העניין הוא כזה

murphy

New member
העניין הוא כזה

ולצערי אני כותב פה הרבה לאחרונה (והפעם המכתב ארוך מתמיד) אני נשוי 5 חודשים והבעיות שלנו רק פורחות. הבעיה שלי (אולי קצת מוזרה): אישתי לא מטפלת בעצמה מכל הבחינות, הכוונה היא שאם היא צריכה לעשות דברים לעצמה היא פשוט לא עושה, המקסימום שהיא עושה זה להגיד שהיא תעשה (לפעמים היא אומרת את זה כדי להשתיק אותי) וזה בכל התחומים. היא תמיד שמה את עצמה אחרונה ברשימה בכל דבר, כתוצאה מזה דברים לא מסתדרים איך שהיא רוצה וזה מוריד לה את החשק מאותו נושא. כשבכל זאת היא עושה משהו ודברים מסתדרים, היא מעבירה את זה הלאה כאילו זה קרה מעצמו). עוד דוגמה: היא כרגע לומדת ויש לה הרבה דברים על הראש וגם דברים שהיא צריכה לעשות, יש לה יומן שהיא טוענת שהוא יפה אבל היא לא משתמשת בו וכך יום אחרי יום היא שוכחת לעשות דברים ואז אומרת שתעשה למחרת אבל אז היא שוב שוכחת וכמובן לא מוכנה לרשום ביומן בטענה "לכל אחד יש דרך אחרת נוחה לו לעשות דברים" היא צודקת אבל עובדה שהיא שוכחת שוב ושוב אז למה לא לרשום, זה נראה כאילו היא לא רושמת כעיקרון כי אני אמרתי ולא כי באמת היא חושבת שזה נוח. היא כל הזמן אומרת לי לתת לה לעשות דברים לבד וללמוד מטעויות של עצמה (אני לא מבין למה אני לא יכול להמליץ על דברים מנסיון שלי וכל הצעה כזו הופכת אוטומטית לאנטי מצידה רק כי אני אמרתי), אבל הבעיה היא שהיא לא לומדת מטעויות של עצמה. כל מה שקשור לביננו היא האישה הכי מדהימה בעולם. עוד בעיה שיש לנו זה חוסר פתיחות משווע, כי יש דברים שהיא נפגעת מהם, אני לעומת זאת אמרתי לה שאני מעדיף שדברים בייחוד פוגעים ומעליבים יבואו דווקא ממנה, כל דבר קטן שאני רוצה להגיד אני צריך לחכות לזמן נוח או בכלל לוותר כי אני יודע שלא נוכל לדבר על זה. הרבה מאוד שיחות שלנו מתפתחות לויכוח גם כשלא צריך, תשובות רגילות שלה הן: "אני לא רוצה/אין לי כח לריב איתך על זה" ואז זה נגרר ונגרר עד שזה מתפרץ בזמן אחר הכי פחות נוח. הבעיה שלה: אני מנדנד, אני מציק, אני מכריח אותה לעשות דברים בדרך שלי ואם לא אז זה לא בסדר (למרות שדברים שאני אומר לה גם אחרים אומרים לה), אני לוחץ עליה, אני לא מפרגן לה, אני לא אומר לה מילים טובות וגם "אני אוהב אותך" (ההפרדה בין מילים טובות ל"אני אוהב אותך" באה ממנה). מצד שני היא חושבת שכל הבעיה שלנו זה רק תקשורת שאפשר לעבוד על זה. היא אומרת שכשהיא באה אלי לומר לי דברים שהיא מרגישה, במקום לתת לה חום ואהבה אני נותן לה ביקורת, מבחינתי כל מה שאני אומר לה זה מה כדאי לעשות או איך לעשות משהו ואמרתי לה שחיבוק ונשיקה לא יפתרו שום דבר (כמובן שאני כן משתדל לתמוך בה והכל אבל זה לא יפתור את הבעיה) ואני לא רוצה כל פעם מחדש לראות אותה עצובה בגלל אותו דבר שחוזר על עצמו. אפשר לעבוד על בעיית התקשורת בתנאי שזו הבעיה, אבל לדעתי הבעיה היא הרבה יותר בסיסית יש זוג אחר שאנחנו מכירים שהם לא נשואים, חברים 4 חודשים והם הזוג המושלם מכל הבחינות ובעיקר מבחינת הפתיחות, הם מדברים על הכל כולל הכל !!! והם לא נעלבים אחד מהשני. אמרתי לאישתי שהלוואי והיינו כמוהם. מדי פעם (בין מריבה גדולה אחת לשניה) היא שואלת אותי אם חשבתי על פרידה, אמרתי לה שלא, הבעיה היא שמאז, כן התחילו לי לפעמים לעלות מחשבות בכיוון הזה כי אמור להיות לנו כיף יחד, והרבה פעמים לא כיף לנו ביחד. ואפילו די נמאס כל מה שקורה. אני רוצה לחיות חיים שלווים שקטים, עם אישתי ולא כל הזמן במתח ועצבים כמו שקורה עכשיו ומדי פעם, אז פעם בכמה זמן הכל רגוע אבל מהר מאוד זה שוב הופך לפקעת עצבים. לפעמים זה נראה לי שהיא ממש סובלת ממני אבל לא מוכנה לומר את המילה "פרידה" אלא שזה יבוא ממני, לפעמים אני אומר שאני חושב איך אפשר לפתור את זה, היא ישר קופצת שהנה אני חושב על גירושים... אז החלטנו ללכת לטיפול, אבל אמרתי לה שלפני שרצים למישהו חיצוני כדאי מאוד שנשב שנינו ונראה מה הבעיות שנעלה, היא אומרת שהיא יודעת מה הבעיות שהיא תעלה אבל כשאני שואל אותה מה הן, היא לא יודעת איך לומר לי אותן. אשמח לשמוע תגובות

