבל לא בכל מושב. במושבים שבהם התנועה מושרשת חזק בפעילות בשעות הפנאי של החניכים והמדריכים, במושבים שבהם 97% מהחניכים באים לפעילויות של התנועה, במושבים שבהם הצוות מחובר למד"ב - לא צריך גרעינר. אבל, לפי מיטב ידיעתי, רוב המושבים לא כאלו. אני לוידעת איך המצב אצלך בכפר, אבל אצלינו הוא בטוח לא כזה!! עכשף, יש לי הרבה מה להגיד בעניין הזה, אבל רק בנוגע ליישוב שלי ולמועצה שלי... ביישוב שלי יש שני גרעינרים כל שנה כבר 3 שנים ברציפות, ולפני 4 שנים היה גרעינר אחד. אני חושבת שהם עושים עבודת קודש כאן, כי המצב אצלינו הוא לא בשמיים. אני לוידעת מה הלך כאן לפני 4 שנים, למה החליטו שצריך גרעינר, אבל אני יכולה לחשוב על כמה סיבות טובות. לא שתמיד הגרעינרים עשו כאן טוב, כי תום חזן שפרש לפני שנתיים דיי הרס את השכבה שלי. אבל זה לא העניין כרגע... בכל מקרה, התפקיד של הגרעינרים ביישוב היה עד עכשיו להדריך את שכבות ט' וח'. אחת הסיבות היא כי לא היה לנו צוות הדרכה בוגר יותר - מד"מים (לא היה בכלל) / מש"צים (שהסכימו) - היינו רק מד"צים. הגרעינרים גם מעבירים הנחיות למי שמדריך את ז' (אני!) ולדעתי הם ממש עוזרים. הם לקחו חלק בועדת נוער, כשהייתה ועדת נוער (היא התפרקה), וגם במועצת נוער, כשהייתה מועצת נוער (היא התפרקה). את יכולה להבין, לדעתי, כמה אנחנו צריכים גרעינרים, המצב כאן דיי חרטה ברטה. חוצמזה שהם הוציאו 12 טרומ"פים לקורס מד"צים, וזה הרבה. עכשיו הגרעינרים גם מחברים במקרים מסויימים בין המד"ב לצוות הדרכה. וגם הם נורא עוזרים ומקשיבים ומייעצים. זה טוב שיש גרעינר. מקווה שעזרתי.. :) בהצלחה!

קשתונה

New member
לי יש הרבה מה להגיד

שנה שעברה אמרו לנו במועצה (לא במושב) אתם תהיו 7 משצים לא צריך גרעינר בדה בדה בדה... ואנחנו התעקשנו... כי המדבית שלנו לא היתה מקושרת לתנועה, ואם כל הכבוד להדרכה השוטפת...התנועה היא גם פעילות נוער ארצית או מועצתית ואנחנו רוצים להיות חלק ממנה, ולמדב אין כזאת יכולת לחבר אותנו לתנועה, הגרעינר מקושר לתנועה מחובר לתנועה, ואם המד"ב הוא בתפקיד האחראי מטעם המושב הרי שהגרעינר הוא האחראי מטעם התנועה...לא על התנועה במושב... כי זה גם חלק מתפקיד המד"ב אבל כחוליה המקשרת גם למד"ב. לנו היה השנה גרעינר יום אחד בשבוע כי ביקשנו לפחות את זה

אז איך הסתדרתם עם יום בשבוע?

עד כמה, בהשוואה לשנים הקודמות, הצלחתם להוציא מהעבודה של הגרעינר? מה ההבדלים (מבחינת ההספק..) שבעבודה של יום בשבוע? אני מסכימה איתך לחלוטין. עם כמה שהמד"ב עושה ויודע (במושב שלי זה הרבה), עדיין חייבים את החיבור הזה לתנועה. היתה הצעה לא מזמן שיקחו את ניר בן-סיני שישלים את מה שיהיה חסר בלי גרעינר, כי הוא ממילא רוצה להשתלב בנוער כאן. יש לו נסיון, רצון טוב והוא באמת אחלה אבל אמרנו שזה לא ילך טוב.. כי החל משנה הבאה לניר כבר לא יהיה קשר לתנועה כך שגרעינר הוא לא יוכל להחליף וגם בגלל כל הרעיון שהגרעינר הוא נוער! וזהו. תודה קשת!

