העלאת שכר

תקתקנית

New member
העלאת שכר

שלום לכולם לאלה שאין להם כוח לקרוא את כל הסיפור - אני אשמח לדעת האם מקובל להעלות שכר באחוז מסויים או שאין שום נורמות בנושא? למי שיש כוח לקרוא את הסיפור אני אשמח לשמוע מה דעתכם - אני פרילנס שעובדת כבר 5 שנים במקום עבודה אחד (מגישה חשבונית אחת כל חודש). היחסים ביני לבין הבוס כאילו הייתי שכירה. 3 שנים אחרי שהתחלתי לעבוד בחברה העלו לי את השכר (בעקבות ישיבת שכר שאני יזמתי) בגובה 5% לשנה כפול 3 שנים (רטרואקטיבית על השנים בהם לא העלו לי - כלומר קיבלתי תוספת של 15%). עכשיו יזמתי ישיבת שכר נוספת והבוס שלי טען שאין ביכולתו להעלות לי עכשיו את השכר אלא רק החל מה- 1 בינואר (שנתיים וחצי מאז העלאת השכר הקודמת), ושהעלאת השכר תהיה בסכום של 6% מהשכר כיום. אם אני משווה להעלאת השכר הקודמת אז כאן מדובר על 2.4% לשנה במקום 5% לשנה. מיותר לציין שמאוד התאכזבתי מההצעה שלו ואני ממש אובדת עצות. אני אוהבת את מקום העבודה שלי ולמרות שאין לי אופציות לקידום מבחינת התפקיד, המקום הזה מתאים לי לתכניות עתידיות של הרחבת משפחה. אני נותנת את כל כולי למקום העבודה ועד עכשיו הרגשתי שמעריכים את זה ,אך האכזבה מתשובתו הורידה לי את הביטחון ואני מתלבטת כיצד לפעול: 1. האם להגיד לו שאני מאוכזבת מההצעה שלו ונסות ולבקש להשוות את התנאים להעלאת השכר הקודמת (לפתוח במו"מ) ? 2. האם לקבל את הצעתו ולספוג את העלבון מבלי לומר כלום? 3. האם "להבין את הרמז" ולהתחיל לחפש מקום עבודה חדש? אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם

sara shuhendler

New member
נסיון מוצלח במו"מ ותכנון טוב

לתקתקנית שלום, לפי הידוע לי העלאת שכר מתרחשת בהתאם להסכם עבודה מול המעביד (כולל פרילנסרים). אם בהסכם העבודה ביניכם יש התייחסות להעלאת שכר אז הוא מחוייב לה, אם לא, המעביד אינו חייב להעלות את השכר ומכאן הכל פתוח למשא ומתן.מכתבך העלה בי מס' מחשבות ושאלות: 1. האם יש ביניכם הסכם עבודה, האם יש התייחסות להעלאת שכר? 2. באיזה תחום את עובדת? מה השכר המקובל בתחום זה? לדעתי, עצם העובדה שאת עובדת אצלו 5 שנים ומרגישה מוערכת זו עובדה מחזקת. אולי אין מקום למהר ולהיפגע או ל"הבין את הרמז" כבר בשלב הזה. במידה ותחליטי לגשת למו"מ איתו ולפי התרשמותי יש לך בסיס איתן לעשות זאת הייתי מציעה לך לחשוב על הנקודות הבאות: א. ראשית לכל, נסי להיזכר באירועים בעברך בהם ניהלת מו"מ מוצלח מבחינתך: בעבודה, עם חברים, משפחה וכו'. עתה חשבי מה בך הביא להצלחה זו? מהן העוצמות שלך במצבים שכאלה? עם זה לכי קדימה בביטחון. א. תכנני את הפגישה היטב, כולל מטרות לטווח קצר וארוך, למשל להסתפק בהעלאה שהוא מציע בשלב הזה ולתכנן העלאה נוספת תוך תקופה הגיונית לשניכם ולא תקופה הנמדדת בשנים. ב. נסי לגבש יחד איתו הסכם המגדיר כל כמה זמן יעלה נושא העלאת השכר לדיון ולעדכון, לפי איזה פרמטרים (תוספת יוקר למשל), אולי את מעדיפה עדכון שכר מתון כל שנה מאשר עלייה יותר משמעותית כל מס' שנים, אבל כזו שנראית גדולה מדי בעיני המעביד ג. חלק מתכנון הפגישה הנ"ל לדעתי צריך להתייחס לערך המוסף שלך וליתרונות שלך, ממש לכתוב לעצמך במה את טובה בעבודה, מה עשית ומה תרמת וכו', לתת לו הרגשה שאת בטוחה בעצמך ומודעת לערכך בקיצור , חברי בין המטרות שלך במשא ומתן הנוכחי לבין כישורייך בניהול מו"מ מוצלח עד כה וקבלי את המפתח לקדום רצונותייך בהצלחה שרה שוכהנדלר פסיכולוגית ארגונית ומאמנת אישית 0545701803

