העלאת אוקטן

• פותח הנושא zbug
  • פורסם בתאריך

RacerX

New member
אני לא הולך להריץ חיפוש כדי לפרט

אבל אם כבר שאלת. נכנסת לפורום, ובתור סיפתח פצחת עם שתי התכונות הגרועות ביותר לרושם ראשוני: זלזול ורהבתנות. אתה מתפאר פה בכל הודעה על היותך מבין גדול ברכבים, עבדת בחו"ל, קורא רק מגזינים באנגלית וכו' וכו', אבל בפועל עוד לא נתת פה שום דוגמא שיש לך מושג על מה אתה מדבר. ההיפך הגמור. תעודת הנדסאי ומגזינים באנגלית לא ממש מרשימים אף אחד, ואני ממליץ שתשפר את העברית שלך לפני שאתה רץ לשפות זרות. כל תשובה שלך מלווה בזלזול במישהו או במשהו. לא החמצת פה הזדמנות אחת לטעון שאין בארץ אף איש מקצוע, שכולם חאפרים, ושאף אחד לא מבין יותר טוב ממך. שוב, בלי כל בסיס. אתה רוצה להפסיק עם השחצנות, מעולה. תנסה גם לבנות איזה קרדיט מקצועי ע"י זה שתמנע מתגובות כמו "אוקטן 98 בארץ הוא כמו 94" ופניני חוכמה בסגנון.

zbug

New member
מקבל את הביקורת

לגבי האוקטן יש תקן אירופי ? RON ויש תקן אמריקאי ? mon בארץ למיטב ידיעתי משתמשים ב RON אבל למרות איכות התקן המחמיר לא מצליחים להגיעה לאיכות דלק אירופי ולכן גם חלק מהדגמים לא מגיעים לארץ אני כבר מצאתי נוסחא ביתית לשיפור הדלק אך החומר יקר לגבי העברית שלי יש לי דיסלקציה קלה בנוסף לשחצנות וישירות יתר

kitt

New member
RON וMON אילו לא תקנים אמריקאי

מול אירופאי אלא שיטות בדיקה שונות RON הוא אוקטן בבדיקה מעבדתית (הרכב הדלק). MON הוא בבדיקה על מנוע שמשמש כפלטפורמת בדיקה. לעולם נתון הMON יהיה נמוך מנתון הRON, המספר שרשום על המשאבה הוא בRON, הנוזל שבתוך המשאבה הוא במקרה הטוב דומה לבנזין....

zbug

New member
תקן דלק

אני לא מבין את תשובתך בכל מקרה זה לא חשוב לי כל כך כשאמצא את המסמך הרישמי לגבי התקן האמריקאי או אירופי אשלך לך מה שכן אתה בטוח צודק לגבי ה-RON הוא יותר גדול מה MON ב 4 נקודות מה שמוכיח שזה תקן אחר אולי לא אמריקאי אבל אחר בכל מקרה מסיבות לא ברורות אין דלק טוב בארץ ולצערי אני נאלץ להיות לבורנט כדי ליצר דלק

Guggelager

New member
אתה יודע מה זה בכלל אוקטן?!

שכחתי את ההגדרה המקצועית אבל זה קשור לדטונציה עצמית. דטונציה - הכוונה להדלקה עצמית של הדלק ללא להבה או ניצוץ. ככל שהאוקטן גבוה יותר כך הוא נדלק יותר מהר. אם התבלבלתי - תקנו אותי

eladts

New member
התבלבלת

ככל שמספר האוקטן גבוהה יותר הדטונציה העצמית (שמתבטאית ב-"צלצולים" הלא רצויים) מתרחשת בלחץ גבוה יותר.

למעלה