העניין הוא כזה

איש המערות אני קוראת אותך לסדר

אסור לך אסור לך א ס ו ר לך לענות כך גם לא בצחוק גם לא כדרך אגב לא בכלל!!!! אתה לא מכיר אותו אתה לא מכיר אותה על סמך שרשור וחצי אסור לך להביע עמדה!

אסור - מותר

למה אסור לקבוע עמדה??? זכותו של כל אחד ממשתתפי הפורום, בכללם, גם מנהל הפורום, להביע דעתו ועמדתו האישית (או שלא) בכל נושא ונושא שעולה זכותו של נשוא התגובה להתעלם או לאמץ את העמדה/דעה אסור אסור אסור לסתום פיות !!! ולמנוע מאיש מאיתנו להביע דעתו - גם אם היא נוגדת כל תפיסה ו/או ראייה של האחר

הבהרה

עם כל מה שניתן לפרש, צחוק לא היה כאן, גם לא התייחסות של "דרך אגב" או קנטרנות. אני לא מכיר את מרפי ואת אשתו ולכן, כמו אורח לרגע, אני יכול לראות מדבריו (כמעט) כל פגע. לפעמים אני יכול גם לטעות. מה שאני אומר לגבי עצמי נכון גם לגבי כל אחד כאן. מרפי יכול לבדוק ולהחליט עם עצמו אם תשובותי משקפות לו משהו ממציאות חייו או אולי הן שטות מוחלטת. אני בטוח שלא האמירה שלי תריץ אותו לרבנות. אילו זה היה כך, מן הסתם היה בה משהו מלכתחילה. אני מקווה שאולי דוקא תחול איזו התעוררות של הכרה שתניע אותו לבדוק גם את עצמו בכוחות עצמו, בעזרתנו או באמצעות ייעוץ מקצועי.

אם אני בוטה.. סליחה מראש ../images/Emo141.gif

היא התחתנה איתך כי היא אוהבת אותך, ואתה לא איש רע, וכייף לה איתך אך אתה ביקורתי וחונק.. אני ביקורתי כלפי עצמי גם כן, אני אפילו מקלל אותי (ונותן לעצמי מכה ברגל) כשאני מפשל לא משנה מה היא תגיד לך.. לא משנה כמה היא תשתדל... כמה היא תירצה לרצות אותך... אף פעם לא תצליח... כי אתה רוצה שתעשה את הדברים כמו שאתה רוצה... אוףףף... כמה שאני מכירה את המחנק הזה אתה עדיין יכול להשתנות, רד ממנה, תן לה לעשות את הדברים כמו שהיא רוצה וכמו שהיא חושבת ואם לא מוצא חן בעיניך ואתה מרגיש שתכף אתה מתחיל בביקורות שלך, תנשום עמוק ואל תאמר כלום. ואם זה גם לא עוזר, כדי מאד שתיגשו לייעוץ, ולא בגלל אישתך אלה בגלל הביקורתיות שלך.

אפשר מההתחלה?

כי אתה מסתובב באותו המבוך של העכבר, מחפש את הזנב. כותבים פה מהצהרים, קראתי את כל התגובות והתגובות שלך לתגובות של האנשים. ברור שאתה במצוקה . אבל אתה לא קורא מה שכותבים לך! תקשיב שנייה אחת: אומרים לך- איש, אתה ביקורתי נורא אתה חונק אותה אתה לא נותן לה מרחב.. אתה שומע מה שאומרים לך? או רק עסוק בלענות ? היא מציעה שתלכו לטיפול זוגי אתה מציע שתלבנו יחד (יחד? היא הרי ה"תלמידה" ואתה ה"מורה"?)לפני הייעוץ. בוא תנסה כתרגיל לראות את הדברים מנקודת המבט שלה. תכתוב את מה שמציק לה בזוגיות שלכם. כאילו אתה-היא. אתה יכול?

seeyou

New member
..."שאנחנו לא מתאימים..."../images/Emo153.gif

נכון! לפחות לפי הסיפור שלך!

תלמד לשתוק

אדון יקר, אתה יודע, לפעמים מישהו בא אליך עם בעיה, מבוכה, הרגשה מסויימת וכיו"ב, והוא לא רוצה עיצה. לא רוצה. אתה מבין??? רוצה רק שמישהו יקשיב. וזהו. וזהו. היא לא רוצה שאתה תסביר לה, תדריך אותה, ותוכיח לה שאתה יותר חכם ומבין ומנוסה. היא לא רוצה. אתה לא נותן לה להתבטא. לטוב ולרע. ישר אתה דוחף לה עצות "מעשיות". את צריכה ככה ואת לא צריכה ככה. תנסה לנטרל את עצמך, כשאתה מקשיב לה. רק תהיה שם. תקשיב בסבלנות, באהבה (הרי אתה אוהב אותה, לא??) ותשתוק. תן לה להתבשל עם עצמה, בעצמה. תעשה הפרדה : אתה זה אתה והיא זו היא. אתם לא גוש אחד, אפילו ששברת את הכוס. תנסה. ואם לא, אני חושבת שתנסה לגשת לטיפול. כן, אתה אתה. לא אתם יחד. זה בשביל ההתחלה. בהצלחה, גליה.