לכו לטיפול!!!! אל תחכה שהדברים

יסתדרו מעליהם. באיזה שהוא מקום אתה בר מזל לראות את מקומכם העגום כל כך מוקדם בתוך מערך הנישואין. יועץ טוב יוכל להראות לכם האם ישנה אפשרות לגשר בין הפערים שביניכם, או שכדאי לפרק את החבילה לפני שתתחיל לצבור משקעים. בהצלחה.

murphy

New member
המשקעים היו שם קודם...

אבל כמו שאומרים: קיווינו שהכל יהיה בסדר בסופו של דבר. לפעמים יש לי את ההרגשה, איך שנינו רצינו להתחתן עם על הבלאגן שיש לנו ופתאום אני שם לב שאנחנו שונים לגמרי לגמרי לגמרי... אני החור יותר מעשי והיא פועלת יותר לפי הרגש... ויש אפילו את הדברים הקטנים והטיפשיים שפתאום העירו אותי וגורמים לי לחשוב מה לעזאזל אני עושה פה... יועץ טוב יכול להגיד גם לפרק את החבילה, חלק יגידו שבאמת זה הדבר היחיד וחלק יגידו שלא צריך לפרק כל כך מהר וכמו ששאלתי קודם, אז נלך ליעוץ ומה נגיד לו שם? לי אין שום בעיה איתה בקשר שלנו אלא רק לה עם עצמה (ככה אני-מתוך איכפתיות), הבעיות שלה כלפי כן קשורות ליחס שלי אליה, והיא זו שכל הזמן שואלת "אם אני ככה אז למה אתה איתי?" אמרתי לה שהיא צריכה לשאול את עצמה אם כל מה שהיא אומרת עלי הוא נכון...

