העידן ההיפי או Groovy Years

LadyG

New member
העידן ההיפי או Groovy Years

שנות ה- 60 הביאו איתן ניחוחות חדשים. הפגנות מאסיביות נגד מלחמת ויטנאם, חיזוק התנועות לזכויות האזרח, מודעות סביבתית הולכת וגוברת ובנוסף סממנים חיצוניים של היפים מגודלי שיער וזקן, מוסיקה, סמים, סקס, קומונות, סמל השלום, פולקסווגן ואן צבוע בצבעים פסיכדליים, נערות עם שיער ארוך וחלק ופרחים שזורים בשערן. אז מהו השיר שלדעתכם מצליח להעביר הכי טוב את העידן ההיפי המוטרף ההוא, שעוד היתה תקוה שהכל הולך להשתנות? סיימון וגרפונקל? ג´פרסון איירפליין ? שירי סן פרנסיסקו למינהם? מה מהם עושה לכם את זה? אני בוחרת ב- Almost cut my hair דיוויד קרוסבי ואתם?

LadyG

New member
הי hells, שירו האלמותי של סקוט

מקנזי אני מניחה. נדמה לי שהוא זמר של שיר אחד אבל אחלה שיר.

hells bells

New member
אכן כן,סקוט מקנזי.

יש עוד אחד שמתאים להגדרה,the days of פרלי ספנסר.

LadyG

New member
מסכימה. מתאים

דיוויד מק ויליאמס A dirty street walked and worm by shoeless feet

LadyG

New member
רק דברים טובים

ג´פרסון איירפליין מצילחים בשיר הזה להביא את כל רוח התקופה. וגרייס סליק סקסית ומדהימה...מה אתה אומר?

hells bells

New member
חמודה פלוס.

אבל מי שהיתה הכי סקסית וגם גרמה ללא מעט צרות,היתה כמובן מישל פילפס מה-מאמאז&פאפאז,זאת איכות!

hells bells

New member
שירה לא היתה הצד החזק שלה-

אבל ביננו מי צריך קול כשיש כזה מראה!

ליד מאמא קאס

גם פרדי מרקורי נראה כמו מישל פילפס
אבל בהחלט איכות

חלילה

מאמה קאס, אישה גודלה וזמרת מופלאה, רק מה?, היא נראית אפאס... כאילו שרוזאן בר תראה אם היא תוכל את ג´ניס ג´ופין ואום כול תום
סתאם סתאם, אני מכין מחר הפתעה לחובבי האמא הגדולה של הסיקסטיס...

כל מי שמכיר אותי...

יודע שאני לא מסוגל לבחור שיר אחד, אז הנה כמה: כבר כתבתי פה פעם שלביטוי המוסיקלי של שנות השישים היו מספר תתי סגנונות אני אנסה (וכנראה אכשל), לבחור דוגמא אחת מכל סגנון שכזה: קודם כל אני חייב לבחור בשיר של האיירפליין כמיצגים של החוף המערבי, ומחאר ו white rabbit נבחר כבר על ידי hells ידינו, אני אבחר ב Lather של איירפליין, אומנם השיר הזה לא היה מעולם סמל, והאווירה שלו פחות חזקה משל הארנב הלבן, אבל הוא מייצג בעיניי את ההזיה האנטי מלחמתיות והמרד של הדור הצעיר יותר מכל שיר אחר, כנציג נוסף של החוף המערבי אבחר את In a Gadda Da Vida של iron butterfly לא כל כך בגלל המילים או האווירה ויותר בגלל המהפכנות המוסיקאלית, שלקחה את הרוק 10 שנים קדימה לעבר הרוק המתקדם והרוק הכבד. בניו יורק הייתה מהפכה שכלתנית וחורפית הרבה יותר, כמייצג שלה אין ברירה אלה לבחור במשורר הדור: כבוד הרב צימרמן הלא הוא בוב דילן, ואין כמו שיריו "אדוני המלחמה", ו "הזמנים משתנים" (אגב לשניהם תרגומים נפלאים לעברית של יהונתן גפן וביצועים מצויינים לא פחות של דני לאטני) בשביל לסכם את המשנה הפוליטית של דור המוטרף ההוא. כנציגי החופש הבילתי מתפשר אבחר את גימי הנדריקס שגילה לדילן איך באמת צריך לשיר את All Along The Watchtower, ואת הדורס עם the end והחופש הרצחני שלהם משהוא. ויש כמובן את לונדון, איך אפשר לחשוב כל לונדון בשנות ה 60 מבלי שהצלילים המוטרפים של Itchycoo Park, יעלו באוזני, ומבלי שאתחיל לשמוע את הצלילים המופלאים של הסמל פפר, ומבלי שאתחיל להרגיש סימפטיה משונה לשטן?. אבל בסוף היום, אם אני צריך לבחור שיר אחד, זה יהיה כנראה: Buffalo Springfield - There´s Something Happening Here לא יודע למה, ככה!

TheFly

New member
מאוד קשה להחליט

לבד אמרת עידן ולא נראה לי שניתן היה להכניס עידן לשיר אחד. אפשר להעביר את הסממנים ואת הרוח וזה נראה לי גם מה שעשו כיוון שיש ימבה של שירים נפלאים, הנה אחד מהם Life is funny, skies are sunny Bees make honey, who needs money, Monopoly רוח התמימות של התקופה מילים ולחן אלוין לי - Ten Years After שם השיר I´d Love To Change The World שם האלבום A Space In Time השיר במלואו ----> כאן

LadyG

New member
אהבתי את הבחירה Fly

התכוונתי בדיוק לאיזה שהוא שיר שמעביר את רוח התקופה ובודאי שיש המון. אבל לכל אחד מאיתנו יש איזה שהוא שיר שעושה לו את זה.

TheFly

New member
האמת היא ש....

השיר שאת בחרת Almost Cut My Hair הוא זה שעושה לי את זה למעשה האלבום דז´ה וו כולו מלווה אותי לאורך כל השנים אך כיוון שהקדמת אותי נאלצתי לבחור בברירת מחדל.

nute kram

New member
אולי זה נדוש

אבל השיר i got life מהמחזמר שיער, די ממצה את מה שהמ חשבו באותה תקופה, אותמ מרדנימ מוזרימ. זהו בעצמ שיר נגד הדיכוי המדכא מצד היאפימ המדכאימ. ובעצמ הרבה מאוד מהשירימ במחזמר וזהו.

למעלה