העמסת סוכר 100 גר'

gigish

New member
העמסת סוכר 100 גר'

אני בהריון שבוע 26. קיבלתי את התוצאות של ההעמסת סוכר (100 גר') ולפי מה שאני מבינה סוכרת אין לי. (ב-50 גרם התוצאה היתה 147). א ב ל: יש משהו קצת מוזר בתוצאות: GLUCOSE (0) 71.00 MG/DL GLUCOSE 60´ 170.00 MG/DL GLUCOSE 120´ 123.00 MG/DL GLUCOSE 180´ 44.00 MG/DL זה אומר ששעתיים אחרי שהגלוקוז שלי טיפס ל170 הוא צנח ל44 (שזה פחות ממה שהוא היה בצום... ). יש לציין שבבדיקה הרגשתי טוב, אולם 5 דקות אחרי שיצאתי מקופת החולים כמעט התעלפתי ברחוב - היתה לי סחרחורת + זיעה קרה + דופק מהיר וטיטפטיפה תחושה של רעד. השאלה היא האם לנפילת הסוכר הזו יש איזושהי משמעות או שהעיקר שאין ערכים גבוהים וזהו?

העיקר שאין ערכים גבוהים

שלום לך, העמסה של 100 גר של גלוקוז טהור דרך הפה איננה גירוי פיזיולוגי רגיל. הוא מביא בעקבותיו שיחרור של כמות גדולה של אינסולין שמסביר את הירידה שבאה אחרי זה. יש תמיד ירידה, היא לא חייבת להיות נמרצת כזו ומלווה בסימפטומים של היפוגליקמיה, אבל אני לא חושבת שאפשר לעשות מכך הרבה. ירידה כזו נראית לעיתים, במיוחד אצל נשים. מכוון שהריון הוא מצב שמלווה בתנגודת לאינסולין, זה שהסוכר שלך ירד כל כך נראה לי דווקא מעודד. בקיצור, אין כאן בעיה שצריכה להדאיג אותך.

למעלה