תגובה למכתב

murphy שלום אני חייבת להגיב למכתב שלך ומקווה שתבין את מה שיש לי לומר אני חושבת שאתה ביקורתי מידי כלפי הבחורה שאתה כביכול אוהב ונשוי לה. איך אפשר לחיות ככה כל הזמן תחת זכוכית מגדלת של בן הזוג שלך על כל דבר שהיא עושה יש לך מה לומר ואתה לא נותן לה לעשות דברים בדרך שלה וללמוד מהטעויות שלה. למה אתה חושב שאתה יודע טוב יותר ממנה? זכותה המלאה לשגות ולשכוח וללמוד מהטעויות שלה. אתה יכול רק לייעץ מתוך אהבה ולא לכפות את הדרך שלך. אתה לא נשמע לי מפרגן במיוחד לשום דבר שהיא עושה וזה לא פלא שאין לה מוטיבציה לכלום. ובנוסף לכל אתה גם משווה את מערכת הייחסים שלכם למה שיש אצל החברים שלכם שזה בפני עצמו הדבר הכי מעליב שיכול להיות.... תדע לך שמה שרואים מבחוץ זה אף פעם לא משקף את מה שקיים באמת. אם תמשיך להתנהג ככה אתה תמצא את עצמך לבד..(אני מקווה בשבילה שהיא לא תמשיך לסבול את ההתנהגות הזאת שלך) מקווה בשבילכם שהכל יסתדר ובשבילך שתבין את המסר

ההיא מההודעה למעלה

לא אני!!!! חברה לעבודה שהשתמשה ב-USER! התייחסות ממני תבוא בהמשך........

murphy

New member
כמה נקודות:

1) אני ביקורתי כלפי עצמי גם כן, אני אפילו מקלל אותי (ונותן לעצמי מכה ברגל) כשאני מפשל, כמובן שאותה אני אף פעם לא מקלל ולא מרביץ אלא רק אומר ביום שבת היא אמרה לי שהיא לא מרגישה נוח לעבוד באלו"ט (אני לא אפרט עכשיו), כששאלתי למה, התברר שהיא הייתה אמורה לסדר לעצמה שעות עבודה נוחות ללימודים שלה, אבל במקום לקבוע שעות שנוחות לה, היא נתנה לכול האחרות לקבוע את השעות ורק מה שנשאר היא לקחה, אז גם היא עושה פחות שעות וגם השעות שהיא עושה הן בשעות ממש לא נוחות שספק אם תוכל בכלל להגיע לשם. אז מה הפלא שהיא מרגישה לא נוח עם זה? כל מה שאני אמרתי זה שאני לא מבין למה היא קבעה לעצמה שעות לפי הצורך של הבנות האחרות... ושתהיה יותר איכפתית לעצמה מאשר לאחרות. החוסר חשק במקרה הזה בכלל לא קשור לביקורת שלי אז מה היא ציפתה שאני אעשה? אחבק אותה ואנשק אותה ואגיד שהכל בסדר? זה טוב ל5 דקות וזהו, עכשיו צריך לראות מה עושים עם זה... אני הצעתי את מה שהצעתי. וזה רק דוגמה אחת קטנה... כי היא מאוד רצתה לעשות את הקורס והעבודה הזו ופתאום זה נראה כאילו זה לא כזה חשוב. היה אמור להיות לה מבחן יום שישי האחרון בקשר לקורס הנ"ל, ואיזה מזל שדחו אותו אחרת היא לא הייתה בכלל יודעת שיש כזה מבחן. כשאמרתי לה עוד קודם בלי לדעת על המבחן שתתקשר אליהם רק כדי לומר שהיא חיה (כי עבר הרבה זמן בין הקורס למבחן) היא אמרה לי שאין לה למה להתקשר... 