העיתונים או האינטרנט - תיקו

atidih1

New member
העיתונים או האינטרנט - תיקו

אני רוצה לשתף את הגולשים במסקנות שהיגעתי אליהן לאחר קריאת הודעות בכמה אתרים ובמשך כשנה. הדברים שאכתוב, הם מסקנות בשולי הודעות הגולשים, תוכנם וכולל שלי, כמובן. בגדול, כל פורום דומה לכעין שבט של צופים או מגזר חברתי חיובי אחר שלדעתי הם הצד החיובי שבבני אדם. באינטרנט זה מקבל היבטים אחרים, כמו לשנות את העולם אבל גם יש "טרמפיסטים" שמנצלים את הבמה הניתנת להם, להוצאת כל מיני מאווים חבויים, פורקן משיעמום וכיו"ב - אני אתייחס לחלק אחר מהגולשים שהוא נכבד בכמותו ואני אשמח אם יקבל אותי לחיקו. החלק הנ"ל, שואף לבמה לציבור שמקובל לראותה אצל העיתונים (אני מקפיד לכתוב "עיתונים" ולא "עיתונות" למען כבודה של האחרונה) וזה אחד מהשקרים המוסכמים שמי שקרא את הודעותיי יודע על מה מדובר. במסגרת דבריי כאן, אני אתייחס לכתיבה על האלימות שזה גם שמו של הפורום. די מצער לראות כותבים שבאמת כואבים את הבעיה ושופכים את לבם במלוא הזעם ומורגש שהדברים כואבים להם אבל עד כאן. מצער כיצד אנשים עושים את המקסימום בכתיבתם הזועמת כמו "נכניס להם" כאשר יש כאן כמה שאלות, תמיהות והרהורים: - מי רואה את ההודעות הנ"ל חוץ מה"שבט"? - האם רואים אותם נציגי ציבור ו/או אחרים שיקחו את הדברים לתשומת לבם ומזה לטפל בהם? - מה בקשר להתנהלויות הפורומים ע"י הגולשים - גסויות רוח וכיו"ב? יש עוד מהשאלות הללו אבל אסתפק בנ"ל. דבר נוסף שאני רוצה לשתף את הגולשים, קשור בעקבות האכזבה והתסכול שלי מאי תפיסת הבמה מהעיתונים ע"י האינטרנט שמקובל לראותה כתדמיתם השקרית של הראשונים שכתבתי על כך רבות - "הפה של הציבור" וכיו"ב אמירות בומבסטיות. כאן זה מביא אותי למסקנה שהיגעתי אליה ורמזתי על כך בכותרת הודעה זו: לאחר ניסיונות רבים לזרוק רעיונות ולמשוך תומכים שיציעו טובים מהם כדי להביא את האינטרנט לתפישת הבמה במקום העיתונים, מסתבר, שלא רק שהדבר חסר סיכוי כי אם נשארים קרחים מכאן ומכאן: לא האינטרנט ולא העיתונים זזים מעמדותיהם ואינם במה - האינטרנט כפי שהיצגתי אותו, נשאר כיתה כל הזמן והעיתונים (אני מתנחם וכותב עדיין) נשארים הממלכה היחידה - שם ושם הכתיבה היא על הקרח. לכן, אני מציע, שבשני המדיומים להמשיך בכתיבה לגבי הבמה ולא בלי שאני ממשיך לכתוב גם לעיתון (שלא מפרסם את הדברים), שכדאי לעיתון לשנות את דרכו כי כך או כך האינטרנט יכבוש פעם את מקום הבמה ואולי זה ייתן לעיתונים מקום להרהורים. בינתיים, הן באינטרנט והן בעיתונים אותו ערך לכתיבתך. עתידיה המנחם

s h o o s h a

New member
נסיונות לקרב בין הגורמים השונום

במהלך הימים האחרונים אני מנהלת דיונים ודברים עם גורמים שונים בניסיון להביאם להתארח במסגרת הפורום שלנו על מנת שגולשים יוכלו לשאול שאלות, להביע מחאות, לעוץ עיצות ובעיקר לשמוע מפי הבכירים את דעתם על המצב וכיצד הם רואים את האור שבקצה המנהרה. אני תקווה כי פניותיי לא יפלו על אזניים ערלות וכי בקרוב נוכל להתחיל במסורת אירוחים של אנשים מגופים שונים ואולי יחד נוכל 'להמציא' את הדרך לקידום הנושא. נכון לרגע כתיבת שורות אלו מצטערת להודיע על רוכב אופנוע שנהרג אמש בתאונת רכבת מחרידה שבכיש עין שרה בנהריה בעת, שלמרות שמחסומים הורדו, אורות אזהזרה הבהבו, החליט כנראה שיהיה מהיר יותר ממפלצת הברזל והתנגש בה ונהרג במקום. דוגמא איומה לזילות חיי אדם. איך זה קורה? מהיכן זה מתחיל? איך מונעים זאת לעצמיד לבוא? אלו מסוג השאלות שצריכות להישאל ואני כולי תקווה שי תהיה כאן הדמות לענות על שאלות אלו ורבות אחרות שכל אחד מאיתנו מבקש לשלאול. ובמה זו עדין פתוחה לכל סוג של דיון בכל סוג של נושא. ממליצה בחום לפנות אל מאמרי הפורום ואל קישוריו ולקבל מידע רחב על המתרחש. שבת- שלום שןש

