העלייה הרוסית

kookamanga

New member
העלייה הרוסית

למה כול הזמן מדברים על זה שהעלייה הרוסית רק תרמה למדינה ? נכון שבאו מרוסיה המון מדענים וכאלה ובגלל שבאו יותר ממליון רוסים אז יש יותר חיילים למדינה (או "בשר תותחים") . בתכלס מה שאני רואה זה שיש יותר אנשים על כול מישרה מוצאת ובגלל זה בד"כ השכר הוא יותר נמוך . בגלל העלייה של שנות ה 90 היתה קפיצה מאוד חדה במחירי הדירות - הרי צריך לתת מגורים לכול העולים ונוצר מצב שלאנשים שכבר חיים בארץ היה יותר קשה לקנות דירה . למה הרוסים מדברים רק ברוסית בינהם ? אני מכיר הרבה רוסים שמדברים יפה מאוד עיברית אבל עדיין ידברו בינהם ברוסית והם ידברו בעברית רק אם הם צריכים משהו מהישראלי - רק שתדעו שזה יוצר המון ניכור . לדעתי העלייה הרוסית רק תרמה לבעלי הממון ולתעשיינים כי ככה הם קיבלו היצע יותר גדול של עובדים וככה הם יכולים לשלם פחות על אותה עבודה . איפה שאני עובד יש יותר רוסים מישראלים כאילו שהמעסיק מעדיף את הרוסי - למה ? לעולים החדשים קשה יותר מהותיקים ואין להם ברירה ולקחת כול עבודה בכול משכורת שזה משהו שהישראלי לא יהיה מוכן כי הרי בד"כ הוא כבר שילם את המשכנתא ועל הרכב והוא לא רוצה לחיות על משכורת רעב . נוצר מצב שהישראלים נידחקים קצת משוק העבודה , אני רואה את זה בהרבה מקומות. יש כאלה שיגידו שזה בגלל שהישראלי הוא חוצפן למרות שבתכלס לאט לאט גם הרוסים לומדים מהישראלים "לנצנץ" בעבודה.

danochka

New member
ומאיזה עדה אתה?

בן אדם אתה אשכרא סובל מרגשי נחיתות.ממש בא לבכות...הרוסים השטלטו לו על המדינה.
בטח פיטרו אותך מעבודה אז אתה מחפש אשמים.פשוט פטטי.

kookamanga

New member
את האמת , שלא

פשוט יש לי עיניים. אני אשכנזי מאמריקה ולא פיטרו אותי מהעבודה. אני פשוט רואה שבהרבה מקומות עבודה יש רוב רוסי שבד"כ מדבר רק (!!!) רוסית . לפעמים אני רואה מחלקות שלמות שבהן יש אולי ישראלי אחד או שתיים והרוב רוסים שמקרקרים ברוסית כול היום . אני רואה שיש העדפה כמעט מוצהרת להעסיק רוסים - עובדה שכמעט לרוב העובדים החדשים הם רוסים שבד"כ באים על חשבון ישראלים. אני לא אומר שהרוסים "השתלטו" על המדינה כי בתכלס ההנהלה בכול החברות הם ישראלים לרוב . אני לא סובל מרגשי נחיתות אני סובל מרגשי מיעוט.

danochka

New member
מעניין

אם אתה אשכנזי מאמריקה אז אתה בעצמך רוסי.כי כולם יודעים שכל היהודים באמריקה הגיעו לארצות הברית מרוסיה ואוקראינה לפני 100 שנה.

kookamanga

New member
אתה נשמע לי בחור אינטיליגנט

אל תנסה להתחכם אתה יודע טוב מאוד לאיזה עלייה אני מתכוון.

danochka

New member
יש דבר אחד שאני לא מבינה

אם אתה כל-כך לא סובל את ה"רוסים",אז למה אתה בא דווקא לפורום של רוסים ושופך כאן את הלב.

Drunk Bullet

New member
אז מי אשם?

אם העולה מסכים לעבוד תמורת שכר נמוך, והצבר לא, מי אשם? באמת דבילי ואבסורדי להאשים את זה שמחליט לעבוד תמורת כל סכום, ולא את זה שמחפש משכורת גבוהה יותר, ומסרב לעבוד בעבודות שחורות תמורת שכר נמוך. למה שלא תמשיך עם אותה המנטרה, ותאשים גם את אלפי הסינים והתאילנדים בארץ ש"משתלטים" עליה? אני מוכן להמר על כך, שאם תחזיר את אחרון התאילנדים מהארץ, עדיין לא יהיו מספיק ישראלים שילכו לעבוד במטעי הבננות (ואז שוב יתעורר הצורך בעובדים זרים). במקום להאשים את אלה שילכו לעבוד בכל עבודה בשביל להמשיך להתקיים איכשהו, תאשים את אלה שמקטלגים עבודות ואח"כ מאשימים את העולים ש"תופסים" מקומות עבודה (שאליהם, הצברים, גם ככה לא ימהרו להגיע).

