העמותה לחקרהתמותה.

Cartman

New member
העמותה לחקרהתמותה.

אוקי, כפי שכתבתי בהודעתי הכותבת, הזמנתי את העמותה ואת מפלצות. אחרי ציפיה של מספר ימים קיבלתי אותם. אתחיל בכך ש´מפלצות התהילה´, דיסק ששמעתי אולי פעם עותק צרוב שלו ואני מכיר רק חלק קטן מהשירים שבו, הוא דיסק ממש מעולה. באמת, להוריד את הכובע בפני בנאי-ברכה. ה´עמותה לחקר התמותה´ לעומת זאת... מהדיסק עצמו אני מכיר כבר את כל השירים ושמעתי אותם פעמים רבות. באמת, שירים טובים, במיוחד ´הכוכבים דולקים על אש קטנה´ ו´אז למה לי פוליטיקה עכשיו´, אבל האסופה של כולם ביחד, איך אני אגיד את זה, מעייפת כזאת. זה כנראה בגלל שברכה הלחין את כל השירים בעצמו וגם כתב את כולם, חוץ מכמה שכתב ביחד עם יובל בנאי, אבל הלחנים מאוד דומים בסגנון. זה די מטריח לשמוע את כולם ברצף כשכולם נשמעים באותו סגנון, לא כמו למשל ב´משינה 3´, שגם משם הכרתי כבר את כל השירים, אבל זה בכל זאת תענוג בשבילי לשמוע אותו. לכן העמותה ירד ברשימת האלבומים האהובים עליי למקום השלישי, אחרי ´מפלצות התהילה´ ו´משינה 3´. הייתי רוצה לשמוע עוד דיעות בנוגע ל´עמותה´, אם למישהו יש משהו להוסיף בנושא.

Kuki Master

New member
לדעתי

העמותה הוא אחלה דיסק....אין כמו "המשפט"..שוב...אחלה דיסק אני יותר אוהב את הדיסק " להתראות נעורים שלום אהבה" אבל אני הכי אוהב את "מכונת הזמן"

האלבום הכי טוב לפי דעתי.......

לא יודע אם אפשר להכניס לאלבומים אהובים את מכונת הזמן כי הוא אוסף ולא אלבום. הביצועים שם מעולים ושווה לאללה!!! הדיסק ששמעתי הכי הרבה פעמים בלי אוספים אני יצתרך להגיד שהאלבום הכי טוב הוא..... "גיברותי ורבותי" אין עליו מקום שני אני יבחר את "משינה 1" שלישי מגיע "מפלצות התהילה" רביעי "שיא הרגש" חמישי "להתראות נעורים שלום אהבה" שישי "משינה 3" שביעי "העמותה לחבר התמותה" שמיני "משינה 2" מצטער משינה 2 אבל אתה האלבום היחידי שאני לא מכיר בו שירים העמותה לחקר התמותה אלבום ענק!!!! זה שהוא יצא שביעי זה לא בגלל שהוא לא טוב פשוט כולם מצויינים

הוא לא אוסף

חלק ממנו אוסף אבל יש בו שירים חדשים שזה הופך אותו לאלבום בשלחתי פעמיים את האלבומים כי זה כל כך קשה לבחור אבל זה עם ה 1 2 3 זה המעודכן יותר ולא הראשון שני שלישי

האלבום הכי טוב לדעתי....

מכונת הזמן והאוסף השני לא נחשבים כי הם אוספים ולא אלבומים הנה סדר העדיפויות שלי 1. גיבורתי ורבותי 2. משינה1 3. להתראות נעורים שלום אהבה 4. שיא הרגש 5. מפלצות התהילה 6. משינה3 7. העמותה לחקר התמותה 8. משינה2 אני יודע שמשינה 2 יותר טוב ממקום 8 אבל הוא האלבום היחידי שאני לא מכיר ממנו שירים. העמותה לחקר התמותה אלבום ענק!!! זה שהוא יצא שביעי זה לא מדד כי שאר האלבומים שלהם גם ענקיים

איז

New member
העמותה - דעתי...

אני אישית לא מת על העמותה לחקר התמותה. למרות שהסגנון שם היה יכול להיות די נחמד, לא יודע, אני פשוט לא כל כך אוהב את השירים שם... השיר היחיד שממש אהבתי משם זה "למה לי פוליטיקה עכשיו", אבל יש שם הרבה שירים שנשמעים לי קצת ילדותיים... העמותה לחקר התמותה, מכונית, אחכה לך בשדות... למרות שהם נחשבים פחות או יותר ל-"להיטים", אני לא כל כך אוהב אותם.

Gaus

New member
העמותה...

הוא דיסק מצויין שמבטא את השינוי של משינה באותה תק´, זה לא נכון להגיד שכל הרצועות בו נשמעות אותו דבר, שכן אין זה כך.. כמו כן לא נכון להטיל את ה´אשמה´ לכך על ברכה, מאחר שברוב הדיסקים של משינה ברכה הוא הכותב הבולט והוא הכותב האחרון שממחזר את עצמו.. פעם קראתי ראיון עם מוזיקאי שאמר שקריטריון לאלבום טוב זה שיש באלבום לפחות שלושה שירים שהפכו לקלאסיקות שמזוהות עם האומן, ועל פי קריטריון זה, אין ספק שהעמותה הוא אלבום טוב.. (שיר הנושא, למה לי פוליטיקה, הכוכבים, אחכה לך בשדות ועוד) כמוכן, מה שמיוחד בדיסק זה שהוא הוקלט נורא מהר, בסה"כ בשבועיים, וההקלטות נעשו כמעט כמו הופעה חיה, באולפן, בסיישן אחד כל הכלים יחד, מה שנותן את הצליל, והגרוב המיוחד של הדיסק הזה.. לגבי דירוג אלבומים.. אני מסרב לדרג.. אך אני מוכן רק להגיד, שללא ספק האלבום הטוב ביותר הוא מפלצות-התהילה שספק אם יצא כמותו בכלל בארץ.. אורן.

למעלה