קשתונה

New member
לא יודעת כמה ימים בשבוע

הגרעינר פועל אצלך (כי הבנתי נגיד שמישהי מהמושב שלי שבעמק חפר עכשיו גרעינרית רק במקום אחד כל השבוע... אבל אצלנו זה בד"כ יומיים....אלא אם יש 3 מושבים... ואז יש מושבים שיש להם יום אחד...זה בד"כ המושבים החזקים יותר... לפני כמה שנים היה נהוג שבמושב שיש בו יום אחד אז יש שני גרעינרים... כלומר כל גרעינר נמצא יומיים בכל מושב ויום אחד עם עוד גרעינר בעוד מושב. אבל היום זה כבר רק 4 ימי פעילות במושביפ זה בעייתי יותר. גרעינר יום אחד בשבוע? זה בעייתי... אבל זה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מכלום! כל עוד יש מד"ב שעובד טוב או עובד בכלל...(לנו קצת היו בעיות עם זה במושב...עדיין...) ו/או צוות הדרכה טוב, שלא חייב להיות כזה גדול אלא צוות עובד ופועל ולא בעייתי, אז אפשר להסתדר עם גרעינר יום אחד בשבוע...תלוי איך היום הזה מנוצל

כאן הוא עובד 3 ימים בשבוע.

עד לפני שנתיים, הגרעינר עבד כאן יומיים בשבוע אבל היה יותר מדי לחץ, אז ביקשו שהוא יהיה שלושה ימים. המד"בית כאן עובדת מעולה הצוות יותר ופחות.. צוות של 9 אנשים (בלי המד"בית והגרעינר) שבערך 4 ממנו באמת רציניים. בשנה הבאה יהיה צוות יותר גדול אבל שוב- חלקו לא עובד בדיוק.. בשנה הבאה חייבים באמת מישהו שיחבר יותר את הצוות וגם בגלל שקבוצת ח' של עכשיו (שעושה המון בעיות..) יהיו ב-ט' ואנחנו צריכים מישהו שיעשה איתם משהו..

אני לא אומרת שיש לנו בעיות כ-אלו

איומות! אבל יש הרבה מה לעשות אז יש דרך מעולה לסדר הכל ולהרוויח המון משני הצדדים! נגה- אצלך במושב יש גרעינר, נכון? מה הדברים הכי משמעותיים שהוא עשה במשך השנה? מה התפקידים שלו אצלכם? ערב טוב.

יישוב. אני גרה ביישוב קהילתי.

