העלה הקט-ן..

קטנטונת

New member
העלה הקט-ן..

בס``ד אז מה אם עבר ט``ו בשבט?? אולי אתם מכירים את השיר החביב הזה, ואולי לא.. :) עומד לו עץ בצידי דרכים מושיט לצד ענפים רכים ולפתע עלה קטן נתלש על הארץ הוא גלש צ(ד)יק עומד שם ומתפלא ושואל הוא את העלה ``אמ(ממממ)ור נא מדוע ועל מה הושלכת לאדמה?`` והעלה לצ(ד)יק עונה ``לא אני כאן הממונה, הענף לפתע פתאום נרעד ואותי השליך לעד!`` ``ענף, ענף הממונה, אולי תיתן לי מענה מדוע לפתע אתה נרעד ומשליך העלה לעד?`` והענף לצ(ד)יק עונה ``לא אני כאן הממונה הרוח לפתע פתאום נשבה והעלה היא סחבה``. ``רוח, רוח הממונה אולי מענה תתני לי נא מדוע לפתע פתאום נשבת ואת העלה סחבת?`` הרוח לצ(ד)יק עונה ``לא אני כאן הממונה המלאך שלי עלי ציווה ופתחתי בנשיבה``. ``מלאך, מלאך הממונה אולי תיתן לי מענה על הרוח מדוע תצווה לנשוב על העלה``. והמלאך לצ(ד)יק עונה ``לא אני כאן הממונה בורא העולם הגדול והנורא לעשות זאת לי הורה``. ``בורא העולם שליט עליון אולי תסביר לי בהיגיון עלה קטן זה מפני מה הושלך לאדמה``. והבורא הוא בכבודו מסביר לצ(ד)יק ברוב חסדו ``הרם משם את העלה ומה שתחתיו גלה``. תולעת שוכבת שם קטנטנה (!) בודדה היא ומס-כנה על הארץ ישבה היא במקומה ובקושי רב נשמה להירדם לא עלה בידה כי השמש בעוז יקדה וקראה אלי ``בורא הצל תן לי נא קצת צל!``. ``מיד הוראתי למלאך ואת הרוח הוא שלח היא אל הענף ישבה ואת העלה היא סחבה עם התולעת לאדמה והוא הסתיר לה את החמה …``והתולעת הקטנה שקעה לה בשייינ(ה)…`` מישהו רוצה לכתוב את מוסר ההשכל??? ותודה למדרשת בית שאן ולמדריכה חיה שחשפו אותי לשמש… :)

eli_19

New member
אם אני לא טועה..

אני חושב שיש לשיר הזה גם מנגינה ממש יפה.. שמעתי אותה איפשהו

קטנטונת

New member
הממ.. כן..

זה שיר של אברהם פריד אם אני לא טועה, והמנגינה שלו נחמדה..

נכון

זה אכן שיר של אברהם פריד וזה מזכיר את המדרש על אברהם אבינו שכל פעם חיפש מי השליט וכל פעם חשב שזה מישהו גדול יותר שראה- ירח אח``כ שמש עד שהגיע לקב``ה ולכן המדרש אומר שהוא הראשון שגילה את אלוקים. מהשהו כזה.

ST

New member
טקטק!

את לא יודעת כמה זמן אני מחפשת את השיר הזה.. כבר כמה חודשים, אם לא יותר... באמת תודה... אני ממש אוהבת אותו, ואת מוסר ההשכל שלו... כמה שזה נכון.. שלכל דבר בעולם יש השגחה פרטית... זה מזכיר לי את מה שכתבתי אתמול בלילה... לראות שהקב``ה כ``כ רוצה שיהיה לנו טוב כאן...

מיקי*

New member
כן ככה אכן מתברר

לכל פעולה ופעולה יש את המטרה שלה והייעוד שלה, גם אם אנחנו לא רואים אותה תמיד. אבל עלינו לדעת שלכל נקודה יש כמה דרכים להגיע ועלינו מוטל לבחור את הדרך שבה נגיע אליה (וכדאי שזו תהיה הטובה).

למעלה