העליתי למאמרים

e-magine

New member
העליתי למאמרים

את עשרת הדיברות של ההתנהגות ברשת. כמובן זאת לא המצאה שלי. אחת מהן אומרת "תראה/י יפה ברשת" הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על העיקרון הזה, מה משמעותו, למה הכוונה להיראות יפים ויפות ברשת, עד כמה זה תואם או נוגד את מהותנו, האם זה דומה למה שאנחנן עושים במציאות? האם יש בכלל טעם בדבר הזה ואיך לדעתנו אנחנו נראים ברשת מתוך המעשים והכתיבה שלנו ולא מתוך תמונות.

אמגין זה באמת מאד מסעיר הנושא הזה

קראתי עכשיו את הדברות וזה הזכיר לי שמיום שנכנסתי לרשת זה אחד הנושאים שהכי הרבה מעסיקים לי את המוח - איך אנשים נוהגים להתנהג ברשת ולהציג את עצמם? כי הרי כאילו הכל פרוץ והכל מותר אבל בכל זאת יש אנשים שלא מתחזים ושומרים על אמותמוסר מסוימות והרבה פעמים אני חושבת על אנשים שמפגינים אלימות ובריונטיות וגם פחות מזה סתם מתבטעים באופן מכוער כלפי אחרים ובשנאה ובעוקץ וכל מיני כאלה אני תוהה איך הם בחיים הלא רשתיים.... אני כל הזמן תהיתי איך אנשים בוחרים להציג את עצמם ולהתנהג כלפי העולם והאחרים ברשת ומה הם מביאים מתוך עולמם הפנימי בסופו של דבר יש אנשים שלא מתרגשים משום בעיה שמתעוררת ברשת כי הם אומרים - זה לא באמת זה עליסה בארץ הפלאות והכל רק קלפים וחלום ואפשר לעשות פווווווווווו והקלפים נעלמים אבל אני בכלל לא חושבת ככה אני חושבת שמילים פוצעות ופוגעות ומרעילות בדיוק כמו שבחיים הלא וירטואליים זה נושא מאד מאד רחב ועמוק כי רק נגעתי בו עכשיו בראשי פרקים מבחינתי

גלישה מכוערת

ראשית לגבי הנושא שהעלתה בטרפליי. אני מחכה לפתיחת פורום בנושא יחסים וירטואליים ושם יהיה לי הרבה מה להגיד בנושא של התנהגות ברשת והתחזות. חלק מההתנהגות הנאותה מופיעה לדעתי אצל אנשים שנפגעו מהתנהגות לא נאותה או מהקלות שבה אנשים יכולים להעלים את הדמות הוירטואלית שלהם ואיתה כם להתכחש לכל אחריות למעשיה. אין ספק, לא חסרים אנשים ש"לא דופקים חשבון לאלוהים" ברשת ומתנהגים כאילו הם לא צריכים לתת דין וחשבון על מה שהם עושים. ואכן לרוב אין מי שידרוש מהם דין וחשבון. בקשר ללהיות יפה ברשת - אני חושב שגולש יפה הוא ההיפך מגולש מכוער. ובכיעור לא מדובר על כיעור פיזי, אלא על התנהגות מכוערת. לא חסרים ברשת אנשים שיודעים פחות מאנשים אחרים או שמתנהגים בצורה תמימה שיכולה להיות מנוצלת לרעה על ידי אנשים "מנוסים" יותר. גלישה מכוערת היא בדיוק הדברים האלו, התנשאות מעל אנשים שיודעים פחות ממך, ניצול תמימות של גולשים אחרים, השתלטות כוחנית על דיונים/פורומים/אתרים. ועוד דוגמאות שונות של ונדליזם וכוחנות והתחזות. עכבר

אמגין ועוד לגבי עשרת הדיברות - שאלה

אליך מה פירוש דע היכן אתה נמצא במרחב הוירטואלי? מה זה אומר מה צריך לדעת פה? לדעת במובן של להתנהג בהתאם לחוקים של אותו מרחב? מה פירוש רוחב הפס של מישהו אחר? מה אני צריכה לכבד פה? מה זה רוחב פס? זה אומר שאין לו מקום ליותרמדי מילים ממני? זה אומר שהאינטרנט שלו אולי איטי מדי ואז מה? ואז אני צריכה לכתוב מעט? סליחה שהשאלות נראות קצת מטופשות אבל במת רוצה להבין עד הסוף הסעיף האחרון "היה סלחן" נראה לי מיותר כי הוא כבר כלול בסעיף 2 לגבי נורמות ההתנהגות וגו´

e-magine

New member
ראי את הלינק לאתר

אליו הפניתי, יש שם הסברים לגבי מה זה רוחב הפס,וגם לגבי דע היכן אתה נמצא במרחב הוירטואלי. אחת הדרכים לא לכבד את רוחב הפס של מישהו זה להציף אותו בהודעות דואר, לזה כבר היית קרבן כמדומני, אבל יש גם דרכים פחות גסות.

למעלה