2) כמו שרשמתי במכתב הראשון: היא לא לומדת מטעויות שלה, היא מפסידה דברים (גם כאלה שהיא רצתה, ראי דוגמה 1), ולה זה כאילו לא מזיז... אז איך אני יכול לתת לה ללמוד לבד מטעויות כשכל מה שהיא עושה זה להגיד שהיא לומדת מטעויות כשבעצם היא לא ? דוגמה 2: כשהיא הייתה קטנה היא ישבה מאחורה לא חגורה, הייתה תאונה והיא נפגעה בצורה בינונית. למידה מטעות אומרת שמעכשיו חוגרים מאחור (בלי קשר שזה גם חובה בגלל חוק), אבל אין לך מושג כמה ויכוחים היו לנו על זה שהיא לא רצתה לחגור ועוד אמרה לי שמאחורה זה לא חובה, ולא משנה כמה פעמים אמרתי לה שהחוק אומר שזה חובה, לאחרונה היא באמת התחילה לחגור (אולי בקרוב היא תתחיל לכתוב ביומן שלה...) 3) אני לא חושב שאני יודע יותר טוב ממנה, יש הרבה מאוד דברים שהיא יודעת יותר טוב ממני, אבל אם היא עושה משהו שכבר היה לי איתו ניסיון או לחילופין לחשוב עליו יחד, לא כדאי להקשיב ולראות אולי יש משהו בזה? ולא ישר להיכנס לאנטי רק בגלל שאני אמרתי את זה? 4) היא טוענת שאני כן תומך בה בלימודים אבל לא ממש הצלחתי להבין איך. 5) ההשוואה לזוג אחר באה רק עכשיו, וזה בא גם ממנה והיא מסכימה איתי לגבי זה. היא הייתה עושה את זה עוד הרבה לפני, וזה היה נראה כאילו לה ולחברה שלה יש תחרות איזה זוג יותר "ממוש" ואיזה הצגות חברה שלה הייתה עושה מולנו עם חבר שלה... אבל זה כבר נושא לשיחה אחרת
6) ברור שמה שרואים בחוץ זה לא מה שרואים בפנים, אבל רואים איך הם מסתכלים אחד על השני ועל הפתיחות שלהם אחד עם השני של 100% !! הוא אפילו אמר לכולם, שהיא מפליצה לידו (סליחה על הביטוי) והיא צחקה איתו... (זה משהו שאני לא הייתי אומר אבל זו רק דוגמה שקרתה) שאלו אותו לגבי תמונה ישנה שלה שבה היא הייתה שמנה, שאלו אותו שאם היא הייתה ככה האם הוא היה מתקרב אליה, הוא אמר שהוא לא בטוח שהוא היה מתקרב אליה, וזהו, היא לא נעלבה ולא כלום. אישתי לעומת זאת נעלבת גם מדברים שהיא חשבה שלהם התכוונתי (נתתי דוגמה לזה במכתב הראשון)

