העיקר שתנוח דעתכם!

העיקר שתנוח דעתכם!

לכל אלה שבטוחים מעל כל צל של ספק שדרכם שלהם שונה באופן מיוחד במיוחד משל כל האחרות, היחידה המובילה אל האמת הגבוהה ביותר בכל צורה בה יבחרו לראות אותה, אתם צודקים! תנוח עליכם דעתכם. לכל אלה הבטוחים שהבינו את הבודהה, שהבינו שהוא רק *עוד* מואר בין רבים אחרים, שהבינו שיש משהו גדול ממנו, שלא חידש דבר וששיטתו אינה מועילה בכלום - אשריכם. אתם צודקים! תנוח עליכם דעתכם. לכל אלה שבטוחים שאושו לא היה שרלטן, ואפילו היה שרלטן, שמגיע לו כבוד, שבטוחים שקרישנהמורטי לא היה קשקשן בלתי נלאה וששאר הניאו-אדוואיסטים מתארים את האמת בלהטוטיהם הרטוריות, תנוח דעתכם. אתם צודקים! לכל אלה שחושבים שפוסטמודרניזם ופלורליזם יכולים לשמש, ואכן גם משמשים, ככסת''ח לכל הגיג ורעיון, מוטעים ומופרכים ככל שיהיו, אתם צודקים. תנוח עליכם דעתכם. לכל אלה שבארסנל שלהם ארטילריה כבדה של לוגיקה, מחקרים, ושל הנחות יסוד-שגויות, אתם צודקים. תנוח עליכם דעתכם. לכל אלה שבטוחים מעל לכל צל של ספק שיש להישאר לעולם בספק, אתם צודקים. אין טוב מהספק! תנוח עליכם דעתכם. בקיצור, אפשר סופסוף להתרווח ולהירגע: עצמכם ושלכם הוא הכי מיוחד, הכי שונה, הכי טוב, הכי נכון, האמת הכי גבוהה, וכל השאר פחות מכך, ואולי אפילו מוטעה לחלוטין. כולכם צודקים! אבל באמת, הכי הכי חשוב, והעיקר, שתנוח עליכם דעתכם

אני קצת דואג לדעה שלך, מגיע גם לה לנוח! עובדת נורא קשה! ומוכן לממן לה נופש בצימר בגליל.

להכניס לאגף המאמרים מייד ...

טקסט משובח ... אוטנטי ... סוחף לחוויה בלתי אמצעית לא רק שבודהא אינו *עוד* מואר אלא שנטידווה אינו *עוד* מנהל פורום הצתת בליבי אהבה שבלאו הכי כבר בוערת האם אפשר להצטרף לאלו שיהרגו אותך אם לא תבוא ?

dharmax

New member
זה מועדון סגור...רק לי מותר...

תמורת דמי-מנוי, אני אתיר לך להשתתף בהגרלה השבועית של מי הורג את שונטו השבוע. אני משתמש בגז טבעי, לצורך העניין. במה אתה מעדיף להשתמש? ברכות

אם כך ...

אני אהרוג אותו שאופן עצמאי שלא במסגרת המועדון ובקשר לשיטת ההרג ... אני גפ אלך על משהו טבעי אבל מעט יותר דרמטי מגז

הצופה.

New member
תנוח דעתך לא שונה מכל מה שכתבת

דעתי? לא דעתי- למדתי אותה מאחר......בתוך מה נמצאת דעתי? האם ניתן להבדיל בין הדעת לבין מה שהיא נמצאת בתוכו אם לא תהיה קופצנית? דעת שנחה זה כמו לומר על שחור שהוא לבן או שהשמש זה הירח-יש חיה כזו דעת שנחה? ואיך דעת נחה פשוט ממלאים את הרצון שעולה מימנה???? ונניח אדבר על הרצון שעולה בי ואני מנסה למלא אותו-האם זה רצוני? האם לפני שהרצון עלה ידעתי עליו? תכננתי אותו? ואם מילאתי את הרצון האם הוא התמלא? האם לא התרוקן מיד?, ורצתי אחר רצון אחר? אז מה זה תנוח דעתי?

אז -

תנוח בלי דעתך. או, שדעתך תנוח בלעדיך. או שתנוחו שניכם. או, אל תנוחו בכלל, לא אתה ולא דעתך.

ilana541

New member
נכון, הדעת תמיד קופצנית כול זמן שהשכל מבדיל

בין דבר א' לדבר ב' אבל, אם תיקח את כול האמונות והדעות שלך, שאתה מאמין בהם, ותבדוק אותם, תגלה, שאין דבר אחד שבו אתה בטוח לגמרי, למעשה שום דבר לא מחוייב. ומה שלי קרה בחוויה, שהגעתי לתהום, למקום שלא היה לי במה להאחז, ואז זה כמו לקבל שכל חדש שבו הבנתי שזה גם הכול וגם כלום. הבנתי שכולם צודקים וכולם גם לא צודקים ואין הבדל ביניהם, ואז נגמרים הקונפליקטים והדעת יכולה לנוח.

הצופה.

New member
ומה עם הרצונות ? נגמרים?

לא רוצה למלא את הרצונות? מה מניע אותך? שהשכל החדש מזהה את התנועה של הקונפליקטים ,מה הוא אומר לעצמו? הוא מבדיל את עצמו מהמקום בו ישנם הבדלים? אולי במקום להבדיל השכל הזה לומד לקבל? באחד הספרים שקראתי מדובר על גלי הים שלא משנה מה גודלם כאשר הם מתנפצים על החוף יש זרם אחד חזק מרכזי לא בולט שחזק מכולם ומחזיר את גלי הים לים זה הזרם החוזר...שכל חדש שכל ישן=שכל בפועל לפי עקרונות של שכל...אולי המחשבות יותר עדינות וההזדהויות קלות יותר אך זהו שכל לא?

ilana541

New member
שאלת בקשר לרצונות -

יש רצונות רגילים כמו לאכול לישון, זרימה עם המציאות. אם הראייה שיוויונית, אין כבר מלחמה וקונפליקטים בגלל הרצונות. אם הראייה שיוויונית איך יהיו קונפליקטים? למרות שבעולם הנפרדות השכל מזהה שא' שונה מ-ב', ב"שכל החדש" קודם חווים את האחד, זאת החוויה העיקרית, ומהחוויה הזאת אני יכולה לבחור איך להתנהג ואז אני לא נעולה רק על דבר אחד. כמו שכתבת זה עדיין שכל, אבל השכל הזה לא נעול, הוא מסוגל להכיל הכול, ואפילו אם הוא לא מכיל את הכול, הוא גם מכיל את זה שהוא לא מכיל.

למעלה