CestLaVie

New member
תיארת במדויק מה שעובר עליי

ממש מדהים זה בדיוק מה שקורה אצלי (אני כמו אישתך) ואני ממש מרגישה כמוך לא יודעת כבר מה לעשות עם החיים שלי - עם הזוגיות אני חוזרת בזמן אחרון הביתה אבל אין חשק אני גם לומדת ואני כ"כ עייפה ואין לי כח לחלוק מה שעובר עליי עם בעלי אני לא יודעת עם גירושים זה הפתירון אני לא יודעת אם להישאר ביחד זה הפתרון ע\אני מרגישה ממש מדוכאת בורחת כל הזמן ללימודים ולעבודה. מפחדת למה שיקרה בעתיד...

murphy

New member
אז מה את עושה עם זה בנתיים?

את לא חושבת על אפילו לנסות לפתור את זה? אנחנו החלטנו שכל אחד יכתוב את מה שמפריע לו אצל השני בסוף שבוע פשוט נעביר דפים, כל אחד ישב עם הדף של השני ויחשוב טוב על מה שכתוב שם.. ומזה נמשיך הלאה... לי עדיין לא יצא להרגיש שאני לא רוצה לחזור הבייתה או לחילופין לברוח למחשב רק כדי לא להיות עם אישתי

system 1

New member
חתונת הדמים

"חתונת הדמים" - סתם ממערכון של הגשש החיוור (מי שמכיר) טוב הרבה נכתב ועצות אין סוף אבל בפשטות אומר משהוא שאמר לי חבר לפני שהתחתנתי "תעבור את השנה הראשונה אז גם תעבור הרבה שנים יחד" טוב זה עבד אבל חורק אז כל עוד אין ילדים תתגרשו !!! עכשיו זה הזמן לא טיפולי זוגיות זה הזמן נראה כי התחתנתם מתוך צורך פנימי (בנשמה) שאמר "בוא נעזור" טוב אולי אני טועה אבל הדברים על פני השטח לא נשמעים טוב בכל מקרה בהצלחה בכל אשר תבחר

במעגל נחוגה

פעם אחרונה שאני לפחות מנסה להפיל את האסימון. תנסה לא לכתוב מה מפריע לך אצלה, כי אני משוכנעת שאתה יכול למלא מחברת פוליו , שני צדדים , בלי שוליים ובאותיות קטנות ,כולל גם הדרכים לפתור את מה שמפריע לך אצלה. תנסה אולי לכתוב מה היא חושבת שמפריע לה אצלך?? ככה, לשלוש וחצי דקות לצאת מה"אני" אל ה"אחר" ואל הרצונות והצרכים שלו? רק רעיון לשבת. אם אתם מעבירים דפים, שיהיו מקדמים משהו.

לא סוף העולם

רוצה לתת לך נקודה אופטימית: מריבות עשויות להועיל לאהבה ולזוגיות והן לא בהכרח שליליות. אתם נשואים ואוהבים תקופה מאד מאד קצרה. גם הדוגמא שהבאת על הזוג השני היא דוגמא של נשואים מתחילים. זה עדיין לא אומר כלום. הנסיון האמיתי מתחיל לאחר מספר שנים והיא השחיקה. שים לב: לא התקרבתם אפילו לזה. אתם במקום אחר לגמרי. כאילו מה אני רוצה לומר: הבעיה העיקרית של הנישואים היא השחיקה ואתם מבזבזים את החודשים הכי יפים על דכאונות וביקורות. אתה אומר שאתה לא מסוגל לראות אותה עצובה וסובלת. אבל החיים מלאים בסבל ואם אדם אהוב עליך סובל אז לך וחבק אותו. תן לו חיוך וכתף תומכת. בהחלט מסכים עם מי שאמרו שתפסיק את הביקורת וההתנשאות המסויימת שאתה חש. נסה לראות את כל הצדדים החיוביים שבה עם כל הדכאונות וחוסר הלמידה וכו´. קח אותה כפי שהיא ואל תנסה לשנות אותה. הרי כך היכרת אותה.

מרפי- תזיז את הגבינה שלך!../images/Emo132.gif

איש יקר, כל כך הרבה מראות שמו לך חברי הפורום ואף מנהלו המכובד. ואתה לא מצליח להתבונןבהן נכחו. אני מתרשמת שאתה בלחץ הסטרי אי אפשר להיות גמישים בלחץ. מה ירגיע אותך ויתן לך להסתכל על המצב דרך נקודות מבט שונות?מה יאפשר לך להסתכל קצת יותר באוביקטיביות? אם תמצא תשובה אולי תצליח להזיז את הגבינה שלך.

למעלה