העכביש

העכביש

שלום לכול קוראי הפורום . הכותב הקורא לעצמו עכביש ומתיימר להיות ידען מטעה אותכם . דבריו לרוב לא בדוקים ולא מדוייקים. לתשומת ליבכם.

יהללל

New member
אפשר לשרשר..

ואגב, מתוך תקנון תפוז: מתחייב הגולש:
לא לכלול כל חומר המהווה לשון הרע על אדם;
לא להעלות לאתר חומר שידוע לגולשת שהוא שקרי או מטעה. זה פורום, זכותו של כל אחד לומר את דעתו ולהביע את ידעותיו. בחירתו של כל גולש היא למה להאמין ולמה לא. אני לא מבינה איך יש לך אומץ לפתוח הודעה חדשה כזאת. מי אמר שאתה לא משקר? אולי אתה לא מד"ר בית הספר בכלל?! אני לא מבינה למה אתה מתיימר להפוך את הפורום הזה לחלק ממסע הפרסום שלכם לטכני. חבל, כי אותי לפחות איכזבת.

mgd3

New member
אתו גולש המכונה עכביש...

נכון שזכותו לומר את דבריו , אבל הוא כותב גם כמה דברים שלא ממש נכונים ועל זה אני מסכים שיתקנו אותו .

ממש לא מסע פירסום

שלום המטרה פה היא ממש לא מסע פירסום.אבל כאשר אני רואה שיש אדם מסויים הכותב דברים המטעים את הציבור אני מרגיש אחריות לעצור את הסחף. וזה ממש לא לשון הרע כיוון שעובדה היא שהוא מטעה את הקוראים. לרגע לא הייתי מעלה על שפתיי להכפיש את שמו של אף כותב.

reembel

New member
הוא השליח של המוסד הזה

הם חשים בזה שכבר הבנו הרבה דברים שאולי לפני כמה שנים השוחרים לא התיחסו אליהם.. אין לי בעיה עם המוסד הזה, יש לי בעיה עם כמה דברים קטנים שאני חושב שאפשר לסדר. למד"ר, אם אתה חושב שיש משהו שגוי בדבריו, תתקן אותם! אנחנו נחליט למי להאמין.

יהללל

New member
לא שמתי לב שאתה מתקן אותו יותר מידיי.

אולי תספר לנו במה הוא טועה שנדע גם אנחנו?!

spider001

New member
אתה מרגיש (כאמור)

צורך לפרסם את בית הספר בכל אמצעי הכולל המון שקרים\אי דיוקים\הונאה ושאר נושאים הידועים לכלל שוחרי בית הספר (ולא תמיד ניתנים לתיקון- המגמה עוברת ממפקד אחד לבא אחריו וכך הלאה). אתה לא תקרא לזה שקר\סילוף וכו ותתן לזה השם - צרכי צה"ל, אך כל אדם נורמאלי מבחוץ יקרא לזה תרמית בלשון המעטה. דבריי נועדו לגרום לאנשים הפורום ולגולשים הנחספים לאתר להבין ולקלוט טוב יותר מה קורה בטכני של חיל האויר מנקודת מבט של שוחר לשעבר. פעילות בית הספר הטכני לא תקינה כיום בעיניי המון מחזורים שעברו. לצערי הנושא לא מטופל, לא מעניין אף אחד וכנראה ימשיך כך. לאף אחד אין אומץ לסכן תפקידו סה"כ הקצונה הבכירה בטכני לא ממש בעלת עמוד שידרה אל מול הקירייה וצרכייהם.

Melvina

New member
מסכימה איתך.

אני מאוד מכבדת אותך אבל אני לא חושבת שיש מקום לכאלו הודעות בעיקר כי לכל אחד יש את הזכות להביע את דעתו וגם לי יש הרבה דברים פחות חיוביים להגיד על הטכני. היו מספר הגזמות בהודעותיו וגם אני הערתי לו בנושא אבל זכותו המלאה לרשום את דעתו ומסקנות מניסיונם של אנשים שהוא מכיר.

elik121

New member
דווקא לא כ"כ טועה...

למה סתם להטעות? למדתי במסגרת השחרות,ואני רואה את בני כיתתי שהתגייסו,חוץ ממני,כולם טחנים בלי שום רחמים,השוחרות לא נותנת שום יתרון ,אולי רק מרכך את "השוק" ההתחלתי בצבא,אבל חוץ מזה בתפקידים שאליהם הגעתי,יש לי עמיתים באותה רמה שהם הגיעו מאזרחות... אגב אני טכנאי אבנט כחול ומנהל רשת. הרבה דברים שאנשים פה מספרים אני רואה מחברים שלי לכיתה ובבסיסי ח"א בפרט,אז לא צריך גם להגיד שהכל יפה והכל נחמד,השוחרות אולי רעיון טוב,אבל בסופו של עניין היא מייצרת כוח עבודה,עיוור לחייל.

הבהרה למען הסר ספק

אין שום בעייה עם דעותיו של העכביש לגבי השוחרות . ההערה שנכתבה היא לגביי המידע המוטעה שהוא מעלה על ה"נייר". לדוגמא : 1. אין צורך בתואר ראשון לקבלת רס"ן. 2. אחוז גדול מהשוחרים כן מעוניין להמשיך להנדסאים. 3. מקומות עבודה רבים מעדיפים מהנדסים שהם גם הנדסאים. 4. שוק העבודה צמא להנדסאים (ראו מודעות דרושים). 5. שנה וחצי לימודי הנדסאים עולים כ-2800 ש"ח קורס, באוניברסיטה קורס שמזכה ב4 נ"ז עולה כ 1200 ש"ח, לימודי הנדסאים יכולים לחסוך כ 30 נ"ז ותעשו את החשבון לבד. 6. להנדסאים יש קיצור פז"מ בין הדרגות. 7. ומה שלא תגידו כאשר מגיע הנדסאי לשרות מסתכלים עליו קצת אחרת....... ואלו רק מספר דוגמאות

hagarco1

New member
לא מדויק.