נאה דורש, נאה מקיים

"אם משהו יכול להשתבש, הוא אכן ישתבש", אמר מרפי הידוע שבחרת לאמץ את כינויו. נראה שאתה מתאמץ להוכיח את משנתו בנישואין הטריים שלך. אולי תאמין לאשתך כשהיא אומרת שיש לכם בעיות בתקשורת, במקום לאמר "היא ככה ולעומת זאת אני אחרת"? יתכן אולי שהיא נכנסה למין דיכאון כשהיא חווה ממך ביקורת מתמדת ולחץ בלתי פוסק להשתנות? מה אתה משווה לזוג אחר כשכל מה שאתה יודע עליהם זה מה שמתבטא כלפי חוץ? אתה רוצה שהיא תשווה את ביצועיך לאלו של החבר הקודם שלה (ואל תגיד לי שהיא אמרה לך שאתה יותר טוב – אתה מבין את הדוגמא)? אם המודל שלך לתקשורת זוגית הוא זה שהחברה שלכם צוחקת כשבעלה מספר לידה שהיא מפליצה, יש לך הרבה מה ללמוד. לכו לייעוץ זוגי מהר ככל האפשר. לבד לא תלמדו איך לתקן כי אתה לא מסתכל אל עצמך. בהצלחה

murphy

New member
כמו שאמרת לי שאני מבין את הדוגמה

לגבי הביצועים במיטה כך אני מצפה ממך להבין את הדוגמה לגבי ה"מפליצה" ועוד שמתי בסוגריים שזה משהו שאני בעצמי לא הייתי אומר אלא רק נתתי את זה כדוגמה... לגבי השוואה לזוג אחר כבר עניתי על זה בהודעות קודמות, בקצרה אני אומר שהיא מסכימה איתי עם השוואה הזו, זה בא גם ממנה, ויותר מזה, היא הייתה משווה את הקשר שלנו (עוד לפני החתונה) עם זה של חברה שלה, וזה היה נראה שיש מעין תחרות סמויה ביניהן.... אמרתי שיכול להיות שיש בעיה של תקשורת אבל הוספתי שלפי דעתי הבעיה היא הרבה יותר בסיסית מזה... ואת המשפט האחרון שלך לא הבנתי

זו בדיוק הדגמה לחסימה תקשורתית

שלך, שעליך לטפל בה מהר ככל האפשר. אתה לא מקבל ביקורת, רק מעביר ביקורת. אתה לא קשוב ומוכן לתקן בעצמך. אין פלא שאשתך מאוכזבת.

murphy

New member
אין לי מושג כמה פעמים אמרתי לה

שאני רוצה שם היא תיתן לי ביקורת כי אם יש כזו אני רוצה ומעדיף שזה יבוא ממנה הרבה פעמים זה אכן בה ממנה ושיניתי דעתי בהתאם ד"א כבר היו מקרים שאני אמרתי משהו, היא אמרה משהו אחר, אמרתי לה שהיא צודקת וככה זה יהיה אחרי כמה ימים התברר שהיא שינתה את דעתה אבל לא טרחה לידע אותי ופתאום "מה קרה שאתה חושב ככה..." כששאלתי אותה מה קרה? ושרק כמה ימים קודם לכן זה בדיוק מה שאת אמרת, היא אמרה "שיניתי את דעתי, מותר לי" נכון שמותר לך אבל תודיעי לי כי זה מה שסיכמנו שנינו...

murphy

New member
אתה יודע מה

נגיד שאני כל זה ונגיד שהיא צודקת בכל מה שהיא אומרת אז למה היא התחתנה איתי? למה היא אומרת שכן הרבה פעמים טוב לנו יחד? למה היא אמרה שהיא כן רוצה להישאר איתי?

עשרת הדיברות

אל תעשה- אל תכתוב על אישתך. נקודה. לא משנה כמה שהיא בסדר/לא בסדר אין לך שום זכות לספר כאן דברים עליה. תאר לעצמך איך הייתה מרגיש אם בוקר אחד היית נכנס לאינטרנט ורואה שהאדם הכי קרוב לך בחר לכתוב עליך!!!??? לכן דבר ראשון אני פונה אליך ומבקשת תפסיק עם זה אתה יכול לתת לנו תמונה כללית וזהו. אל תכתוב עליה. ביחוד שאין לנו אפשרות לשמוע את הצד שלה. בנוגע ל "תעשה" תחכה עוד קצת....מבטיחה לחזור אליך!

חזרתי....

למה התחתנת? לא, למה היא. למה אתה? לחץ הורים? לחץ משפחה? החברים מסביב שמתחתנים? האם לפעמים את חושב למה עשיתי את זה? יש רגעים שטוב לך? יש רגעים שאתה זוכר שהיה כייף איתה? האם אתה רואה את עצמך בתוך ה"בלאגן" הזה שאתה מספר מצליח בעצמך/בכוחות עצמך לשנות שיהיה טוב? במקום להתלונן - האם אתה חושב שיש פתרון חוץ מלכפות את דעתך עליה? האם היית באמת מעדיף לחיות עם משהו ש"נוצר" מהביקורת שלך? האם אתה מסוגל לקבל בזוגיות משהו שיהיה שונה ממך? האם אתה באמת אוהב אותה? האם אתה מבין אותה? או מנסה להבין את הצד שלה? האם תהיה מוכן לחיות איתה גם בידיעה שיתכן וזה מצב נתון? אני לא רוצה שתענה לי אני מבקשת ממך לבחון עם עצמך את השאלות האלו הרי ברור לך שתמיד אפשר לעצור וללכת ולהגיד די זה לא מתאים אבל אני מאמינה שאתה רוצה לתקן ומוכן לשנות ובאמת ששמחתי לקרוא שהחלטתם ללכת ל"יעוץ" אל תתן לחיים לגלגל אותך תשלוט בנעשה ועצה שמישהי בעבר כתבה לך- אני מקוה שמבחינת "תכנון משפחה" - זה לא אידיאלי כשדברים עומדים על כרעי תרנוגלת....

