העם הנבחר

dry red wine

New member
העם הנבחר

רציתי להתיחס בקצרה להבדל בין יהודים ו"גויים". היהדות טוענת: אנחנו "העם הנבחר". במילים אחרות - הגויים נחותים מאיתנו. שאלה: איך היית מרגיש, אם היו אנשים שמצהירים שאתה פגום ולוקה בחסר, ואילו הם האדם האמיתי והראוי...? היית אומר, הם מתנשאים. ומה אם הם היו פורסים על זה את חסותו של אלוהים בורא העולם ושוללים כל השקפת עולם אחרת? היית אומר שהם הגזימו. ומה אם המתנשאים האלה היו מקימים מדינה, ובחוק היסוד שלה הייתה ההבדלה בין יהודים לגויים? היית סולד מזה. ואם לאורך ההסטוריה הם היו בעלי השפעה בולטת בכלכלה, בפוליטיקה העולמית ובמדע, ללא כל פרופורציה לגדלם באוכלוסיה? היית באמת מתחיל להתעצבן. במילים אחרות אני טוען שיש קשר בין הטענה שאנחנו העם הנבחר לבין האנטישמיות לאורך ההסטוריה ועד היום. אגב אתה לא צריך להיות יהודי דתי. עצם העובדה שאתה מגדיר את עצמך יהודי = שונה מהגויים, אתה כבר מעורר אצלהם את השאלה: מה בעצם אתה טוען? שאתה נבחרת מעלינו ? (כן, זה הפירוש המקובל והמקורי, אפילו מי שמעולם לא קרא אף פרק בתנך יודע את זה) מבחינה זו דווקא יהודי חילוני\אתאיסט, מדגיש הכי חזק את ההתנשאות. (כי בעצם אין שום משמעות להיותך יהודי חוץ מההבדלה שאתה מבדיל את עצמך מה"גויים"). בקשה חשובה: היות שאת הדיון הזה כבר ניהלתי עם אנשים רבים יהודים וגם גויים (יחסית באופן די מעמיק), לכן בבקשה לפני שאתם עונים לי, אני ממש מבקש להיות נדיבים ולהקדיש מזמנכם מחשבה לשורות הבאות: 1. חלקכם אולי יענו לי ש"הגויים" לא כל כך מודעים כי זה רחוק מהם, כלומר זה לא באמת קשור לאנטישמיות. אבל לצערי אני מתרשם שהם מכירים ואף יותר רגישים מאיתנו לעניין. אמנם בדרך כלל זה מתחת לפני השטח, אבל זה קיים. 2. אחרים ילכו בכיוון של שלילת ההתנשאות מרעיון הבחירה, כלומר שהעם הנבחר זה לא באמת התנשאות וכו'... העניין הוא שבמציאות בעיני הגויים זה כן מתפרש כהתנשאות, ואם יורשה לי אני מבקש לכוון את האשכול הזה לנקודת המבט הזו שלהם. 3. יש גם מי שיטען: כל גוי יכול להתגייר ולהיות יהודי. ואכן, לפי היהדות זה נכון... אך זו שוב נקודת המבט היהודית. כלומר מנקודת המבט של האחר, עצם הטענה שאתה שונה אינה מקובלת, ונתפשת כחוצפה עמוקה. ("תראה - נולדת גוי אז אתה נחות, ואני נבחרתי להיות מעליך. בכל זאת אתה לא מקרה אבוד, ריחמו עליך המסכן וזרקו לך עצם, תוכל לחתוך את ה-"ז" ולהתעלות למדרגה שלי
. 4. חלק אחר יגידו - נכון! לשמור על זהות יהודית זה קטע פרימיטיבי, חסר הגיון וחסר כל בסיס ריאלי. הבעיה עם זה שהמדינה שלנו מבדילה בין יהודים לשאר העולם וזו למעשה אמירה ברמה בינלאומית. האם הדרך היחידה להתנער מאחריות לזה היא לעזוב את הארץ ולהתבולל? השאלה מה לגבי אלה שכן אוהבים את הציבור הישראלי, ומצד שני פוחדים לתמוך ברעיון מדינת כל אזרחיה. אני מזמין את מי שזה מדבר אליו ורוצה לחשוב יחד (יש לי כמה רעיונות לדברים שאפשר לעשות בהקשר), לכתוב לי הודעה פרטית ולהשאיר מייל ונדבר באופן פרטי. תודה להתראות

למעלה