העם אמר את דברו!!!!

CANDY MAN

New member
העם אמר את דברו!!!!

59 אחוז תומכים בפינוי התנחלויות!!! סוף סוף סקר שמראה שישראל איננה מעוניינת בהתנחלויות! עכשיו נשאר לממשלה רק להעיף אותם מהשטחים רק חבל שזה לא יקרה בתקופת שרון! יציאה של מתנחלים מכל השטחים - כן !!!! יציאה של צה"ל מהשטחים - לא!!!! עד שלא יחסול הטרור לצה"ל אין מה לצאת מהשטחים. ישראל היא מדינה חזקה ועצמאית ולא יכול להיות שחבורה של מחבלים עלובים ישתקו אותה. בשום מדינה בעולם דבר כזה לא היה קורה והגיע הזמן שעם ישראל יבין זאת. זאת לא רק מלחמה נגד הטרור אלא גם מלחמה על הבית ועל העצמאות שלנו! תנו לצה"ל להמשיך!!! לנצח.
ותעיפו כבר את המתנחלים.

CANDY MAN

New member
מסיבה אחת - ריאליות.

אני לא מאלה המפגרים שחוזרים מיליון שנה אחורה כדי להתווכח מי היה כאן קודם. אני מסתכל על המצב הנוכחי ומבין את המציאות! והמציאות היא כזאת: כל השטחים שעליהם יושבים המתנחלים הם שטחים שיש בהם רוב ערבי וממש לא מעניין אותי שהם היו שלנו לפני 40 שנה או לפני מאתיים שנה. עכשיו הם שלהם וזהו. אותו דבר גם כלפי ירושלים! אם בצד המזרחי יש רק ערבים וגם ככה אף יהודי לא מתקרב לשם אז למה להתעקש? אבל אם מחבל מתאבד שנשלח מיישוב ערבי רוצה להתפוצץ בעיר שלי זה כבר סיפור אחר מבחינתי! לי אין כל בעיה אם הפרדה וממש לא איכפת לי שהם יירקבו להם שם בזבל של עצמם ואנחנו נחייה פה בשקט אבל גדר ההפרדה שאתם מציאים כדי למנוע פיגועים היא לא פיתרון כנגד הטרור. הפיתרון היעיל ביותר והיסודי ביותר הוא כניסה של כוחות צה"ל לשטחים כדי לחסל את הטרור! וזה אפשרי, וראינו שזה אפשרי. הפיגועים לא הופסקו סתם פתאום! הם הופסקו כי צה"ל זעזע אותם חזק!! אם הוא היה ממשיך את המבצע אני מאמין שהוא גם היה פוגע בהם בצורה אנושה ביותר. מה ששלנו שלנו ומה ששלהם שלהם וכיום אין טעם להסתכל לימי התנ"ך ולראות מי היה פה קודם. האידאולגיה של המתנחלים סתם גורמת לחיילים מתים ולעשרות מתנחלים שנרצחים ואני ממש לא בעד רצח שום ישראלי או יהודי לא משנה מה דעתו. אבל..., מצד שני אני גם לא חושב שאנחנו צריכים להחזיר את רמת הגולן, מבין. מה שהי היה ומה שקרה קרה ואם הם בחרו לפתוח במלחמה עלינו אז פתאום שלושים שנה אחרי הם רוצים את השטחים שלהם בחזרה לאחר שמאות אלפי ישראלים התיישבו עליהם? לא ולא הם כעט חלק ממדינת ישראל לעולמים. אני מסכים להיות ריאלי לשני הצדדים ולכן המתנחלים חייבים לעזוב.

guypele

New member
הערונת:

בגולם גרים רק 13.000 יהודים - כך שמעבר לאלמנט הביטחוני אי-החזרה היא יותר עיניין של עיקרון.

CANDY MAN

New member
מה זה משחק כדורגל? האמת...

אין דבר כזה עקרוני. אנחנו מנהלים מדינה לא שוק שחור. בשטח שכבשנו מסוריה חיים כמה עשרות אלפי ישראלים (יותר מ-13000 בטוח) והמקומות שכבשנו הם אסטרטגים בצורה בלתי רגילה. אני אפילו לא מדמיין את ישראל בלי החרמון ורמת הגולן. לך אולי ממש לא איכפת מה יקרה למדינה הזאת כי אתה ממש לא רוצה לחיות פה (אני מבקש שלא תהפוך את זה לריב כי אני לא מנסה להעליב אותך - אתה אמרת בעצמך שהיית עובר מכאן לו יכולת) אבל לי חשוב שאנחנו ניהיה מוגנים מכל כיוון ומסירת רמת הגולן והחרמון פירושם התאבדות לישראל. הסורים הפסידו את השטחים הללו במלחמה שהם יזמו (או התלהבו ביוזמת מצרים) ולכן עליהם לשאת בתוצאות אין פה שום עיקרון אל רק הגיון וחשיבה אסטרטגית (למדנו על זה אפילו בהיסטוריה)

