העיר הכי יפה בעולם

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
העיר הכי יפה בעולם

בודפסט? וינה? פראג? אולי ניו יורק......? וירושלים?????? מה אתם חושבים על העיר הכי היפה בעולם.......... היכן היא......ולמה היא היפה ביותר? הארכיטקטוררה? הגנים, האנשים? ההיסטוריה שלה? העתיקות שבה? המסתורין....? טיילו על כנפי הדימיון והטיולים .........איפה שתנחתו....... כמקום ראשון.....ספרו לנו.........על העיר הקסומה הזו........

Sודית

New member
אגיב לך מגי....

במילים של מישהוא אחר (מסנסקריט) לו ניתן לי כל העולם לשלל די היה לי בעיר אחת בלבד, ובאותה עיר בבית אחד בלבד, ובאותו בית בחדר אחד בלבד, ובאותו חדר במיטה אחת בלבד, כי שם, ישֲנה, האחת שאוהב. אז על איזה עיר אכתוב???? תלוי....עם מי הייתי שם. סודית חייבת תגובה...

טומי*

New member
הממממ שאלה קשה...../images/Emo9.gif

השאלה כמובן מה כל אחד אוהב? מה הסגנון האהוב עליו? האם זה גורדי החקים בניו יורק? או מקום רומנטי כמו פריז? או עיר הולדתו...והאם ירושלים מעל לכל? לצערי אין לי את התשובה האולטימאטיבית.בכל זאות אני אוהב את פאריז יותר מכל הערים שביקרתי.אוהב גם את בודאפשט עיר הולדתי,את סאן פרנציסקו וגם את ניו יורק.וגם את עיר מגורי תל אביב...ירושלים וחיפה. פריז המממממ באמת מיזמן שלא הייתי שם. טומי

shenon

New member
ירושלים

העיר שחוברה לה יחדיו מי שחי בירושלים ולו מעט זמן יודע כי אין מקום אחר בעולם אותה חשים באויר,וברטט הגוף ונשמה. הקדושה, האבנים, אין לי מקום אחר. ירושלים שלי

טוסקה

New member
היופי הוא בעיני המתבונן...

לא כך אמרו חכמים? פראג יפיפיה - כשטיילתי ברחובותיה הרגשתי כמו בתוך ספר אגדה. אבל, העיר הראשונה שאני חושבת עליה כשמדברים על יופי - היא דווקא סיינה, שבאיטליה. כיכר הצדף הורדרדה והיפה, עם בתי הקפה שמסביבה והרחובות העתיקים והקסומים... כל כך צרים, שכלי רכב לא יכולים לנסוע בהם (רק תלת אופן). סיפרו לי שזפירלי צילם את "רומיאו ויוליה" ברחובותיה של סיינה. עיר של אוניברסיטאות עם אווירה מיוחדת במינה... הממממ... אני קוראת את עצמי ונדמה לי שאני מאוהבת... והגעגועים מתגברים... טוב, עוד מספר ימים אהיה שם שוב

פפו

New member
ואני עדיין מתלבט בין סיינה ופירנצה

ההחלטה לא קלה

maxima

New member
הייתי לאחרונה............

וגם לראשונה בבראשוב ברומניה יש שם עיר עתיקה יפיפיה מטופחת ומשומרת אומרים שמזכירה את פרג בפרג לא הייתי לא יודעת מה יותר יפה

דניאלה1311

Active member
מנהל
חייבת להגיב - העיר הכי יפה היא.... כולן יפות, נהדרות, נסעתי המון, ראיתי המון אבל הכי יפה בעיני ושהייתי מהגרת אליה לו הייתי צעירה יותר היא סידני אוסטרליה היופי שלה, האנשים המקסימים האוסרלים, משהו אחר, פשוט משהו אחר.

4 פפוש

New member
העיר היפה בעולם ???!!!

פריז. למה????????? כי כבר ציינו אותה לפני רומא! למה ?????? מפני שהיא קדושה לנוצרים ניו יורק למה ?????? כי היא עיר תאומה לסדום ועמורה לונדון! למה ?????? כי היא ערש הבניה החופשית מאז המאה-16 אמסטרדם למה ?????? כי היא עיר אפופת עשן נרגילות ריו דה ז´נרו למה ???? כי היא יפה כמו אוטוביאנקי (יפה מכל זוית) בירות למה ???? כי היא כמו פריז אבל בערבית פראג למה ????? כי היה בה גולם ירושלים למה ????? למה לא כי היא הכי הכי הכי שבעולם.... חיפה למה ?????? מה לא ברור פה!!!! ונציה היא האחרונה למה??? כי אומרים "לראות את ונציה ולמות"

Sודית

New member
ב....וינה....לא הייתה ???

ואני חושבת שכל עיר בירה או ויסקי... יש את היופי היחודי שלה. הייתי בכמה ארצות/ערים יפות... וכל פעם חשבתי....שאין יותר יפה מזו. תלוי איזה זכרונות אתה נושא מהעיר... אם הייתה לך חופשה חלומית בעיר מסויימת, זה גם מוסיף ליופי ולזכרונות...כך שבסופו של דבר... ולסיכום....העולם יפה אנשים....צאו ודעו אותו. סודית מסביב לשכונה.

4 פפוש

New member
בירה וכאלה!!!!

סו´ אם ההית שותה "פינגה" או "קשסה דו ריו" ( משקאות ברזיליים) תוך כדי עליה ברכבל לפונדו היסוכר ( הר הסוכר). בלילה. כל המראות היפים שבעולם לפחות בעיני מתגמדים. אני איש תעופה לשעבר וראיתי אי אלו מראות בימי חילדי. ואם נדבר ברצינות לרגע, אין לדעתי עיר היפה ביותר כמו שאין העיר המכוערת ביותר ורציתי להביע שלכל עיר יש את היחוד שלה..... ואת זה כל אחת יודעת........ נכון.....?

4 פפוש

New member
איך אני יכול !!!!

איך אני יכול להתחרות בטוסקנה את הרי משם ממי הרעיון לא המקום הרעיון הוא שלכל עיר יש את היחוד

טוסקה

New member
4 פפוש.... אם לא תספר לאף אחד...

אז אני אגלה לך.... שאני בכלל לא משם... אני מ...... רומניה.... והבנתי מה רצית לומר

4 פפוש

New member
סגרנו אחותי

נוצר סודך......... לעולמיעולמים ......... בלי חוצים

גליה12

New member
העיר היפה בעולם- פראג- בלי ספק

ואולי משום שגדלתי על סיפורים מהעיר ההיא ומהזמן שאבד ראיתי תמונות של הבתים הקסומים- לפני ששמעתי על שילגיה ינקתי את הגעגועים עם חלב אימי- וכשחזיתי במו עיני- הייתי משוחדת ואולי לא רק בגלל....

למעלה