ShekeL 90

New member
"באים על חשבון ישראלים."

משפט מטומטם לגמרי, מי אשם שהמעבידים הם אלה שבוחרים את העובדים שלהם ? הרוסים ? חביבי המלחמה הקרה ארה"ב נגד ברית המועצות נגמרה, עכשיו אתה יכול לשרוף את כל הספרים המפגרים האלה ששטפו לכם את המוח בבולשיט בארה"ב שרוסים הם רעים, הם אנשים שטן וכו....

Kolmus

New member
שלום לך מר קוק

מעולם לא נפל בחלקי להבין למה הויכוח הזה קיים בכלל, הרי כולנו עולים. כל הרעיון מאחורי "מדינת היהודים" היה להעלות כמו שיותר יהודים ארצה או לפחות כך אני סבור. בעצם כל התפיסה שלך שגויה, אתה רואה את המצב כאילו הם באו למדינה שלך כאשר בעצם הם באו למדינה שהיא גם שלהם. לא יאה לך? מפריע לך שהם מדברים ביניהם ברוסית? אתה חושב שמרכלים עליך אולי? סובל מסכיזופרניה? יש לזה תרופות, אבל אם תרצה - נסה לחשוב על זה קצת יותר לעומק. אולי אותם אנשים מתביישים בעברית שלהם? במבטא? אולי פשוט נוח להם לדבר ברוסית? למה ששני אנשים שיודעים רוסית כשפת אם ידברו ביניהם בעברית אותה הם לא יודעים טוב כל כך? מרגיש שאתה נדחק? לבי יוצא אליך.

OnlyNick

New member
הכתובת לא נכונה

העולים סה"כ מימשו את הזכות החוקית שלהם לעלות לארץ, אף אחד לא בא לפה בזדון דווקא כדי לקחת לצברים את העבודה או דווקא כדי לדבר ברוסית. המדינה היא הבעיה, היא זאת שאולי נכשלה בקליטה הולמת של העולים.

לא רק שלא באו בכוח, אלא הישראלים

עשו שמיניות באוויר כדי להביא אותם לכאן.

Old Cat

New member
אכן, העליה... העליה....

