העיניים כואבות

יערית

New member
העיניים כואבות

מרוב בכי שנשפך אתמול,הבטן מכווצת והגרון חנוק. יותר ויותר אנחנו חשופים למשפחות השכול שאיבדו את יקירהם בפיגועים,הם העבירו לנו במעט את הגהנום הפרטי שלהם בשעה אחת של שידור ולעומת זאת הם חיים את זה דקה דקה בכל ימות השנה. לאבד ילד,ילדים,אב+ילדים,להינצל מהתופת,להשתקם להיתקע בזמן שזה קרה ולא לפתוח את התריסים לאויר העולם,להיתקע בכעס בחוסר השלמה של החלל העצום שנפער אחרי האובדן הטראגי,לרצות להיות קרוב לאלוהים, לרצות ללכת אחריהם,לאהוב את המוות אמרה שכולה בליל אמש, ולחשוב ביני ובין עצמי...שהייתי ככה קרובה,ככה קרובה להשאיר מאחוריי,שני ילדים קטנים ,גרוש,אחים והורים. לגעת בכאב העצום שלא נמדד אפילו,לרצות לגעת בהם באהבה ולומר להם שאני כ"כ מבינה,שאני כ"כ מבינה את המשפט: "בשביל מה נותר לחיות"? ארץ אוכלת יושביה,האופטימית שבי אומרת שיש עבור מה, אבל לעולם לא מהמקום שלהם,ההבט על החיים משתנה,אנחנו כולנו עוברי אורח בעולם הזה,אז למה לעבור את זה בכאב? "תשמור על העולם ילד"...

מצוטטת

New member
תחושת ההחמצה.......

והריק....... פעמיים צפיתי בה אמש, כל פעם בערוץ אחר דוגמא "מיניי אלף"... היא, רחל קורן איבדה אתילדייה ובעלה בפיגוע הנורא בזמנו במסעדת מצה בחיפה... "אני לא ממש חיה"...אצלי הכל נעצר אני יכולה ליצפות על מעגל החיים רק מבחוץ , כך תיארה לעולם לא יכולה להיות שוב חלק , להיות שוב "בתוֹך" של החיים....... נכון את אני ועוד אומרים שיש עבור מה.... כל כך המון ראיתי אתמול שכבר לא יכולים.... הם לא ילמדו. לא באוניברסיטה, לא בישיבה ולא בפקולטה של החיים למרות שכל-כך הרבה דברים עוד יש להם לדעת, בעיקר על עצמם... אנחנו זוכרים את מי שהם היו אבל הכאב האמיתי הוא בגלל מי שכבר לא יהיו<<מתוך ההחמצה-יאיר לפיד>>

הכאב הזה שעולים הרבה שאלות...

לא מאפשר לי להיות ולקחת חלק ממנו שנים.... חינכתי את ילדיי לקחת חלק להשתתף בטקסים אך אני עצמי לא מצליחה להעיז ולגעת אינני יודעת - ממש מן התכנסות עצמית אם יש יום שחשוב לי מכל מה שאנחנו כיהודים וכאנושות מכבדים זה היום הזה שהכי נוגע בי אך באותה מידה לא מעיזה לגעת ולקחת חלק מלבד העמידה בצפירה

G a v ® i e L

New member
בכל רגע ורגע...

אנו עלולים להשאיר מאחורינו משפחה, בכל רגע ורגע אנו עלולים להיקלע לתופת ואולי להינצל ממנה, כל רגע יכול להיות הרגע האחרון... החיים הם מאוד שבריריים, אבל לא צריך לעשות יותר מאשר לשמור על עצמינו ככל שניתן. לחשוב על זה בטוח לא יוסיף ביטחון. ואגב, ה"ארץ אוכלת יושביה" עדיין נחשבת לאחד המקומות הבטוחים בעולם...

האמת היא

האמת היא שאני לא מסוגלת לראות את התוכניות הלו. לא מסוגלת לראות משפחות שמבכות את מות יקיריהם, לא מסוגלת לראות את סרטי ההנצחה. לא מסוגלת. לא רואה.