קודם כל, מבדיקה עם האוניברסיאות לא מכירים כמעט בשום נקודה מתוך 30 הנקודות שאתה מדבר עליהם. תואר הנדסאי לא חוסך אפילו סמסטר אחד! אני חושבת שמי שיודע מי רוצים השוחרים זה השוחרים עצמם ואני יכולה להגיד לך שאני לא מכירה הרבה שוחרים שהשאיפה שלהם היתה להגיע להנדסאים. אני לא יודעת באיזה שוק אתה נמצא אבל אין שום צורך במהנדס שהוא גם הנדסאי... זה שטויות במיץ ואין שום הצדקה לכך.. מעבר לזה שגם אם כן היה ביקוש וכמו שאתה אומר ב5 וחצי שנים אפשר ללמוד להנדסאי ומהנדס, ב-6 אפשר לעשות תואר ראשון ושני יחד! אז מי יותר משתלם? תעשה את החשבון שלך.

mgd3

New member
אני יודע שהנדסאי...

לא מחויב לעשות פסיכומטרי על מנת להתקבל ללמוד מהנדס במכללה שזה גם נקודת זכות, בנוסף במכללה כן מקבלים את הנקודות זכות האלה .

spider001

New member
טעויות ...

1. קצין טכני שברצונו לקבל דרגת רס"ן חייב להיות בעל תואר ראשון על מנת לעבור ועדות. 2. אחוז גדול מאוד מכלל אנשיי הקבע שעשו הנדסאי מצטערים על החלטתם, אחוז השוחרים מבין ממשיכי י"ד המצטערים על הצעד הנ"ל עוד יותר גבוהה. 3. מקומות עבודה רבים מעדיפים מהנדסים עם נסיון מוכח כמהנדס ולא כהנדסאי . ההבדל בין הנדסאי למהנדס הוא שמיים וארץ ואין עילה להשוות כלל וכלל. 4. שוק העבודה בצהל "צמא" להנדסאים , השוק הנ"ל מוכן לשלם בהתחלה 4500 להנדסאי עם תמריץ (ללא ר') ופחות מ-4200 להנדסאי עם ר' שמקבל תמריץ נמוך יותר ועוד כל מיני עיכובים בדרך. 5. אני מעדיף לשלם 50 אלף לתואר ראשון 3.5-4.5 שנים מאשר לבזבז שנתיים ולשלם 2800 שלא יתנו לי כלום אח"כ. שנה של עבודה שווה 60 אלף ש"ח! משמע ניתן לחסוך לפחות לשנתיים לימודים. 6. קיצור פז"מ לשוחרים\שוחרים הנדסאים ו...? פחות תורנות אחת בהקצאה, קיצר חוץ מפוזה לא נותן כלום(מי שמחפש פוזה...). 7. פשוט שקר. אני עובד עם הנדסאים במיקרה, ואין שום הבדל בין רמות העבודה וההבנה. חה"א לא שולח הנדסאים ליחידות פיתוח ורובם מגיעים לטייסות\יא"א\דרג' ב' למיניו וכו. חתימת הנדסאי בסדיר שווה לחתימת חייל רגיל בסדיר ואין על כך שום ויכוח. אין שום הבדל בשירות או ברמתו. אין שום תיגמול להנדסאי, אין שום העדפות להנדסאים במהלך שירות סדיר. חבל שזה ממשיך במגמה הזאת.

mgd3

New member
לפי דעתי

אל תקשיבו לאף אחד בפורום הזה כי אף אחד לא יודע על מה הוא מדבר פה , אם ברצונכם לדעת משהו על קבע לכו תשאלו בפורום אנשי קבע ושם יתנו לכם תשובות מתאימות לקבע , רוצים לדעת על הנדסאי לכו תשאלו בפורום של הנדסאים או בפורום עתודה . ואגב אני חושב שהמד"ר הוא רס"ן הוא קצת מבין יותר ממך בקבלת דרגה זו בנוגע לשאר הנקודות אני לא יודע. אני יודע שאני סיימתי לא מזמן הנדסאי וכרגע אני לא מצטער על כך ומציע ללכת ללמוד את זה .

elik121

New member
ממש לא מסתכלים שונה על הנדסאים

מסתכלים עליך רק ע"פ היכולות שלך...ההנדסאי אולי רק מרחיב ידע אישי,כן יש עבודה להנדסאים,זאת עובדה,אבל גם זה לא כ"כ משנה,אלא הידע שלך,או תואר ראשון... עובדה גם שרוב ההנדסאים שאני מכיר מכמה שנים,חוץ מאלה שממשיכים קבע מתחרטים על ההנדסאי.

יהללל

New member
לכל מי שעוד לא הבין,

למסלול השוחרות מטרה יחידה. לא רוצים ללמד אותך שם מקצוע, לא רוצים להכשיר חיילים טובים, לא רוצים לנצל באופן מקסימלי את יכולותיהם של השוחרים. אני יפרט מחר.. היום אין לי כוח.

למעלה