m y s e l f

New member
חזרתי עכשיו

בטח שמתם לב שלא הייתי בחמישי-שישי-שביעי לחודש, זה מכיוון שחזרתי ממסע גדנ"ע ברמת הגולן. כמה דברים: 1. המקום הזה מ-ד-ה-י-ם-! לא לוותר עליו אף פעם!! 2. לפני שכבשנו את האיזור הזה, הסורים התקדמו עד קו הגבול, וירו על היישובים שהיו קרובים לגבול, והציקו להם. אז יהיה סבבה - מצד אחד כל הקטע של מה שמתרחש בשטחים, קטיושות על יישובי הצפון, ומכיוון שספגנו שניים נקבל את השלישי מתנה - קטיושות ופגזים גם על יישובי הגליל המזרחי. חוץ מזה על החרמון נמצאים המון מכשירים ונשק מתוחכם כולל ראדארים ומוצבים מאוד גדולים, ויש לכך סיבה - זה פשוט מקום אסטרטגי שאי אפשר לוותר עליו. השטח מהחרמון שנמצא בשליטת ישראל הוא עשירית מכל החרמון, ושטח רמת הגולן הוא חצי אחוז משטח כל סוריה, אז בחייאת - זה לא שהם לא רוצים שלום בגלל שאנחנו לא מחזירים את רמת הגולן, אם הם באמת היו מעוניינים בשלום, לא היה אכפת להם על חצי אחוז מהמדינה שלהם. בשבילנו אגב, זה כמעט חמישית משטח מדינת ישראל כולה כולל יש"ע.

Vendetta

New member
קודם כל - ברוך השב

מקווה שנהנת משהותך ברמת-הגולן. אני מסכים איתך לחלוטין, רמת-הגולן היא מקום בעל חשיבות אסטרטגית עליונה. מי יודע איפה היינו אם לא היה לנו את רמת-הגולן במלחמת יו"כ, הסורים היו יכולים להתקדם חופשי וליהעצר במטולה או אף רחוק משם.

guypele

New member
נו....

קודם כל שהפרוטוקול ירשום כי גם אני לא שש להעניק לסורים את הגולן... דבר שני - תבדיל בין העובדה כי אני למרות היתרונות הרבים והמשמעותיים, מעדיף לחיות בארץ אחרת, לבין האיכפתיות. בטח שאכפת לי, אכפת לי כי אני עדיין חי פה ואכפת לי כי אי אפשר להשאר אדיש לאי-צדק עוול, וכאן הכי בוער וקרוב אליי. ותתפלא, אני רוצה לעזוב לא בגלל "המצב" ולא בגלל איזושהי הצהרה פוליטית...אלא בעיקר בגלל גורם פעוט לכאורה... אני מאוד-מאוד-מאוד רגיש לשמש (ואני מתכוון הרבה מעבר לסתם אשכונוז לבנבן)... למעשה אסור לי להחשף לשמש בכלל ללא מסנן קרינה גבוה (שהוא שמנוני וגועלי במיוחד, בקומבינציה פטאלית עם לחות מישור החוף והחום)... זה למה תמצא אותי בעשר בבוקר כותה הודעות בפורומים במקום לטייל ולהנות.. תאר לך זה כמו לחיות בקליפורניה ולשנוא שמש, פשוט עינוי אולטימטיבי.. יותר ממחצית השנה אני כמעט ולא יוצא מהבית כך שאני חייב לגור במקום עם מעט מאוד שמש חלשלושה כמו אנגליה או קנדה... אצלי בכל מקרה חוסר ההתאמה המשווע הזה לסביבה גורם לשאול מה אני עושה פה בכלל...תחושה אישית לחלוטין (עובדה שרוב האנשים מסתדרים עם הקיץ הולכים לים וכו´)... עד כאן פינת הוידוי היומית -
=>
=>

Vendetta

New member
דהיינו - אתה ורוב העם

החלטתם שנמאס לכם מהציונות, ורוצים גלות שלישית. בראבו - כל הכבוד, ממש משמח.

CANDY MAN

New member
אלוואי שסוריה הייתה הבעיה שלנו...

במקום המחבלים העלובים והפחדנים האלה שלא בוחלים בשום אמצעים.

אריאל1

New member
רק 59?

לפני חודשיים הייתי יכול להישבע שהיה יותר. אולי אני נהיה סנילי. או שהעם מתחיל לקלוט שלפנות התנחלויות זה לא אפשרות.

CANDY MAN

New member
לא, פשוט העם מתחיל להבין שפינוי...

לא ישנה את המצב הנוכחי כל עוד הטרור חי ובועט ולכן אנשים משנים את דעתם. את ההתנחלויות חייבים לפנות מצד אחד אך את הטרור חייבים לחסל מצד שני ואין שום קשר ביניהם. אפילו לא עקיף.

למעלה