העלאה במשקל

העלאה במשקל

שלום
זה נכון שאם אני רוצה להעלות במשקל אני צריך על כל קילו במשקלי לאכול קצת יותר מגרם חלבון?
אני שואל כי אני יחסית רזה, ואני אוכל ממש מסביב לשעון ובקושי מצליח לאכול כמות חלבונים שמתקרבת למשקל שלי (בגרם מול קילו).

אבו זקן

New member
עליה במשקל

בשביל לעלות במשקל אתה צריך פשוט לאכול יותר קלוריות ממה שאתה שורף. בשביל להיות בריא, מומלץ שכמות החלבון בתפריט שלך לא תהיה פחותה מ 0.8-0.9 גרם לק"ג משקל גוף. כדי להעלות במשקל *שריר* צריך לדאוג ליותר חלבונים וגם לאימון השריר (משקולות וכל הג'ז ההוא).

הסיכום של כל אלה אומר שאם אתה רוצה להעלות במשקל, וגם שחלק מכובד מהמסה הנוספת לא יהיה שומן אלא שריר, אתה צריך לעשות את שלושת הדברים שציינתי: הרבה קלוריות, הרבה חלבון ו(לא כל כך) הרבה אימון.

תודה. אבל מה זה לא כל כך הרבה אימון?

בכל אופן, אין לי ממש דרך לחשב כמה קלרויות אני שורף אז מאיפה לי לדעת כמה לצרוך בהתאם?
ובקשר לחלבונים - גם כשאני אוכל מסביב לשעון אני בקושי מגיע לכמות שציינת...
אגב מה בקשר לפחמימות?

אבו זקן

New member
תשובות

1. אימון משקולות שלוש פעמים בשבוע יעשה את העבודה.
2. תבדוק בגוגל "מחשבון RMR" - זה יעזור לך לחשב את ההוצאה הקלורית. בכלל, תקרא קצת על RMR, BMR - לא יזיק.
3. תבדוק בגוגל "מחשבון קלוריות" - זה יעזור לך לחשב כמה אתה אוכל.
4. אני חושב שאתה טועה בקשר לצריכת החלבון שלך, אלא אם כן אתה אוכל ממש מעט מוצרים מהחי. בכל אופן, אם אתה לא אוכל מספיק חלבון זה יפגע מאד ביכולת שלך לבנות שריר. אם באמת קשה לך לקבל חלבונים מהאוכל, אתה יכול להוסיף אבקת חלבון (אבל זה "אם" גדול)..
5. היחס בין פחמימות ושומנים יכול להיות גמיש בהתאם להעדפות שלך.
6. אם אתה רוצה ממש ללמוד על הנושא, באתר kilogram.co.il יש הרבה מאמרים על תזונה לאימוני משקולות.

תשובה

לא בהכרח. באופן כללי כמות החלבון שאנו צורכים הרבה יותר גבוהה מההמלצה, מאחר וחלבון נמצא בכמעט כל מזון שאנו אוכלים (אגב ההמלצה לאדם בריא עומדת על 0.8 גר' חלבון/ק"ג).
יחד עם זאת חשוב לזכור שבכדי להעלות במשקל חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת שכוללת גם פחמימות המספקות "דלק" לשריר ושומן.
בכדי להגיע ליעדים שלך אני מציעה לך לפנות לייעוץ דיאטנית שיכולה להרכיב לך תפריט המתבסס על העדפות המזון שלך והרגלי התזונה שלך.
בהצלחה!

למעלה