חחח... אצלינו אין גרעינר, יש שני גרעינרים! אני לא בדיוק מעודכנת בפעילויות של הגרעינרים ביישוב, אבל כמה דברים הם עשו שהיו ממש ממש משמעותיים, לפחות בעיניי. 1. הם הוציאו 12 טטניקים לקורס מד"צים. 2. אחד מהם הנחה אותי ואת המדריך הנוסף של ז' במהלך השנה, ולי, לפחות, הוא ממש עזר. 3. הם העבירו ישיבות והביעו דעתם. את יודעת איך זה, כשהמד"ב אומר משו ואנחנו לא מסכימים איתו, אבל הגרעינר כן, אז כשמקשיבים לגרעינר אומר אותם זה נשמע אחרת. הוא גם מסביר לנו בגובה שלנו. ת'כלס התפקידים של הגרעינרים אצלינו הם להדריך את ח' וט', להנחות את מדריכי ז' ולהיות העזר של המד"ב. אבל התפקיד של להדריך את ח' נלקח מידיהם, וכנראה שנה הבאה הגרעינרים שיהיו פה לא ידריכו את ח' (כי אני אדריך אותם) ואולי גם לא את ט', כי המד"בית תדריך אותם. אממ.. עוד משו שרציתי להגיד. הגרעינרים שלנו ממש היו שם בשבילנו. זתומרת כשמשו משתבש בין הצוות, לא המד"בית ולא המש"ציות יצליחו להזיז משו, אלא הגרעינרים. אפילו שהמד"בית דיי צעירה (26) וגם מדריכה את ח', אז היא דיי קשורה לתנועה, הם עושים חיבור הרבה יותר עמוק בין צוות ההדרכה לבין התנועה. בכלל, לדעתי, הם חיברו בין התנועה המועצתית לצוות בצורה מדהימה. זתומרת, רוב הצוות מגיע לכל הסמינרים, מה שלא קורה במושבים אחרים בעמק שאין בהם גרעינר. אני חושבת שהם היו ממש משמעותיים בתהליך שהצוות עבר, כי עובדה, מתוך 11 מד"צים רק 1 פרש במהלך השנה (הוא בכלל לא היה קשור לתנועה), ו7 מתוך 10 יוצאים למד"מים, שזה מדהים. גרעינר בהחלט עושה הרבה, גם אם לא רואים את זה ישר.. עליי אישית הם מאוד השפיעו, ובאמת אני מרגישה מחוברת אליהם הרבה יותר מאל הגרעינרים שנה שעברה, ואני מבלה איתם הרבה יותר ומדברת איתם הרבה יותר. גם שהם אוהבים להסתובב בין החניכים והמדריכים ולעשות ביקורי פתע, שזה דבר מדהים לדעתי. וזהו. מצטערת אם זיינתי ת'שכל יותר מדי...

kedeman

New member
ומועצת נוער :)

בת חפר פשוט צריכים מישהו שיטפל בהם... אף אחד לא רוצה להיות מד"ב שם!! אבל מה? קיבלו גרעינרית מעולה!! (בכלל... הגרעין של השנה הוא משהו בסט!!)

tuty fruty

New member
הגרעין עודד של השנה

באמת משהו משהו אבל אני אהבתי את הקודם בהרבה יותר!!!

kedeman

New member
גם הקודם היה מעולה

לזה התחברתי יותר אבל אני מניח שזה פשוט כי יצא לי יותר לעבוד איתם...

בלאגן..

אז בסוף לא היתה היום הישיבה עם הוועד.. =/ (לא היה נחמד שלא הודיעו לפני) הישיבה עם הוועד תערך בעוד שבועיים וככה גם יש לנו זמן להפגש עם ועדת נוער, שזה משהו שכדאי לעשות.. כי בתור הגוף שמקשר בין הנוער לועד המרכזי- הם צריכים לדעת במה מדובר ולנקוט עמדה. כרגע נציגה אחת (בלבד) מוועדת נוער לצידנו חלק לא ממש מקשיבים.. והשאר חסרי תקווה לחלוטין.. חושבים שהכל נגמר וחבל להם סתם להביע דעה. ישבנו (שלושה נציגים מהצוות) היום עם ועדת נוער בכלל בקשר לנושאים אחרים אז החלטתי להעלות בסוף הישיבה את העניין הזה להודיע לאנשים שם שיתכוננו נפשית לפגישה בשבוע- שבועיים הקרובים שתהיה בנושא הזה. אז.. תודה למי שעזר כאן ובכל שרשור אחר שהיה בו איכשהו מדובר על גרעין עודד ואז התערבתי בו ושאלתי שאלות (כל המידע שמור בכמה קבצים) סביר שבעוד שבועיים (לכל היותר) אלחץ מזה שוב ואבוא להציק לכם (
) לילה טוב לכולם!

kedeman

New member
את תמיד מוזמנת להציק :)

למרות שבשרשור הנוכחי לא הייתי לעזר רב....

למעלה