atidih1

New member
זה מבורך

וכאן ההזדמנות להתמקד ברעיונות מעשיים אם כי תמיד הדרך נראית (ואני מבין את חוסר הברירה) כאילו התשובה היא "נכניס להם" שפרט להרגשה שהנה עושים משהו, הרי זה שום דבר פרט להוצאת קיטור. אני מציע אפוא (אם יהיה אפשר) להזמין כל מיני ח"כים ומוועדות שונות ולשאלם ללא רחמים, מדוע חוק זה או אחר לא הוצע או לא מיושם. יש כאלה מבין אותם מוזמנים שאפשר יהיה לתפוש אותם (מבלי שייתכוונו לכך), בקלקלתם בעצם פליטת פה ואז יפלטו משהו ובידינו יהיה נכס. כך או כך, כדאי (אמנם קשה) להתמקד בשאלות מעשיות: כך, למשל, מה עושה אותו ח"כ וחבריו במליאה בדבר שחרורים של רוצחים הביתה במקום להישאר במעצר במשטרה. או, כיצד ח"כים לא עונים למכתבי אזרחים. או, עד מתי מחכים שיכניסו שוטרי מקוף כאשר הפשיעה צוברת תנופה ועוד שאלות מהסוג הזה. עתידי המנחם

atidih1

New member
נניח שהוא כבר הגיע

כאשר יתארח כאו איש מוסמך (ולצורך הדברים נקבע שזה ח"כ), הוא יתבקש לענות על מהותו של האינטרנט בעיניו - ערכו, כדאיותו, היותו במה לציבור וכיו"ב - כל אלה אם בכלל. אני עורך כאן עם חה"כ, חצי ראיון סימולציה ("חצי" כי אם אני אענה במקומו זה יהיה רע). אז אפתח בשאלה ראשונה: האם ידוע לך או לך על ח"כים אחרים, מה משקלו של האינטרנט מבחינת השאלות הנ"ל ועוד, האם הוא מדיום תקשורתי ובכלל, מהו? אם אין לך תשובות לגבי השאלות הנ"ל, כיצד אתה מסביר שבמדינת חוק (והרי אתה ח"כ), באינטרנט מתפרסמות ידיעות שע"פ מה שידוע לי מעוגנות בחובת התשובה מעם הגורמים המוסמכים שנתבקשו לענות עליהן. זאת, גם ע"פ מה שידוע לי, שידיעות הנוגעות לציבור ומתפרסמות ברבים - שני הללו מחייבות תשובה שלא לדבר על התייסות שאם לא כן, הדבר מחייב התערבות מבקר המדינה. אגב, אפשר לשים את שאלתי הנ"ל גם בדיעבד. על מנת לא להקשות עליך, אני שואל רק עוד שאלה. העיתונות מוגנת ע"י המדינה בכל מיני אופנים ידועים ושלא כאלה כאשר ההגנה המשמעותית לדעתי, היא הפטור משבטו של מבקר המדינה. מכאן יוצא, שכל מי שיש לו תעודת עיתונאי הרי שהוא מוגן בין אם הוא עיתונאי שחייב זאת בצדק, כמו חופש גישה ותנועה בעבור עבודתו ועוד ובין אם לא. לדעתי, סוג הגנה כנ"ל כאשר גדולים וחשובים מהעיתונאים לא נהנים ממנו, הוא שנותן לעיתונות את מעמדה הכוחני שגם בלי אלה הוא די והותר ועל כך אני יכול להעיד אישית - כן אני הקטן, סתם אזרח מהשורה. מה לכל זה ולפורום הזה? אז אמנם זו בעיית תקשורת אבל אחת הבעיות הגדולות שאנו זועקים עליה בפורום נגד אלימות, שמי שיש לו את התדמית של "הפה של הציבור" וכיו"ב אמירות בומבסטיות אין לו לא פה ולא תשובה, לפחות בעבור המכות שנוחתות עלינו במסות וכל זאת בגלל העיוות במתן במה לכול, בין השאר. עתידי המנחם

atidih1

New member
ועוד לח"כ

מאחר ואני "קבעתי" שהנציג לשאלות בפורום יהיה ח"כ, יש לי הרבה שאלות אליו ומעל כולן - הגדולה מהן לדעתי - כיצד הוא רואה את הקשר בין האלימות וכל הרעות החולות שפוקדות אותנו ובין נבחרי הציבור הלא הם הח"כים, אם בכלל, שרבים (כולל הח"מ) טוענים כך. שכן, חוץ מנושא היעדר הבמה שנכתב הרבה על כך, גם מבלי זו אז גם מזרימת המידע הקיימת איכשהו וברמתה המוכרת, עדיין יש תפקיד חשוב ומשמעותי לח"כים וזו הבעיה כי הם לא נבחרים ע"י הציבור תרתי משמע כי אם ע"י מרכזי מפלגות וקבוצות כוח בהן - הללו הם לא ההם שאני נמנע מלהזכירם שוב, פן זה יזיק לסובלים מלחץ דם גבוה. לכן, שאלתי הנוספת לח"כ שיבוא לכאן (אם כי אני עדיין לא בטוח בכך), האם זה לא רעיון טוב שאיתו יכולים אנשי ציבור ללכת לציבור ולבקש שיבחרו בהם ומי מהאחרונים שיעשה זאת, יש לו סיכוי רב להיבחר תחת סיסמא ודגל כזה. אם לא הובנתי, הצעתי היא, שיש להנהיג כאן את שיטת הסנטורים בעבור פתרון הרעות החולות. עתידי המנחם

למעלה