העלאת ועד בית

• פותח הנושא DrMM
  • פורסם בתאריך

DrMM

New member
העלאת ועד בית

שלום לכולם. החוזה שירה שלי החל באוקטובר 2011. אני שוכר עם שותפים. כחודש לאחר כניסתי לדירה, בעל הדירה שלי נבחר לראש ועד הבית. לאחר שנבחר, ביקש על שלושת החודשים-אוק', נוב', דצמ' 300 ש"ח ועד בית (100 לחודש). כך גם שולם ע"י הדייר הקודם. לפני מספר ימים בעל הדירה מבשר לי, שלאחר ישיבת בעלי הדירות בבניין, שדמי ועד הבית עלו ל 150 ש"ח לחודש. ברצוני לציין שסכום התשלום לא נקוב בחוזה, אך כן כתוב שם שאין השוכר אחראי על תשלומים שהם מעבר לדמי ועד הבית. מבחינתו הוא גם יכול לומר לי שועד הבית הוא פתאום 800 ש"ח בחודש. לא כך? האם מותר לעשות דבר כזה או שאני צריך להמשיך לשלם לו כמו ששילמתי עד עכשיו? תודה רבה.

השוכר צריך לשלם את דמי ועד הבית

כפי שנקבעים מפעם לפעם באסיפת דיירים חוקית. אם תשלום ועד הבית כולל גם חישוב ל"רזרבות" לשיפוצים וכו' אז את הסכום הזה השוכר אינו אמור לשלם.

DrMM

New member
זה אמור להיות כתוב איפשהו?

אסיפה חוקית אמורה להיות מסוכמת בכתב? אסיפה של הדיירים לא אמורה לכלול גם אותי? אני מבחינתי נכנסתי לדירה בידיעה שאני משלם סכום מסוים, פתאום אומרים לי תשלם יותר. הוא גם היה יכול להגיד לי 800 ש"ח. לטעתו זה כי הם רוצים לקחת גנן שיטפל בגינה. אני אמור לשלם את זה?

DrMM

New member
אני עדיין לא מבין משהו

אני מבין שאני לא בעל מעמד. האם כשמישהו נכנס לדירה בידיעה שהוא משלם X ש"ח, אפשר להעלות לו את אותו תשלום? וכאן שוב אני שואל: גם 800 ש"ח בחודש "פתאום" זה בסדר?

כשם שהידיעה על גובה הארנונה

אינה משנה את העובדה שזו עשויה להשתנות כך גם עניין וועד הבית. כמובן שאם תשלום וועד הבית קופץ פי שמונה מדובר בדבר חריג ובלתי סביר.

DrMM

New member
איך אני מוודא?

איך אני יודע שאכן זאת תוספת לועד הבית ולא לכיס בעל הדירה? אמור להיות סיכום כתוב של מפגש בעלי הדירות? איך הדברים האלה עובדים?

אתה מבקש לראות את פרוטוקול

הישיבה בה התקבלה ההחלטה + מבקש קבלות עבור התשלום. מן הסתם גם אורה להיות הודעה לכל הדיירים על התשלום אותו הם נדרשים להעביר לוועד הבית.

למעלה