הכל בגלל העליה כמובן. הנה, כאשר הגיעו המהגרים מרוסיה ומפולין לניו יורק בשנות העשרים, באו בטענות דומות האירים שהגיעו לשם כמהגרים בעצמם זמן לא רב לפניהם וכאשר מגיעים היום הבורחים ממכסיקו או מקובה הרי שצאצאי אותם רוסים באים בטענות....... במשך שנים רבות, עד שמת הדור המקורי שהגיע משם, היו בניו יורק שכונות שלמות בהן דיברו רק איטלקית. המתן איזה ארבעים שנה, ותראה שגם כאן הדור שהגיע בגילאי ארבעים-חמישים כבר לא יהיה איתנו והנה פחות אנשים ידברו רוסית ברחוב ובמקומות העבודה. ולשאלות שהעלית: מחירי הדירות קפצו באופן לא רציונלי לא בגלל העולים אלא בגלל שהממשלה או מי שאחראי לכך לא חזו את הביקוש הגדול ולא נערכו לספק אותו. בכלכלה חופשית, כאשר יש ביקוש גדול ופתאומי - יש עליית מחירים. היתה יכולה הממשלה לעשות כמו עשרים שנה קודם לכן, להשקיע בבניית דירות באיכות בינונית אך בעלות נמוכה באיזורים שונים בארץ, ובמקביל לפתח מקורות תעסוקה מגוונים באותם איזורים, ולאפשר דיור ציבורי בזול שלא ישפיע על שוק הדירות החופשי. אבל זה היה כאשר הממשלה ניהלה את המשק והכלכלה ולא השוק החופשי והקבלנים ניהלו אותו, כאשר הממשלה היתה אחראית לאזרח. במקום זה הממשלה (וכל הממשלות) אז החליטה להשקיע במקומות ארחים, ועובדה היא שעולים (וגם ישראלים) שרצו לגור שם היכן שהממשלה החליטה להשקיע יכלו להגיע מהר מאד בסיבסוד ממשלתי כבד מאד (שאותו שילמו כל משלמי המיסים כמובן) לוילה עם גינה. נכון שלא היתה שם עבודה מתאימה בשפע אבל זה לא בדיוק מה שהיה חשוב מבחינת החלטות הממשלה. להבדיל משנות השבעים, כשאר העליה מברה"מ (לשעבר) היתה טיפין טיפין ולא בשטף אחד גדול, הרי שבשנות התשעים הקליטה לא נעשתה בשכל רב. הרי היו לנו כבר שוק חופשי ומדינה עם כלכלה שדוגלת במניעת התערבות ממשלתית וכלכלה קפיטליסטית למהדרין בה המדינה פחות ופחות אחראית לאזרחיה. אשר על כן הממשלה פחות עשתה לקליטת העליה ויותר דיברה על קליטת העליה. זו גם הסיבה העיקרית בגללה פחות אפשרויות ללימוד עברית היו, פחות אפשרויות לקליטה והטמעות בחברה הישראלית. אל תשכח גם כי עולי שנות השבעים (ולפניהם) היו בעקיר וכמעט תמיד עולים שהגיעו מדחף של ציונות טהורה. בקרב עולי שנות התשעים רבים מהגרים כדי לצאת מרוסיה בה התנאים הפכו בבת אחת לבעייתיים. ברור ורק טבעי הוא שבהעדר אופציות אחרות, כאשר אומרים להם: " קחו קצת כסף ותסתדרו בעצמכם" , הם יתרכזו באיזורים מוגדרים ויצרו שכונות בהם השפה הרוסית היא השלטת. אילו היתה הממשלה שלנו פחות מתקדמת בעניני שוק חופשי ותיאוריצת פרידמן ונתניהו ויותר נוקטת בשיטות ודרכי ממשלות מפא"י/המערך לדורותיהם, הרי שהמעורבות הממשלתית והתכנון היו מאפשרים מניעת בעיות במקום לחפש כיצד לפתור אותן לאחר שנוצרו. כאשר המשק נאלץ לקלוט מעל מיליון עולים, רובם משכילים ובעלי מוטיבציה גבוהה, ואין תשתית תעסוקתית מתאימה הרי שתמצא מהנדסים ורופאים מנקים רחובות ושוטפים כלים במסעדות, תמורת כל שכר העיקר להסתדר ולהתפרנס ולא לבוא בדרישות לממשלה. זו שאלה של תפיסת עולם, חינוך ודרכי גישה לחיים שעליהם חונכו שם. באופן טבעי, במשק חופשי קפיטליסטי פתוח, כאשר יש היצע (עובדים) הרי שמחיר יורד (שכר עבודה). כאשר בא מהנדס חשמל ומכון לעבוד כשוליית חשמלאי בשכר מינימום כי בתרבות עליה גדל מחנכים לעבודה כערך וכמהות ולא רק "קומבינה" לעשות כסף, הרי שהמעסיק יעדיף אותו על פני צעיר ישראלי שגדל בשלושים השנים האחרונות על האמונה שלעבוד בעבודות כפיים צריכים הערבים ואילו הישראלי צריך "קומבינה" ולעשות "מכה" מהר בלי ללכלך את הידיים. כאשר המעסיק רואה את ההבדל באיכות עבודה ובתמורה והוא צריך עוד עובד הרי שבאופן טבעי הואט ישאל את העובד אם מכיר חברים ומכרים במקצוע ובאופן טבעי הוא ימליץ על חבר שגם הוא דובר רוסית, שהרי רוב חבריו הם מאותן ארצות. זה תהליך טבעי ומובן בכל הגירה גדולה בכל מדינה בעולם. צריך להזכיר לך שמדובר בשוק חופשי ומשק של כלכלה חופשית? תבוא בטענות למעסיק על שהוא מעדיף עובד משכיל יותר, חרוץ יותר ובשכר נמוך יותר. לגבי התרומה למדינה: יש עבודות חקר שלמות של כלכלנים המוכיחים שהגידול בתוצר ובשגשוג המשק בסוף שנות התשעים הם בזכות התוספת בכוח אדם משכיל וחרוץ מתחילת שנות התשעים שבתוך שנים ספורות הפך לבסיס לכלכלה הישראלית. בדומה לכך גם היכולת של המדינה להתאושש ממלחמת יום הכיפורים בשנת 1973 היתה במידה רבה בזכות העליה ה"רוסית" של תחילת שנות השבעים. ולסיום: משנת 1948 עד שנת 1952 קלטה מדינת ישראל עולים פי 2 מאשר אוכלוסייתה בשנת 1948. זאת בהתאם לגישה על פיה המדינה קמה כדי להיות בית לאומי ליהודים ומקום לכל יהודי שירצה לגור בה. בשנים 1948-1951 היו תנאים קשים הרבה יותר, בערים הגדולות משפחות גרו בדירות משותפות כמו ברוסיה דאז. הרבה פחות יללות ותלונות שמענו מאלו שכבר היו כאן שנים והיו מבוססים ונשאו בעול הקליטה מאשר אנו שומעים היום ממי שצריכים לתרום הרבה פחות וממי שבמקום להשקיע בעצמם ולהתחרות יודעים בעיקר לבוא בטענות.

למעלה