העיירה טרמורשט

schacher

New member
העיירה טרמורשט

נודע לי שיתכן ושם משפחת אימי טרמוריץ' TREMURICI מרומניה נובע משם עיירה דומה, בשם טרמורשט. לא הצלחתי למצוא את המקום הזה האם ידוע למשהו על מקום בשם זה?

shaham01

New member
אינני יודע על מה אתה מבסס הנחה זו,

אך אין עיירה או כפר עם שם אפילו דומה ל- TREMURICI או TREMURESTI ברומניה או במולדובה (היא BESSARABIA לשעבר, איזור שבתקופות שונות היה שייך לרומניה, מאוכלס ברובו ברומנים ומלא ביישובים בעלי שמות רומניים) או באוקרינה (שדרום-מערבה כולל את צפון בוקובינה, אף היא מאוכלסת בחלקה הגדול ברומנים ובין שתי מלחמות העולם חלק מרומניה ולכן גם בה ישובים בעלי שמות רומניים). אני מציע לחשוב על מקור השם (אם הדבר חשוב לך) ע"פ משמעותו בשפה הרומנית, TREMURICI=רועד, אחוז רעדה, ככינוי של אחד מאבות המשפחה שחי בתקופה בה היה על היהודים לאמץ שמות משפחה (ברומניה מדובר בד"כ בחלק השני של המאה ה-19) ושכינויו (ש"הודבק לו כנראה בשל תכונה גופנית", כפי שאחרים ירשו שמות משפחה כגון LUNGU=הארוך, הגבוה או CIUNTU=הגידם או הקיטע וכו') הפך אז לשם משפחה.

talia olav

New member
האם יש סיומת רומנית

מקבילה ל-"סקי" - בדומה למשל ל"וורשבסקי" - מ-וורשה? ובאופן יותר ספציפי, האם יתכן שה-ICI זוהי סיומת ומדובר במקום דומה ל"טרמור"?

חוה3

Member
סיומות ברומנית של שמות משפחה

המעידים על מוצא משפחה ממקום מסויים: eanu או anu כמו לדוגמא Brasoveanu ( מ- Brasov). עוד על שמות משפחה ושמות פרטיים מרומניה במאמר בקישור הבא: http://membres.lycos.fr/cosminc/names/names.htm

shaham01

New member
הסיומת הרומנית המקובלת למוצא

ממקום מסויים היא ANU, כגון IESEANU (מיאסי) או BRASOVEANU (מבראשוב). יש סיומות נוספות כגון VICI שהיא מקבילה ל- בן X (מאד מקובל בשמות של יהודים כגון ABRAMOVICI=בן אברהם, BERCOVICI= בן ברקו או בן דב, IANCOVICI= בן ינקו או בן יעקב) או ESCU שהיא המקבילה ל- בן X (מקובל בין הרומנים הגויים כגון IONESCU כמו המחזאי המפורסם = הבן של יון או ANTONESCU כמו הדיקטטור בתקופת השואה = הבן של אנטון). במקרה הספציפי TREMURICI אמנם קרוב סיומת של VICI אבל אין קשר ואין שום אסמכתא שאני מכיר להטייה כזאת. אם היה מדובר ב"בן של TREMUR" היה צ"ל TREMUROVICI וגם אז לא הכרתי מעולם אדם ששמו הפרטי TREMUR. כך שהסברה שהעלתי במסר הקודם שלי עדיין נראית לי האפשרית ביותר.

soring

New member
Vici

למרות שישנם רומנים רבים ששם משפחתם מסתיים ב ביץ זו אינה סיומת רומנית אלה הבן של ברוסית. כל רוסי (גוי) יקרא לעצמו משהו כמו איוון ניקולאביץ בנוסף, אינני בטוח שברומניה גופה היה צורך לאמץ שם משפחה עד המאה ה20.

למעלה