העם בחר סרג'יו!

lexigali

New member
לא עובד. לא יודעת למה.

כתבה מתוך ynet על "גבעת חלפון" שנבחר לסרט הישראלי האהוב ביותר.

lexigali

New member
LOL. תודה. איך עשית את זה?

וגם: למה, בעצם, קוראים לזה גבעת חלפון?

אוֹחַ

New member
אולי ע"ש השיכור מ"חגיגה בסנוקר".

כן, קראו לו חלפון. או שאולי טעו ב'טופס העברת דיונה', ותחת "שם בעל הנכס" כתבו 'חלפון' במקום 'חסון'. איך עשיתי את זה? לא מבין מה הסתבכת. בעצם אני מבין: זה החום, המתח, המלחמות...

פלפל.

New member
כל הכבוד לצה"ל!

תחזקנה ידינו... מדי כמה שנים (ובדרך כלל בימי העצמאות) נבחר "גבעת חלפון" כסרט הישראלי האהוב ביותר. בכל שנה, בערך באותה התקופה, מתפרסמת באחד העיתונים גם כתבה על צה"ל והקולנוע הישראלי. השנה מצאתי כתבה כזו, על קומדיות (קולנועיות וטלויזיוניות) שנעשו על הווי הצבא והמילואים, כאן, באתר גלובס. (אם נדרשת הרשמה לקריאת הכתבה הכנסו עם הפרטים הללו: כתובת - [email protected] סיסמה: bugmenot ) ובקשר לשם הסרט, מתוך הכתבה: "כותרת הסרט "גבעת חלפון אינה עונה" קורצת לסרט אחר, סרט שאם יראה את סרג'יו קוסטנצה קורץ לעברו לא יבין ודאי מה הוא רוצה מחייו, סרט שהיה להפקה הקולנועית הגדולה הראשונה בתולדות מדינת ישראל, "גבעה 24 אינה עונה" (55')... סרט זה, דוגמה מובהקת לתעמולה פטריוטית בוטה שחיונית כל-כך בשלב גיבוש הזהות הלאומית של עם מהגרים במדינתו הצעירה, גולל את סיפורם של ארבעה לוחמים המסבירים מדוע נעשו ציונים הלוחמים למען ארצם, וזאת שעה שהם עושים את דרכם בלב קרבות מלחמת העצמאות אל עבר "גבעה 24"".

shellyland

New member
למה לא?

ואם היו קוראים לו סוויסה או תורג'מן היתה נחה דעתך? סתם. ע"ש הגיבור. סרג'יו וג'ינג'י יותר טוב?

lexigali

New member
איזה גיבור? הגיבורים הם

חסון, קונסטנזה וג'ינג'י! מי זה חלפון??

shellyland

New member
וואלה. טעות שלי. אני כה דבילה.

חשבתי שחסון הוא חלפון.

shellyland

New member
אחד אלוהינו!

ונזכיר בהקשר הזה את השורה "וגבעה 24 עדיין לא עונה" מהשיר ספירת מלאי.

מוגג

New member
וכדאי גם לציין

(בעצם לא כדאי אבל בכל זאת אעשה זאת) שהשם הוא הפרט היחידי הסביר בסרט. וגם אני סבור שהוא נובע מקריצה כפולה - למערכון של הגשש ולסרט הגבורה "גבעה 24".

למעלה