תקתקנית

New member
תודה רבה על התגובות

ולשאלותייך - אני עובדת בתחום התקשורת, רוב העובדים בתחום זה הם פרילנס כי עובדים לפי פרוייקטים ולכן תחלופת מקומות העבודה היא גבוהה מאוד. במקום שאני עובדת בו, יש עבודה רציפה ולא עובדים לפי פרוייקטים ולכן אני עובדת באותו מקום כבר 5 שנים. מבחינת שכר מקובל בענף - זה תלוי בהרבה מאוד גורמים ואפשר לומר שאני מרוויחה בסדר גמור יחסית לעובדה שיש לי מקום עבודה קבוע (ביטחון לאורך זמן) ושעות יחסית נורמליות. אין לנו הסכם עבודה, ולכן אין התייחסות להעלאת שכר. אני בכל סוף שנת עבודה מחכה לראות אולי זה יבוא ממנו, ומאחר וזה לא בא ממנו אני מחכה עד שאני מתחילה להרגיש את המרמור ואז אני יוזמת את השיחה. באירועים בהם ניהלתי מו"מ מוצלח מבחינתי (בין אם זה בתחום הפרטי ובין אם בתחום העסקי) בדרך כלל היתה לי אלטרנטיבה שנתנה לי אפשרות להגיע מעמדת כוח, במקרה הזה - לחפש אלטרנטיבה טומן בחובו הרבה מאוד משמעויות ומאחר ויש הרבה מאוד שיקולים לכאן ולכאן עוד לא קיבלתי החלטה אם להתחיל לחפש מקום עבודה אחר. אם אני חושבת על יתרונותיי - אני בחברה מהיום שהיא הוקמה, מתפעלת את הכל והוא סומך עלי במיליון אחוז. אני מאמינה שהוא מרוצה מהתפקוד שלי (ובדיוק בגלל זה כל כך נפגעתי מההצעה שלו). מצד שני הוא מגיע מתחום של ניהול עסק והוא לא כל כך מבין בתחום העיסוק שלי (וכל עוד הכל דופק הוא לא מרגיש צורך להבין) ולכן אולי עם כל כמה שהוא מעריך אותי הוא ינקוט בגישה שלכל אדם יש תחליף ושיש מספיק אנשי מקצוע טובים בתחום שלי שיכולים להחליף אותי. כשהוא הציע לי את הצעתו הוא השתמש בטיעונים כמו פער מאוד גדול בשכר ביני לבין מי שעובדת תחתי, היקפי עבודה שירדו בתקופה האחרונה וצפויים להישאר באותה רמה יחסית נמוכה והיתרונות של מקום העבודה הספציפי. מצד שני, לזכותי יאמר שכבר כמה פעמים הערתי את תשומת ליבו על מקומות בהם אפשר לחסוך (והוא לא עשה כלום בנדון), כשהיקפי העבודה היו גבוהים לא העלו לי את השכר, הבחורה שעובדת תחתיי חסרת ניסיון בתחום הספציפי ועובדת פחות שעות ממני, ובעלי תפקידים אחרים בחברה אך באותה רמה כמו שלי מרווחים הרבה יותר ממני מה שאמנם לא ניתן להשוואה כי מדובר במקצוע וכישורים אחרים אך גורם לי לתחושת מרמור. בהנחה שאחליט לנהל איתו שיחה בנושא ואנסה לשכנע אותו להעלות לי באותו אחוז שהעלה בפעם הקודמת תוך קביעת מועדים קבועים להעלאת השכר בעתיד, נשאלת השאלה האם לעשות זאת עכשיו או לחכות לחודש דצמבר שהרי הוא אמר שבכל מקרה הוא לא יוכל להעלות לי לפני ינואר הבא?

sara shuhendler

New member
כן לפגישה עכשיו

שלום לדעתי כדאי לך לשקול בחיוב שיחה איתו כבר עכשיו ולא לחכות, פשוט כי ל"הסתובב עם זה בבטן" זה מצב שבאופן טבעי איננו נעים לאיש ואני מניחה שגם לך ובנוסף חצי שנה זה הרבה זמן. ממה שאת מתארת נראה שיש לך טיעונים מאוד משכנעים לכך שמגיעה לך העלאת שכר, השאלה אם את חושבת שבשיחה שקיימת איתו הצלחת לבטא את זה לשביעות רצונך? אם לא כל כך , כדאי להתכונן לפגישה הבאה. בנוסף, כדאי לנסח מחדש את האינטרסים שלך מולו : שכר, קביעת מועדים להעלאה לברר האם האמונה שלך שהוא מרוצה ממך נכונה ובטח יש עוד, חשוב חשוב לחשוף אותם. כדאי גם כמובן לחשוב מה האנטרסים שלו מעבר להשערה המתבקשת שהוא רוצה לתת מה שפחות כסף מבחינתו. אבל יש משהו אחר שאת רוצה והוא יענה? אם תבואי בגישה חיובית אבל נחושה, כלומר תעבירי את המסר שבסך הכל נעים וטוב לך, ומתוך חשיבה קדימה את רוצה את הדברים הבאים... מה את חושבת יקרה? איזה תוצאה חיובית יכולה להיות לפגישה, מה מטריד? נקודה נוספת שחשבתי תוך כדי קריאת מכתבך היא שכדאי שהוא יכיר את עשייתך טוב יותר באופן שוטף, כי אני מבינה שלא כך המצב, כדאי לחשוב גם איך עושים את זה. אני למשל בתפקידייי בעבר הבנתי את זה באיזשהו שלב והתחלתי לכתוב סיכומים בתחומי עשייה מרכזיים ולשלוח למי שחשבתי שחשוב שידע על העשייה הזו, זה עבד. השאלה האם זה יכול לעבוד במקרה שלך? האם נראה לך חשוב להשקיע קצת יותר בזה ואיך? שוב בהצלחה שרה שוכהנדלר

תקתקנית

New member
ושוב המון תודה על תגובתך

אני אאמץ את המלצותייך ואנסה לדבר איתו כבר עכשיו בתקווה שנמצא את הנקודה בה שנינו נהיה מרוצים.

אני כן

הייתי ניגשת אליו לשיחה ומבקשת העלאה של 5% לשנה. אם את חושבת שמגיע לך, אז אין שום סיבה לא לבקש.

למעלה