ורד 3

New member
כל המילים

לא יוכלו לתאר את הכאב העמוק הזה של אובדן שחשתי אתמול ובכלל. צפיתי אתמול בסיפורים הכואבים והמצמררים. הזדהיתי עם כל אמא ואמא והשכול שלה , כל משפחה והכאב העצום שלה. הזכרונות שהשאירו מאחור, אחים אחיות חברות וחברים. חיים מבחוץ ומתים מבפנים..ואין מנוח לנשמה הכואבת . סיפור נוגע ללב של נערה בת 17 בערך ששכלה את אחותה.היא מתארת כמה הקשר ביניהן היה חזק וסיפרה שכשאמא שלה לא היתה בקרבתה , אחותה שימשה לה כתחליף לאמא. היום היא אומרת אין לי אחות כי היא מתה וגם אין לי אמא כי היא חיה אבל היא בעצם מתה מאז מותה של אחותי. כמה קשה היה לצפות בקברים המטופחים להפליא...עם הפרחים מסביב. הם משקים את הפרחים היפים..הפרחים חיים נושמים פורחים ומלבלבים...צבעוניים והבנים מתים עמוק עמוק באדמה..איזה אבסורד. עצוב עצוב עצוב.... הפנים שורפות מהמליחות של הדמעות שלא מפסיקות לזלוג. ואתמול אחהצ הייתי צריכה לקנות פרח לבן הקטן שלי שהוא בגן חובה .כל ילדי הגן הלכו היום ליד לבנים. ניגשתי לחנות הפרחים ...היו שם כבר אלפי זרים מוכנים לבית העלמין והמון פרחים בודדים של ורדים ארוזים בצלופן.אני באופן אישי כל כך אוהבת פרחים ..הפרחים היו מדהימים ..ולאן מועדות פניהם...לבתי העלמין. קניתי פרח וחשבתי בליבי "אלהים אדירים שמור על הילדים שלנו ...תעשה שיגמרו המלחמות הארורות האלה..עשה שיהיה שלום...למה הבן שלי צריך ללכת עם פרח ביד ..ליד לבנים עם כל הגן ...למה אנחנו חיים במדינה כה אכזרית ...? הקטנים האלה כל כך תמימים וכבר חשופים למוות ולשכול" חושבת על הבנים שלי ללא הפסקה ...מה יהיה בעתיד ...צבא ומלחמות.. ליבי מיוסר מעצם המחשבה.......הלב נצבט ותחושת מחנק בגרוני. עצוב קשה לי. יהי זכרו ברוך של כל מי שנפל למען מדינת ישראל....

galia1962

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo20.gif

יומיים של כאב וצער ים של דמעות על האובדן איך כתבה אתמול אחות שכולה: על הקיר בחדרה של אמא תלויות התמונות של כל הנכדים ואני רואה רק את התמונות של הילדים שלא נולדו לו... ואנחנו זוכרים לרגע, יומיים בשנה והם חיים את האובדן את הכאב את החלל שנותר יום אחרי יום , שנה אחרי שנה. והתלמידים שאלו אותי על מי אני בוכה וספרתי להם , שקוראים לו איל לשם, אבל 24 שנים הוא כבר לא עונה...

"מה קרה לטיפ?"..

הילדה שאלה כשנשמעה הצפירה..בו שואלת ושואלת..מחכה לתשובה ממני..לא מבינה.. למה לאותו רגע השתתקתי לא עונה.. חלקם אמרו.."טוו טוו..כמו רכבת.."..וכשזה היה ביום השואה..הצלבה הזו.. השאירה שקט.. וכאילו.. השארנו את העצב את הכאב..את השירים ..מחוץ לגן..רק הצפירה נכנסה וחדרה למקום שכולו חיים ועתיד.. ואיך שהיא הביטה בי..מחכה לתשובה ושאלה "מה קרה לטיפ?".. ומחכה לתשובה..

d a n i e l s 5

New member
תפילת האמהות -צרויה להב

תמונה פשוטה - ילד ואמא ולילה טוב אני חושבת כמה זמן עוד נשאר לנו ככה שוב מסדרת את השמיכה כל כך חמה לי היד שלך שבי על ידי עוד קצת כי הגשם על הגג מרעיש לי בחלום הלב מכור להבטחות כי אין דבר אחר אתה תגדל ילד ולא תהיינה מלחמות יותר מזמן הבנתי. האדמה כאן אדומה ומי שומר עלי? - ילד. ילדים יוצאים למלחמה רוצה לדעת הכל ומשתדלת לא לדעת איפה אתה עכשיו. החרדה שלא נרגעת חומה של אהבה אני הייתי לשמור אותך בטוח עכשיו הלב ממתין לבוקר הפקוח אתה תחיה ילד, המלחמה תחלוף. סיוט יעוף ברוח אתמול חלמתי שאתה בא, חזרת אלינו איך מתרגלים לחיות עם ילד שאיננו... מי שזקוק למלחמה שומר אותה בוערת אומר שמוכרחים ואין ברירה אחרת חיי אדם מול החלטות מלמעלה עכשיו יושבים פה ואומרים לי "תמשיכי הלאה" ו"נזכור לנצח. את נתת לנו את כל מה שהיה לך" ואז תיגע הקשת באדמה, בגשם הדמעות חמה ומתעקשת להישמע, תפילת האימהות. וזה לא נגמר......וזה לא מסתיים..... מציאות מזויינת.

למעלה