murphy

New member
אני התחתנתי כי אני אוהב אותה

ואני רוצה שיהיה לה רק טוב, כמו שזה נשמע ממנה להיות איתי לא עושה לה טוב כמו שרשמתי, ביחסים ביננו היא אישה מדהימה ואין לי שום תלונה הבעיה מתחילה בדברים שקשורים אליה... ואין צורך שאפרט שוב אתם יכולים להגיד, זו היא ולא אתה אז למה אתה מתקרצץ ואני אומר שבתור בעלה אני לא יכול לשבת בצד ולראות אותה סובלת/עצובה/מדוכאת/כבד לה, לגבי דברים, אני אחד שכשמשהו מפריע לי אני עושה עם זה משהו, אצלה היא קודם חושבת על אחרים ואחר כך על עצמה, אמרתי לה שזה בסדר כל עוד זה לא פוגע בה, העניין הוא שזה פוגע בה ומאוד!! וכשזה פוגע בה קורים 2 דברים: היא נעשית עצובה ויורד לה החשק והדבר השני זה שהיא מאבדת עניין גם אם זה משהו שרק לפני שניה היה הדבר הכי חשוב לה (נתתי דוגמה לזה), כשהיא באה אלי עם בעיה היא מצפה שאחבק אותה אנשק אותה ואומר לה שיהיה טוב. אני במקום זה אומר לה מה אני חושב שכדאי לעשות, כזה אני כבר מזמן ולא מלפני 5 חודשים. אני יודע שכשהיא כן הזיזה דברים, הדברים קרו לטובתה והיא הייתה מאושרת, אבל כמו שאמרתי שללמוד מדברים שלה היא לא לומדת בדיוק כמו מטעויות שהיא עושה...

מרפי

חמישה חודשי נישואין וכבר כל כך הרבה טענות וטרוניות וככל שקראתי את הודעתך חשתי מין מחנק כאילו כלוב סוגר עלי וקירותיו הולכים ומצֶרים את נשימתי ואני לא אשתך רק קוראת מהצד לא מסוגלת אפילו לדמיין איך היא מרגישה אם לא תתן לה את המרחב לו היא זקוקה, אם לא תיתן לה את החופש לעשות דברים ולפעול כראות עיניה מבלי לבקר אותה, לנסות להעמידה באופן שיטתי על טעויותיה, אם לא תחדל "לייעץ" לה על כל צעד ושעל, סופו של דבר יהיה שהיא תברח !!! ואם אתה אוהב אותה כפי שאתה אומר, הרי זהו הדבר האחרון אותו אתה מבקש. תן לה מרחב !!! תתחיל להתבונן לתוך עצמך ולבחון את דרך התנהגותך והתנהלותך במערכת הזוגית שלכם, נסה לתקן בעצמך את עצמך במקום לנסות לתקן ולשנות אותה ואל תנסה להיות שוטר לאשתך החלטתם ללכת לטיפול, תלכו תן ל"מטפל" לשאול את השאלות אל תנסה לערוך איתה עבודת הכנה (זה לא בית משפט ואין צורך להתכונן לפני מתן עדות) תן למטפל למצוא את הדרך אל לבה ואל לבך לו הכלים והמיומנות ואז, אולי, תוכלו למצוא יחד את הדרך אל האושר

murphy

New member
אז נשאלת שוב השאלה

אם אני כל כך רע למה היא התחתנה איתי?? זה רק גורם לי לחשוב יותר שאנחנו לא מתאימים

למעלה